Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

3

Nedēļas notikumi Latvijā

Lietuvas prezidente Daļa Grībauskaite nolika ziedus Zolitūdes traģēdijas upuru piemiņai. Prezidente bija ieradusies uz Rīgas kā Eiropas kultūras galvaspilsētas atklāšanas pasākumu. Lietuvas valsts vadītāja uzsvēra, ka Zolitūdē notikušais ir smaga mācība visiem, ka cilvēku drošībai un sabiedriskajām celtnēm jāpievērš vislielākā uzmanība.

Latvijas zinātnisko institūciju starptautiskais izvērtējums atklāj, ka valstī būtu jāslēdz 22 zinātniskās institūcijas un augstskolu struktūrvienības. Interesanti, ka šajā sarakstā iekļauta virkne valsts lielāko augstskolu – Latvijas Universitātes un Rīgas Tehniskās universitātes – struktūrvienību, tai skaitā Nacionālais Botāniskais dārzs.

Partijas Vienotība priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa partijas biedriem kongresā publiski apliecināja, ka nepretendēs ne uz eirokomisāra amatu, ne arī kandidēs Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanās. Āboltiņas «nemainīga prioritāte» ir gan Saeimas vadība, gan Vienotības priekšsēdētājas pienākumi, un šis gads pirms Saeimas vēlēšanām partijai būs «svarīgs un izšķirošs».

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Iepriekšējais raksts

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu