Starts, ne finišs • IR.lv

Starts, ne finišs

3
Nellija Ločmele

 

Līdz ar salu Rīgu piemeklējis Eiropas kultūras galvaspilsētas gods, bet visu Latviju – jauna valdība. Stingrā pamatā sastingušās dubļu plančkas un saule dzidrās debesīs uzreiz rada svētku sajūtu, pat ja aukstums nikni kniebj katrā nepiesegtā miesas pleķī. Japiedomā, lai neapskādētos. Starp citu, šī gudrība der kā salu, tā kultūras un politikas jaunumus sagaidot.

Stāvot grāmatu draugu ķēdē, kas savienoja veco un jauno Nacionālo bibliotēku, pacilājošā sajūta atsauca atmiņā Atmodu. Tādā saviļņojošā brīdī gribas pievērt acis uz organizatoriskām kļūmēm, kas potenciāli ražīgu talku pārvērta drusku haotiskā, bet sirsnīgā burziņā. Tomēr ceru, ka acis nebūs pievēruši paši organizatori un kļūmes apsmadzeņojuši, lai mācītos.

Tāpat baudot mūsu izcilos mūzikas talantus Rīga 2014 atklāšanas koncertā, no prāta nepazūd, ka Eiropas kultūras galvaspilsētā nav modernas koncertzāles un mākslas korifeji līdz ar publiku šajā vēsturiskajā brīdī ir…  jā, sporta halles viesi. Svētku prožektori izceļ ne tikai lepnuma vērto, bet arī vēl darāmo.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu