Laimes liešana • IR.lv

Laimes liešana

3
Ministru kabineta nams šāgada gaismas festivāla Staro Rīga laikā.
Indra Sprance

Valsts prezidents noliedz oligarhu ēnas pār jaunās valdības veidošanu, bet pārsteigumi šajā procesā vēl ir gaidāmi

Līdz ar Valsts prezidenta Andra Bērziņa vāji argumentēto liegumu veidot jauno valdību aizsardzības ministram Artim Pabrikam (Vienotība), prognozēšana par to, vai Jauno gadu sagaidīsim ar jaunu premjera amata kandidātu, kuram ir reālas izredzes izveidot valdību, mazliet līdzinās laimes liešanai Ziemassvētku vakarā. Kaut kas noteikti izlīs, bet – vai valdību izdosies izveidot Ārlietu ministrijas valsts sekretāra vietniekam Pēterim Vaivaram vai kādam citam, nav zināms.

Iniciatīvu neatdos

Kopumā no brīža, kad demisionēja Valdis Dombrovskis, partiju viedokļos par nākamās koalīcijas sastāvu nekas daudz nav mainījies. Tāpat nav mainījies viedoklis par to, kurai partijai būtu jāvirza premjera amata kandidāts. «Zaļo un Zemnieku savienība to nedomā darīt, Nacionālā apvienība nav aktīvi iesaistījusies šajā procesā. Ja runājam par mums – cilvēki, kas varētu to darīt, nav devuši piekrišanu, tāpēc nekas cits neatliek kā Vienotība,» izvēles iespējas kodolīgi raksturo Reformu partijas līderis Edmunds Demiters. 

Arī neatkarīgās deputātu grupas pārstāvis Klāvs Olšteins saka – bumba ir Vienotības pusē, tai jāspēj piedāvāt kandidatūru, kuru atbalstītu «gan prezidents, gan koalīcijas partneri», proti, «cilvēku, kas spētu risināt šobrīd aktuālos jautājumus gan saistībā ar Zolitūdes traģēdiju, gan pāriešanā uz eiro un gatavojoties elektroenerģijas tirgus atvēršanai». Līdzīgi arī Nacionālās apvienības līdzpriekšsēdētājs Raivis Dzintars uzsver, ka Vienotībai pašlaik ir visas iespējas izvirzīt savu kandidatūru un saņemt koalīcijas partneru atbalstu.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu