Latvijas dalību izstādē organizēs komandītsabiedrība „EXPO 2015” • IR.lv

Latvijas dalību izstādē organizēs komandītsabiedrība „EXPO 2015”

35
Latvijas paviljons izstādē EXPO 2015. Ekonomikas ministrijas vizualizācija

Līdz 26.decembrim dalību „Expo Milano 2015″ izstādē ir apstiprinājusi vairāk nekā 141 valsts

Ekonomikas ministrija noslēgusi iepirkuma līgumu par Latvijas līdzdalības izstādē EXPO MILANO 2015 īstenošanu ar komandītsabiedrību „EXPO 2015″. Šajā sabiedrībā ietilpst SIA „Positivus Event”, SIA „MADE arhitekti”, Rolands Pēterkops un SIA „McCANN Rīga”, informē Ekonomikas ministrija (EM).

Latvija lielākajā starptautiskajā izstādē EXPO līdz šim ir piedalījusies divas reizes, bet šogad pirmo reizi tika izsludināts atklāts radošais metu konkurss, kā vislabākajā un oriģinālākajā veidā izstādē pārstāvēt Latviju.

Komandītsabiedrības „EXPO 2015″ piedāvājums, vērtējot to pēc 13 dažādiem kritērijiem, ieguva 181,04 punktu (no 230 iespējamajiem) un tika atzīts par uzvarētāju. Savukārt otra pretendenta – personu apvienības SIA „DDB Worldwide Latvia”, SIA „Sarma&Norde arhitekti”, SIA „Sabiedrisko attiecību aģentūra PR Stils”, SIA „Kultūras projektu aģentūra Indie” – piedāvājums ieguva 173,64 punktus.

Uzvarējušā pretendenta piedāvātā kopējā līgumcena ir 2 353 813 lati (jeb 3 349 174 eiro), ieskaitot PVN. Šajā summā ir ietverta samaksa par Latvijas paviljona projektēšanu, projekta saskaņošanu un būvatļaujas saņemšanu, kā arī ekspozīcijas satura un tehnoloģiskā nodrošinājuma izgatavošanu, paviljona menedžmentu un ekspluatāciju, kultūras un citu pasākumu programmas realizāciju, marketinga un komunikācijas programmas realizāciju un citiem saistītajiem pakalpojumiem.

Pēc paviljona tehniskā projekta izstrādes – orientējoši 2014.gada aprīlī/maijā – tiks izsludināts atsevišķs iepirkums par Latvijas paviljona būvniecību, tehnisko ekspluatāciju un nojaukšanu, lai jau 2014.gada rudenī sāktu būvniecības darbus.

Iepirkums par Latvijas ekspozīcijas saturu un arhitektonisko veidolu, kā arī par ieceres realizēšanas nodrošināšanu notika divās kārtās.

Vispirms 2013.gada 28.jūnijā tika izsludināts metu un ideju konkurss par Latvijas ekspozīcijas saturu un arhitektonisko veidolu, kura ietvaros līdz 23.septembrim tika saņemti 10 pieteikumi. Konkurss bija atklāts un anonīms, tajā varēja piedalīties gan fiziskas, gan juridiskas personas vai to apvienības.

Žūrija nolēma pirmo godalgu nepiešķirt, tā vietā piešķirot divas otrās godalgas, kuras balvā saņēma 2000 latus.

Metu konkursa žūrijas darbu vadīja Ekonomikas ministrijas valsts sekretārs Juris Pūce, viņa vietnieks bija arhitekts, kultūras ministres ārštata padomnieks Jānis Dripe. Žūrijas sastāvā bija Ārlietu ministrijas, Zemkopības ministrijsa, Latvijas investīciju un attīstības aģentūras, Tūrisma attīstības valsts aģentūras, Latvijas institūta, Latvijas Pārtikas ražotāju uzņēmumu federācijas, Latvijas Arhitektu savienības, Latvijas Reklāmas asociācijas, Latvijas Sabiedrisko attiecību kompāniju asociācijas pārstāvji, kā arī Uģis Brikmanis – Latvijas ekspozīcijas idejas autors.

Metu konkursa uzvarētāji tika paziņoti 2013.gada 30.septembrī, savukārt pēc nepieciešamo procedūru pabeigšanas abi otrās godalgas ieguvēji 2013.gada 14.novembrī saņēma uzaicinājumu un dokumentāciju iepirkuma otrās kārtas piedāvājuma sagatavošanai, kura iesniegšanas termiņš bija 9.decembris. Abu pretendentu iesniegtos piedāvājumus saskaņā ar 13 vērtēšanas kritērijiem vērtēja Ekonomikas ministrijas iepirkuma komisija valsts sekretāra vietnieka A.Liepiņa vadībā.

„World Expo” ir pasaulē nozīmīgākā izstāde, kas 1995.gada notiek reizi piecos gados un tajās ar paviljoniem piedalās valstis, starptautiskas organizācijas, reģioni, kā arī atsevišķi globālie koncerni.

Starptautiskā izstāde “World Expo 2015″ notiks 2015.gadā no 1.maija līdz 31.oktobrim Itālijas pilsētā Milānā. Izstādes „World Expo 2015″ pamattēma ir „Paēdināt planētu. Enerģija dzīvei”.

Līdz 2013.gada 26.decembrim dalību „Expo Milano 2015″ izstādē ir apstiprinājusi vairāk nekā 141 valsts.

 

Komentāri (35)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu