Maskavā liedz rādīt britu dokumentālo filmu par „Pussy Riot” • IR.lv

Maskavā liedz rādīt britu dokumentālo filmu par „Pussy Riot”

29
Marija Aļohina (vidū) un Nadežda Tolokoņņikova preses konferencē Maskavā pēc atbrīvošanas no cietuma. Foto: ITAR-TASS/LETA

Režisors Serebreņņikovs: kuru tā varēja pārbiedēt filma un saruna Gogoļa centrā?

Maskavā Gogoļa kultūras centrā vietējā kultūras departamenta vadītājs Sergejs Kapkovs aizliedzis demonstrēt britu dokumentālo filmu „Paraugprocess: „Pussy Riot” vēsture”, medijus informējis kultūras centra vadītājs, arī Latvijā pazīstamais režisors Kirils Serebreņņikovs. Filmai 29.decembrī tur bija iecerēta Krievijas pirmizrāde.

Negaidītais aizliegums rādīt filmu jau izsaucis asu reakciju sociālajos tīklos, vēsta portāls „Newsru”. Tādējādi par šo notikumu uzzinājuši daudz vairāk cilvēku nekā daži simti skatītāju, kas noskatītos filmas pirmizrādi, teicis Serebreņņikovs.

Filma Gogoļa centrā bija jāizrāda 29.decembrī diskusiju kluba „Gogolis+tēma” ietvaros, un diskusijā bija jāpiedalās nule no cietuma atbrīvotajām „Pussy Riot” dalībniecēm Nadeždai Tolokoņņikovai un Marijai Aļohinai.

Par liegumu rādīt filmu savā „Facebook” lappusē paziņoja Serebreņņikovs: „Viss, tas ir noticis! Kuru tā varēja izbiedēt mierīga saruna Gogoļa centrā starp dažiem simtiem skatītāju un tikko amnestētajām meitenēm? Kuru tā varēja pārbiedēt filmas, kura saņēmusi vairākas balvas un mums neko jaunu par varu un mums pašiem nevar pastāstīt, jo ir uzņemta pietiekami sen, pirmizrāde? Nav saprotams.”

Savukārt kultūras departamenta vadītājs Kapkovs savā atbildes vēstulē raksta, ka Gogoļa centrs ir valsts iestāde un tiek finansēta no Maskavas pilsētas budžeta. „Esmu dziļi pārliecināts, ka valsts kultūras iestādei nav jāasociējas ar to personu vārdiem, kuras sabiedrībā raisījušas nevienprātīgu reakciju un kuru darbība balstīta uz sabiedrības provocēšanu,” teikts Kapkova vēstulē.

Filmas „Pussy Riot: A Punk Prayer” režisori Maksims Pozdorovkins un Maiks Lerners par savu darbu saņēmuši ASV neatkarīgā kino festivāla žūrijas speciālbalvu un tā ir iekļauta „Oskara” balvas nominantu sarakstā.

Šajā filmā detalizēti tiek stāstīts par pankgrupas triju dalībnieču – Tolokoņņikovas, Aļohinas un Jekaterinas Samucēvičas – tiesas prāvu Maskavā 2012.gadā laikā no marta līdz pat augustam.

Savukārt Serebreņņikovu tas pats Kapkovs par Maskavas Gogoļa drāmas teātra māksliniecisko vadītāju iecēla 2012.gada vasarā. Pēc teātra atjaunošanas jau ar jaunu nosaukumu – Gogoļa centrs – tas durvis vēra 2013.gada februārī un ātri kļuva par vienu no Maskavas modernās kultūras dzīves iecienītākajām vietām.

 

Komentāri (29)

jeers 29.12.2013. 23.36

Kad vienreiz IR izdalīs digitālās gāzmaskas, lai var patverties no Ločmeļa gāzēm?! Ločmelim dīvains hobijs- sarīties zirņus un klejot pa digitālo telpu.

+2
-1
Atbildēt

2

    Ieva Priedenfelde > jeers 30.12.2013. 02.27

    No demokrātijas nepatversies. Labāk ir uzzināt sev nepatīkamu viedokli, nekā par to nenojaust. Citādi sanāks kā LPSR krieviem, viņi domāja, ka ir atbrīvotāji, izrādījās, ka okupanti.

    0
    -1
    Atbildēt

    0

    Nika > jeers 05.01.2014. 00.43

    Tikai nez kāpēc viss kas kremļa čekistiem (ločmelim) ir nepatīkams tiek aizliegts vai nomelnots ar kremļa propagandu.

    Ja ločmelim būtu pretējs viedoklis, tad to varētu uzklausīt, pat ja es tam nepiekrītu. Bet viņš tikai izplata padomju stila propagandu, kura nevienu normālu cilvēku nepārliecinās viņu atbalstīt. Drīzāk otrādi- izraisīs pretīgumu pret viņu un krieviju. Tāpēc arī krievus nekur nemīl.

    0
    0
    Atbildēt

    0

Vineta 29.12.2013. 12.13

Ločmelis

Mīž ne pa jokam. Bidlostānas vara spiesta svaidīties starp Gulagapiādi un savu neremdināmo asinskāri.

http://ipvnews.org/2nd_column/images/1374.jpg

+6
-6
Atbildēt

2

    Vineta > Vineta 30.12.2013. 02.59

    Tas ir olimpiskais “fuckkel”

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Ieva Priedenfelde > Vineta 30.12.2013. 02.15

    Kas viņam pakaļā iesprauda sarkanbaltsarkano?

    0
    0
    Atbildēt

    0

marchaeva 29.12.2013. 13.20

Ir tāds satelītu TV kanāls Dožģ (krievu val. – lietus), kur Pussy Riot preses konferenci un intervijas rādīja, tikko meitenes izlaida no cietuma. Arī ziņas tur nav Krievijas Federālās TV kontrolētas. Visiem kam interesē Krievijas aktualitātes varu tikai ieteikt noskaņot savus satiņu uztvērējus uz šo kanālu.

+5
-5
Atbildēt

9

    Inese > marchaeva 29.12.2013. 14.38

    Starp citu, telekanāls Dožd visai objektīvi atspoguļoja š.g. SS veterānu maršu Rīgā. Tika stāstīts par saujiņu nacistiskās armijas veterānu pie Brīvības pieminekļa un patiešām visas tautas saietu 150 000 cilvēku lielā skaitā pie pieminekļa Rīgas atbrīvotājiem. Lūdzu, video:

    http://www.youtube.com/watch?v=uogdJT8ip-w

    0
    -2
    Atbildēt

    0

    Inese > marchaeva 29.12.2013. 13.25

    Сегодня довелось снимать небольшое интервью с Евгенией Хасис, отбывающей наказание в мордовской колонии N14. Прессу интересовали подробности жизнедеятельности за решеткой свежеотпущенной пиздострадалицы Толоконниковой, большую часть срока отсидевшей на гостеприимной земле Мордовии в той же ИК-14.

    Настопиздевшая всем до тошноты Наденька интереса не представляет, несмотря на яростные потуги ее пиарщиков, а вот Хасис – другое дело. Сразу чувствуется совсем другой уровень подготовки. Вошла рослая, волосы в косу, на шее крест деревянный, улыбается мило так, прямо Алёнушка, (с фамилией только чуток неувязочка вышла). Когда заговорила, Алёнушка исчезла сразу. Голос сильный, грамотная речь, четкое изложение мысли – ей бы маузер, и можно агитировать матросов за советскую власть. Или против. В теме событий, видно, что следит за ситуацией, насколько позволяет режим содержания. По сравнению с никакой Толонниковой, чей детский лепет я дважды слушал на заседаниях суда – просто небо и земля. Лев Толстой и Дарья Донцова. Эрнесто Гевара и Эдуард Лимонов. Короче, человек и инфузория-туфелька. Нехуй даже сравнивать.

    Есть такое банальное выражение – сила духа. Вот у Хасис, похоже, есть такое. А ведь у неё срок 18 лет, сидеть еще 16.

    И еще одно очень заметно – ей там дичайше не с кем попиздеть, за движуху, за идеологию и т.д. Народец-то в мордовских зонах не особо в теме этих дел. А человеку с мозгами без общения, как мне кажется, хуже, чем без булки с маслом. Она видит, что мы её слушаем и понимаем, о чем речь, и наговориться не может, так ей в кайф. Аж уходить неловко было.

    Я понимаю теперь, почему она будет сидеть, а Толокно – нет. Кровавый Режим – он ведь кровавый, а не тупой, он отличает смешное от опасного. Поэтому Наденька с лупоглазым долбоёбом Петенькой будут и дальше смешить людей, а Хасис – шить спецодежду на промзоне ИК-14, республика Мордовия.

    http://mister-poher.livejournal.com/20888.html

    +3
    -4
    Atbildēt

    0

    Anatolijs K. > marchaeva 29.12.2013. 13.44

    Paldies par info!

    +1
    -2
    Atbildēt

    0

    Ieva Priedenfelde > marchaeva 30.12.2013. 02.19

    sniega roze, vakar ntv translēja ebreju svētkiem hanuka veltīto svinīgo pasākumu, tur tv dožģ tika pasniegta augstas raudzes ebreju balva. Jūs skatījāties?

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Vineta > marchaeva 29.12.2013. 13.26

    +4
    -4
    Atbildēt

    0

    Kaspars Špūle > marchaeva 29.12.2013. 15.31

    Saraksties vien pats ar savu Daņilovnu :)

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

    Inese > marchaeva 29.12.2013. 14.57

    Fretkas k-gs, Hasis k-dze NAV notiesāta par slepkavību. Un ne jau grieķi viņai senčos bija.

    p.s. Ja vēlaties uzrakstīt Hasis k-dzei, lūk, viņas adrese:

    431150, респ.Мордовия, Зубово-Полянский р-н, п.Парца, ФКУ ИК-14,

    Хасис Евгении Данииловне, 1985 г.р.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    Kaspars Špūle > marchaeva 29.12.2013. 14.54

    Paldies Mordas kundzei par to, ka 29.decembris 2013 13:25 iepeistojusi fragmentu no krievu žurnālista ŽŽ ieraksta.

    Tekstā ļoti labi atspogu ļojas krievu žurnālista kultūras līmenis :)

    P.S. Par slepkavību notiesātajai krievu nacionālistei Jevgeņijai Hasis senčos ir bijuši grieķi, bet gudrais un kulturālais krievu žurnālists jau to nezina, tāpēc ķiķina par viņas uzvārdu.

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

    marchaeva > marchaeva 29.12.2013. 13.48

    skatoties kā svētdienas rītā kremlini liek mīnusiņus var ar gandarījumu just ka trāpīts šamiem. Tas priecē. Jautājums varētu būt vai Dožģ TV būs no Krievijas federālajiem smadzeņu skalotājiem līdzigi kavkazcenter.com arī būs droši jāpatveras softa Tor mākonī.

    +8
    -6
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu