ASV un Kanādu piemeklē spēcīga ziemas vētra • IR.lv

ASV un Kanādu piemeklē spēcīga ziemas vētra

35
Mīnus 25 grādos nosarmojis Kanādas skolas autobuss ceļā. Foto: AFP/LETA

Meteorologi prognozē aukstumu līdz pat mīnus 51 grādam pēc Celsija

ASV ziemeļaustrumos un daļā Kanādas plosās spēcīga ziemas vētra, un meteorologi prognozē, ka vietām gaisa temperatūra var noslīdēt līdz pat mīnus 51 grādam pēc Celsija, ziņo LETA/BBC. Atsevišķos reģionos sniega segas biezums jau sasniedzis 60 centimetrus.

Skarbo laikapstākļu dēļ pēdējo dienu laikā dzīvību zaudējuši jau 16 cilvēki un aizvadītajā nedēļas nogalē atcelti vairāk nekā 3700 avioreisu.

Čikāgā slēgtas skolas un amatpersonas ieteikušas cilvēkiem pirmdien palikt iekštelpās. Ņujorkas Kenedija lidostā svētdien no ceļa noslīdēja lidmašīna, kas ielidoja no Toronto. Incidentā neviens cilvēks necieta, bet apledojuma dēļ visi lidojumi tika atcelti uz divām stundām.

Kanādas Ņūfaundlendas salā bez elektrības palikuši tūkstošiem cilvēku.

ASV Meteoroloģijas dienests brīdinājis, ka “neticami spēcīgs ārkārtīgi auksta arktiskā gaisa vilnis” virzīsies pāri valstij līdz otrdienai.

Pēdējo reizi tik liels aukstums šajā reģionā bijis 1994.gadā. Meteorologi prognozē, ka gaidāmais aukstums būs lielākais pēdējos 20 gados.

Kanādā Toronto gaisa temperatūra jau tagad noslīdējusi līdz mīnus 29 grādiem pēc Celsija un līdz mīnus 36 grādiem Kvebekā.

 

Komentāri (35)

Inese 06.01.2014. 08.53

Nu un? IR redakcija būtu labāk apsveikuse Latvijas pareizticīgos Ziemsvētkos.

0
-4
Atbildēt

2

    Aivars Krauklis > Inese 06.01.2014. 14.27

    Nevis pareizticīgajiem (precīzāk būtu – ortodoksiem) rīt kaut kādi svētki, bet Krievijas pravoslāviem (pats zināsiet, ka tā ir liela un būtiska atšķirība) Maskavas patriarhāta „kanoniskajā teritorijā”. Kamēr pravoslāvismā pastāv šis jēdziens un vēl kopā ar „simfoniju”, Latvijā nekādu apsveikumu svešas impērijas kalendāram nav, nevar būt un ceru, ka nebūs.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu