FOTO: Visi pasažieri no ledū iekaltā kuģa Antarktikā evakuēti (papild.) • IR.lv

FOTO: Visi pasažieri no ledū iekaltā kuģa Antarktikā evakuēti (papild.)

10
Antarktikas ledājos iesalušais Krievijas kuģis "Akademik Shokalskiy". Foto: AFP/LETA

Krievijas kuģis “Akademik Shokalskiy” kopš 24.decembra ir iesalis ledū

Visi 52 pasažieri, kuri atradās uz ledū iesalušā Krievijas kuģa “Akademik Shokalskiy” klāja, ir evakuēti, ceturtdien paziņojusi Austrālijas jūras drošības pārvalde (AMSA) savā mikroblogā tviterī.

“Kuģa „Aurora Australius” komanda ziņoja AMSA vadībai, ka visi 52 pasažieri no kuģa „“Akademik Shokalskiy” patlaban atrodas uz borta,” teikts vēstījumā.

Kā informēja Krievijas Ārlietu ministrija, kas uztur saikni ar ledū iestrēgušo kuģi, visi kuģa apkalpes locekļi un ekspedīcijas dalībnieki ir sveiki un veseli, viņu dzīvībai briesmas nedraud. Kā jau ziņots, uz kuģa kopumā atradās 74 cilvēki, 22 no viņiem ir Krievijas pilsoņi – kuģa apkalpes locekļi, vēsta aģentūra „RIA Novosti”.

Jau ziņots, ka ceturtdien pēc vairākkārtējiem nesekmīgiem mēģinājumiem tika sākta cilvēku evakuēšana no Antarktikā iesalušā Krievijas kuģa.

Cilvēku evakuēšanu no iesalušā kuģa nodrošināja Ķīnas helikopters, vēsta LETA/AFP.

Austrālijas jūrniecības drošības pārvalde (AMSA) lēš, ka kuģa 52 pasažieru evakuācijai atkarībā no laikapstākļiem būs nepieciešamas vismaz piecas stundas. Kopumā uz kuģa ir 74 cilvēki, ziņo “Spiegel.de”. Zinātnieki un tūristi ir no Austrālijas, Jaunzēlandes un Apvienotās Karalistes.

Pasažieri tiks nogādāti uz Ķīnas ledlauža, bet pēc tam tie tiks pārvietoti uz Austrālijas Antarktikas apgādes kuģa “Aurora Australis”. Tomēr līdz sauszemes sasniegšanai pasažieriem varētu nākties pagaidīt dažas nedēļas, jo Austrālijas kuģim vispirms būs jādodas uz Austrālijas bāzi Antarktikā, lai uzpildītu degvielu.

Krievijas kuģis “Akademik Shokalskiy” kopš 24.decembra iesalis ledū aptuveni 100 jūras jūdzes uz austrumiem no Dimondirvilas Francijas zinātniskās bāzes. Pēdējās dienās reģionā arī plosījās spēcīgs vējš un sniega vētra.

Iesalušajam kuģim bija pietiekami pārtikas krājumi, un cilvēkiem uz klāja briesmas nedraudēja. Kuģis ar zinātniekiem un tūristiem bija ceļojumā uz Antarktiku.

Iepriekšējie mēģinājumi evakuēt uz kuģa esošos cilvēkus bija nesekmīgi gan biezās ledus kārtas, gan arī slikto laikapstākļu dēļ.

(papildināta ar jaunākajām ziņām)

Komentāri (10)

dace_ampermane 02.01.2014. 09.15

kā ta varenās krievijas kuģi iesalst Antarktikā? tāda lieta nekur neder! staļina laikos aizbrauktu to kuģi uzspridzināt ar visu apkalpi, lai krieviem pozors nebūtu pa visu pasauli.

+4
-1
Atbildēt

0

dace_ampermane 02.01.2014. 09.35

jā, un vai ta pašiem helikopters nav ar apkalpi kura var izglābt nelaimīgos?

+2
0
Atbildēt

0

Vineta 02.01.2014. 22.48

.

– Скажите, Сара, ваша фамилия Айсберг?

– Да.

– Так это с вас сняли сорок восемь челюскинцев?

+1
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu