Federācija: 2013.gadā pasaulē nogalināti 108 žurnālisti • IR.lv

Federācija: 2013.gadā pasaulē nogalināti 108 žurnālisti

31
Foto: Andrejs Terentjevs, F64

Vardarbības līmenis joprojām ir nepieņemami augsts, atzīst mediju organizācija

Šogad pasaulē, pildot savus profesionālos pienākumus, nogalināti 108 žurnālisti un mediju darbinieki, liecina otrdien izziņotā Starptautiskās Žurnālistu federācijas (IFJ) apkopotā informācija.

Lai gan kopējais nogalināto žurnālistu skaits šogad ir par 10% mazāks nekā pērn, IFJ uzsver, ka varasiestādēm būtu aktīvāk jārīkojas, lai “pārtrauktu slaktiņu medijos”.

“Vardarbības līmenis joprojām ir nepieņemami augsts, un valdībām steidzami jāaizsargā žurnālisti un jānodrošina viņu pamattiesības uz dzīvību,” teikts organizācijas paziņojumā.

Žurnālistiem bīstamākā valsts šogad bijusi Sīrija, kur dzīvību zaudējuši 15 šīs profesijas pārstāvji, kam seko Irāka ar 13 nogalinātajiem mediju darbiniekiem, bet pa desmit žurnālistiem 2013.gadā nogalināti Pakistānā, Filipīnās un Indijā, bet septiņi un seši žurnālisti dzīvību zaudējuši attiecīgi Somālijā un Ēģiptē, ziņo LETA/AFP.

IFJ pārstāv vairāk nekā 600 000 žurnālistus 134 valstīs.

Tikmēr mediju tiesību aizstāvju organizācija “Reportieri bez robežām” šomēnes paziņoja, ka saskaņā ar tās apkopotajiem datiem šogad pasaulē nogalināti vismaz 117 žurnālisti, tādējādi aizvadītais gads bijis otrais žurnālistiem bīstamākais 1997.gada, kad tika sākta šādas informācijas apkopošana.

Savukārt žurnālistu un preses brīvības aizstāvju organizācija “Committee to Protect Journalists” (CPJ) šonedēļ paziņoja, ka saskaņā ar tās rīcībā esošajām ziņām šogad pasaulē nogalināti 70 žurnālisti.

 

Komentāri (31)

Annija 31.12.2013. 18.40

Tā kā amatpersonu amoralitātes līmenis visā pasaulē arvien tikai pieņemas apjomos, tad, pat neskatoties uz masveidīgo žunālistu nopirkšanu vai apklusināšanu ar iebiedēšanas paņēmieniem pieaugumu, īsto žunālistu skaita slepkavības arī tikai un vienīgi pieaugs. Tas ir tikai likumsakarīgi.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu