Arābu žurnāls slavē Latvijas medicīnā unikālo viroterapiju • IR.lv

Arābu žurnāls slavē Latvijas medicīnā unikālo viroterapiju

10
Attēls no žurnāla "Banking Executive".

Latvija tiek uzskatīta par pievilcīgu medicīnas tūrisma galamērķi arābu investoru aprindās

Tuvo Austrumu investoru un baņķieru apvienības izdotajā biznesa žurnāls „Banking Executive” savā jaunākajā numurā jau atkārtoti analizē viroterapiju un slavē Latviju kā pasaules līmeņa medicīnas tūrisma galamērķi. “Latvija kā medicīnas tūrisma galamērķis izceļas uz citu valstu fona ar savu novatorisko piedāvājumu onkoloģijas pacientiem,” raksta “Banking Executive”.

Žurnāls uzsver, ka vislielākais nopelns šajā jomā ir tikai Latvijā pieejamai onkoloģisko slimību ārstēšanas metodei viroterapijai ar medikamentu „Rigvir” (Rīgas vīruss), informē Latvijas Medicīnas Eksporta asociācijas izpilddirektore Diāna Otisone.

“Latvija, Baltijas jūras “magnum opus” ir kultūras, vēsturiskā mantojuma, neskarta dabas skaistuma un jaunāko unikālu medicīnisko pakalpojumu kombinācija, jo īpaši onkoloģijas jomā, kur Latvijai nav konkurentu. Katru gadu medicīnas un nemedicīnas tūristu skaits Latvijā pieaug, jo Latvija ir lieliska vieta veselības atgūšanai, tā var lepoties ar labām kūrortu un sanatoriju tradīcijām, augsti kvalificētiem ārstiem un dabas dziedniecības resursu bagātību.”

Pateicoties zinātnieku un farmaceitu darbam, Latvijā ir radītas pagaidām pasaulē vienīgās, ģenētiski nemodificētas, dzīvu vīrusu saturošas zāles „Rigvir”, kas spēj atpazīt un iznīcināt ļaundabīgās audzēja šūnas cilvēka organismā, nekaitējot citām organisma šūnām. Līdz ar to, viroterapija ir atzīta par saudzīgāko vēža ārstēšanas metodi cilvēka veselībai. Īpaši efektīvi „Rigvir” zāles iedarbojas uz tādām onkoloģiskajām slimībām, kas ir nejutīgas pret staru terapiju un ķīmijterapiju, piemēram, melanoma un hipernefroma.

Žurnāls apraksta strauju Latvijas medicīnas tūrisma attīstību un tūristu pieplūdumu pēdējos gados, kā arī to, ka valdība kopā ar dažādām medicīnas organizācijām mērķtiecīgi strādā, lai celtu medicīnas pakalpojumu kvalitāti un veicinātu nozares atpazīstamību pasaulē.

Žurnāls uzsver, ka liela loma Latvijas tūrisma attīstībā ir augsti kvalificētam medicīnas personālam. Valsts regulāri investē līdzekļus medicīnas tūrisma sektora attīstībā, lai piesaistītu ārvalstu tūristus un nodrošinātu pasaules līmeņa medicīnas apkalpošanu. Tādēļ līdzās Vācijai, Izraēlai, Šveicei un citām pasaules medicīnas tūrisma lielvalstīm, tagad par pievilcīgu galamērķi arābu investoru aprindās tiek uzskatīta arī Latvija.

Kā informē Otisone, septembrī notika neoficiālā AAE misijas vadītāja ES un vēstnieka Luksemburgā un Beļģijā Sulaimana Hamida Almazroui vizīte Latvijā, bet jau drīzumā Latviju plāno apmeklēt AAE veselības ministrs, lai klātienē iepazītos ar Latvijas zinātnes un medicīnas piedāvājumu un vienotos par turpmāku sadarbību šajās jomās.

Žurnāls stāsta arī par Rīgu, kas nākamgad būs Eiropas kultūras galvaspilsēta.

 

Komentāri (10)

oktanvis 28.12.2013. 22.16

Mūsdienās civilizētajā pasaulē gan ir pieņemts pirms kaut ko saukt par medikamentu (tas ir stipri pirms laika, kad to sāk tirgot!) veikt adekvātus pētījumus. Nekur gan tādi nav redzēti – maksimums ir daži komentāri, ka medikaments ir “perspektīvs”, “tas vienam pacientam it kā palīdzēja”, bet randomizētu pētījumu, salīdzinājuma ar pašreiz labāko terapiju nav. Tulīt gan “brīnumlīdzekļa” izgudrotāji-tirgotāji kliegs, ka European Medicines Agency prasībām atbilstoši pētījumi ir pārāk dārgi, prasības ir pārmērīgas utt., tomēr tās ir vienādas visiem. Pacienti ir ieinteresēti pierādītā efektivitātē, pārbaudītā drošībā un pareizā devā.

+9
-3
Atbildēt

5

    Gaisma; Enģelis > oktanvis 29.12.2013. 14.40

    :Kaspars

    Tulīt gan “brīnumlīdzekļa” izgudrotāji-tirgotāji kliegs

    —————

    Nu jau, nu jau.. Brīnumlīdzekļus, tipa kazu urīnu, neviens neiekļauj kompensējamo zāļu sarakstā. Ja ir pamatotas aizdomas, par Rigvir bīstamību, tad jājož uz prokuratūru, nevis jāraksta komentāri.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Inese > oktanvis 29.12.2013. 15.23

    Лечение меланомы Rigvir в Латвии http://www.oncoforum.ru/showthread.php?t=79732

    citā forumā raksta arī šādi:

    весь “клинический” опыт применения данного лекарства описывается в 3 проплаченных публикациях в журнале “Вопросы онкологии” за 1992 примерно в таком ключе: “Мы проводили опыты на больных людях и обнаружили изменения в иммунограммах после уколов данного снадобья, которoе не вылечилo людей от опухоли, но помоглo бедолагам умереть с отличными результатами анализов” http://forums.rusmedserv.com/showthread.php?p=1913917

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Gaisma; Enģelis > oktanvis 29.12.2013. 15.37

    Ločmeli, kas tā par modi atsaukties uz forumiem?! Tie būtu autoritatīvāki par mūsu medicīnas birokrātiem, kuri deva zaļo gaismu rigviram? Kas attiecas uz tēmu, tad Muceniece pētījumus sāka vēl 60-jos gados.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Inese > oktanvis 29.12.2013. 16.49

    Pirmā saite – raksta reāli ar vēzi slimojoši cilvēki vai to tuvinieki. Palasiet gan! Otrkārt, varbūt iedosiet saiti uz kādu autoritatīvu Rietumu žurnālu ar publikāciju par šo brīnumlīdzekli? Es atradu tikai šīs – http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed?term=RIGVIR

    p.s. Rigvir izdomātājas Ainas Mucenieces meita Dite Venskus ir Viroterapijas centra organizētāja, mazdēls Jurģis Auziņš, jurists, arī viens no centra dibinātājiem, valdes priekšsēdētājs. Ģimenes bizness?

    p.s. Viroterapiju klīniskajā praksē slimnieku ārstēšanai pašlaik ir atļauts izmantot tikai divās valstīs — Ķīnā un Latvijā.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Inese > oktanvis 29.12.2013. 17.19

    p.s.s.s. Paskatījos finanšu datus par 2012. gadu, pašvaki (darbinieku skaits 6 gab.):

    Apgrozījums – 73 552 LVL

    Peļņa pēc nodokļiem – 11 827 LVL

    0
    0
    Atbildēt

    0

Inese 28.12.2013. 19.24

Tipa apmaksāts reklāmraksts?

+7
-7
Atbildēt

3

    Ieva Leinerte > Inese 29.12.2013. 06.25

    Tipa reklamraksts Arabu zhurnala, vai tipa reklamraksts Iraa, vai tipa po##j, ka tik kaut ko anti Latvisku vai pro krievisku pad!#st.

    +3
    -6
    Atbildēt

    0

    Anatolijs K. > Inese 29.12.2013. 11.41

    Tipa Rīgas vēlētāju uzpircēju un populistu pasūtījums.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Inese > Inese 29.12.2013. 06.44

    Nu, pēc skandāla ar Raudsepa apmaksātajiem tekstiem, viss šajā pasaulē vairs nav tā, kā bija iepriekš ;)

    +5
    -2
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu