Putins atļauj rīkot protestus Soču olimpiskajās spēlēs • IR.lv

Putins atļauj rīkot protestus Soču olimpiskajās spēlēs

21
Krievijas prezidents Vladimirs Putins (no labās) un premjerministrs Dmitrijs Medvedevs apmeklē Sočos kompleksu, kur šovasar notiks G8 valstu vadītāju tikšanās. Foto: EPA/LETA

Pēc olimpiādes Soču kompleksā šovasar notikšot arī G8 valstu līderu samits

Krievijas prezidents Vladimirs Putins sestdien parakstījis rīkojumu, atceļot aizliegumu rīkot politiskos protestus Soču ziemas olimpiskajās spēlēs, ziņo LETA/AFP.

Kā norādīts rīkojumā, ar olimpiskajām un paralimpiskajām spēlēm nesaistīti mītiņi, demonstrācijas un gājieni var notikt ar nosacījumu, ja tie ir saskaņoti ar Iekšlietu ministrijas vietējam iestādēm, bet to maršruti, dalībnieku skaits un norises laika jāapstiprina Soču pilsētas administrācijai.

Iepriekšējais novembra vidū izdotais rīkojums aizliedza Sočos no 7.janvāra līdz 21.martam rīkot ar Olimpiādi nesaistītus pasākumus. Ziemas olimpiskās spēles Sočos notiks no 7. līdz 23.februārim, bet paralimpiskās – no 7. līdz 16.martam.

Putins šonedēļ ar „totālu inspekciju” arī pabijis Soču olimpiskajā kompleksā, vēsta portāls „Newsru”. Tiesa, viņš medijiem izrādījies, arī slēpojot uz kalna.

Kā informēPutina preses sekretārs Dmitrijs Peskovs, prezidents šajās dienās detalizēti iepazīsies ar Olimpiādes objektu un infrastruktūras gatavību. „Turklāt īpašu uzmanību Outins veltīs nevis tiem objektiem, kuri ir pilnībā gatavi un gaida jau savus pirmos viesus, bet gan tiem, kas vēl jāpabeidz,” teicis Peskovs.

Lai arī netika minēts konkrēts pārbaudes datums, Putins kopā ar premjeru Dmitriju Medvedevu, izslēpojušies pa jaunajām olimpiskajā trasēm, ieradās vairākos olimpiskajos objektos.

Krievijas augstās amatpersonas apmeklējušas arī tos objektus, kuri pēc Soču olimpiādes tiks izmantoti šovasar G8 valstu vadītāju uzņemšanai samitā, kas notiks 4. un 5.jūnijā. Kā zināms, Krievija šogad kļuvusi par G8 prezidējošo valsti.

Putins un Medvedevs apmeklējuši viesnīcu komplekus „Psehako”, apskatot istabas, kurās G8 valstu līderu tikšanās laikā dzīvos valstu delegāciju pārstāvji.

Jau ziņots, ka sešu G8 valstu vadītāji jau paziņojuši, ka nepiedalīsies Soču olimpiādes atklāšanā, tā skaidri demonstrējot savu attieksmi pret cilvēktiesību pārkāpumiem Krievijā. Uz Sočiem nedosies arī Igaunijas un Lietuvas prezidenti, atšķirībā no Latvijas prezidenta Andra Bērziņa.

Lai saglabātu savstarpējo attiecību uzlabošanos ar Krieviju, Valsts prezidentam Bērziņam esot jāapmeklē ziemas olimpisko spēļu atklāšanas ceremonija Sočos, intervijā laikrakstam “Vesti Segodņa” paudusi Latvijas vēstniece Krievijā Astra Kurme.

Vēstniece uzsver, ka salīdzinājumā ar iepriekšējiem gadiem Latvijas un Krievijas attiecību līmenis ir uzlabojies, taču vēl jāveido aktīvākas ekonomiskās attiecības. “Mans uzdevums ir noturēt entuziasmu līdz brīdim, kad būsim gatavi nākamajam attiecību posmam. Patlaban plānota Krievijas Pareizticīgās baznīcas patriarha Kirila vizīte Latvijā. Valsts prezidentam jāapmeklē Soču olimpisko spēļu atklāšanas ceremonija,” norāda Kurme.

 

Komentāri (21)

Timurs Čuntonovs 04.01.2014. 13.12

Brīnums, ka Igaunijai un Lietuvai nav jāuzlabo attiecības ar Krieviju. Var jau vēstniece muldēt, bet nevajag latviešus par muļķiem uzskatīt. Jau bijušais vēstnieks Krievijā Peters aizmuldējās līdz iztiekumam, ka Latvija esot vairāk slāviska. Nu ja Peters dzīvo Mosfiļmas dekorācijās, nevis Latvijā, tad protams viņam visapkārt viss ir slāvisks. Vispār man ir kļuvis skaidrs, ka visi šie “krievvalodīgie” un krievvalodīgi orientētie nedzīvo Latvijā, bet kādās Mosfiļmas dekorācijās, kurās uzzīmēti Rīgas skati. Taču tas nenozīmē, ka mēs uzmanīgi nevērojam šos ‘INOZEMCUS’. Pat kaķim jāsmejas… :)

+8
-1
Atbildēt

7

    Inese > Timurs Čuntonovs 04.01.2014. 13.42

    Citātiem jābūt precīziem, Hombroso k-gs! Lūk, ko sacīja Petera k-gs intervijā SestDienā:

    – Kas tagad traucē mūsu rakstniekiem kļūt populāriem pasaulē?

    – Latviešu kultūra Eiropā nekad nebūs tik pazīstama kā telpā, ko saucam par Krievijas impēriju.

    – Kādēļ tā?

    – Mēs pārāk ilgi esam bijuši Krievijas impērijā vai tuvu tai. Patīk vai ne, bet latviešu mentalitāte ir slāviskāka.

    – Kādēļ zviedru rakstnieki, salīdzinoši mazas valsts pārstāvji, var sarakstīt starptautiskus bestsellerus?

    – Zviedrija ir sena imperiālistiska valsts. Viņu impērija sniedzās arī Latvijas teritorijā. Ar zviedriem mēs nevaram sevi salīdzināt, drīzāk ar somiem.

    +1
    -3
    Atbildēt

    0

    Ieva Leinerte > Timurs Čuntonovs 05.01.2014. 07.03

    Morda strādā, jo rubļi nesmird.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Ieva Leinerte > Timurs Čuntonovs 05.01.2014. 18.33

    Vispār tai mordai ( tas pats lochmelis, linux Mint) nav nekāda sakara ar gefilte fish. Viņš ir interneta trollis ar antisemītisku mērķi kurš it kāpropogandē putina krieviju un Rīgas mēru Ušakovu. Ar savu propogandu, viņam nav izdevies, palielinat ushakova-putina piekritēju pulku starp ir lasītājiem pat par vienu. Turpretīm viņam ir izdevies raddīt lielu nepatiku pret savu online personu. Ja nu viņš nav pilnīgs vajprātiņš, tad tas ir viņa mērķis. Tālāk, viņa profilā nav nekā cita, kā tikai saite iz ebreju vēstures lapu, kas it kā norāda uz mordas ebrejiskumu. Šī saite ir ielikta, lai nepatika pret mordu tiktu visparināta novirrzīta uz Latvijas ebrejiem. Merķis tam ir dziļi antisemītisks un es ceru ka ir lasītāju vairākums nav ietekmējams ar šī antisemīta ļaunprātību.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Timurs Čuntonovs > Timurs Čuntonovs 06.01.2014. 14.30

    Ločmelim – Jā, paldies par precizējumu. Laikam jau katram ir tāda mentalitāte, kādu viņš sevī jūt. Ja Peters jūt sevī slāvisku mentalitāti, tad tā ir viņa problēma. Bet es esmu pārliecināta, ka viņš kā latvietis ar šādu mentalitātes izjūtu ir krietnā mazākumā. Tas, ka latvieši bija spiesti 50 gadus apgūt krievu mentalitāti, tas ir cits jautājumsm – tās ir okupācijas tiešās sekas.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Vineta > Timurs Čuntonovs 04.01.2014. 13.55

    Ločmelis

    Vai tik svarīgi, ko teicis katrs čekas smerdelis – “ņedobitoks”?

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    Ludzas Zeme > Timurs Čuntonovs 05.01.2014. 01.52

    par virsstundām ir papildus samaksa.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    dace_ampermane > Timurs Čuntonovs 04.01.2014. 14.05

    Morda, šodien sestdiena, vai tu strādā? Tev jāsēž ar mazbērniem un jāēd gefilte fiš :)

    +3
    0
    Atbildēt

    0

dace_ampermane 04.01.2014. 14.02

Pūķins lien no ādas ārā cenšoties salāpīt Krievijas imidžu pirms Soču spēlēm, imidžu, kuru viņš ir nežēlīgi kropļojis ilgus gadus. Tas protams palīdzētu Puķinam, ja preses fotogrāfi viņu nofotogrāfētu kopā ar kādu no Pussy Riot meitenēm intīmā atmosfērā.

+5
-1
Atbildēt

0

Edzs 05.01.2014. 00.33

_Lai saglabātu savstarpējo attiecību uzlabošanos ar Krieviju, Valsts prezidentam Bērziņam esot jāapmeklē ziemas olimpisko spēļu atklāšanas ceremonija Sočos, intervijā laikrakstam “Vesti Segodņa” paudusi Latvijas vēstniece Krievijā Astra Kurme…

“Mans uzdevums ir noturēt entuziasmu līdz brīdim, kad būsim gatavi nākamajam attiecību posmam. Patlaban plānota Krievijas Pareizticīgās baznīcas patriarha Kirila vizīte Latvijā. Valsts prezidentam jāapmeklē Soču olimpisko spēļu atklāšanas ceremonija,” norāda Kurme._

~~~~~~~~~~~~~~~

šāda Kurme tagad pārstāv Latvijas valsti, nu un ko mēs viņai varam padarīt?..

+2
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu