FOTO: Nodibina partiju "Latvijas attīstībai" (papild.) • IR.lv

FOTO: Nodibina partiju “Latvijas attīstībai” (papild.)

65
Partijas "Latvijas attīstībai" līderis Einārs Repše. Foto: Edijs Pālens, LETA

Partija “Latvijas attīstībai” būs labēji konservatīva partija

Dibināšanas pilnsapulcē svētdien pieņemts lēmums par partijas “Latvijas attīstībai” nodibināšanu. Partijas pārstāve Baiba Fromane norādīja, ka uz partijas dibināšanu ieradušies 214 personas. Par partijas dibināšanu nobalsoja 201 cilvēks, ziņo LETA.

Par jaundibinātās partijas “Latvijas attīstībai” valdes priekšsēdētāju ievēlēja ekspremjeru Einaru Repši.

Repše bija vienīgais kandidāts uz šo amatu un par viņa ievēlēšanu nobalsoja 207 partijas biedri. Kopā balsošanas urnā tika atrasti 211 biļeteni, no kuriem trīs biļetenos nebija veiktas atzīmes, bet viens bija nederīgs.

Biedrības dibināšanā piedalījās ekspremjers Einars Repše, Edgars Jaunups, Dans Titavs, uzņēmēji Olafs Berķis, Valērijs Belokoņs, Pēteris Šmidre, bijušais Latvijas Nacionālās operas direktors Andrejs Žagars, bijušais Ekonomikas ministrijas valsts sekretārs Juris Pūce un citi.

Saskaņā ar likumu partijas dibinātāju skaits nedrīkst būt mazāks par 200.

Partijas dibināšanas kongresa tribīnē kā galvenie jeb partijas “atslēgas” cilvēki atradās enerģētikas uzņēmuma īpašnieks Guntars Kokorevičs, miljonārs Pēteris Šmidre, bijušais valsts ierēdnis Juris Pūce, operas eksdirektors Andrejs Žagars, “Ekonomistu apvienības 2010” prezidents Ojārs Kehris, bijušais SC biedrs un Saeimas deputāts Vladimirs Reskājs, Edgars Jaunups un Baiba Fromane.

Partija “Latvijas attīstībai” būs labēji konservatīva partija, kas apvieno profesionālus un pieredzējušus cilvēkus, kam svarīga stabila un ilgstoša ekonomiskā izaugsme Latvijā, uzsver partijas pārstāvji. Partijas mērķis ir iedzīvotāju labklājība, iepriekš informēja ekspremjera Einara Repšes vadītās biedrības “Latvijas attīstībai” pārstāvji.

“Ticam, ka to varam panākt, atbalstot uzņēmīgus cilvēkus un stiprinot Latvijas uzņēmumus – tikai spēcīgi Latvijas uzņēmēji un konkurētspējīgas ražotnes var nodrošināt labi apmaksātas darbavietas. Ir nepieciešama jauna politikas kvalitāte un izpratne – esam par konstruktīvu un racionālu politiku, kas vērsta uz sadarbību,” teikts topošās partijas paziņojumā plašsaziņas līdzekļiem.

Biedrība “Latvijas attīstībai” dibināta 2012.gada martā ar mērķi izveidot plašu un autoritatīvu labēju ideju diskusiju platformu, lai izstrādātu priekšlikumus mērķtiecīgai, ilgtspējīgai un dinamiskai Latvijas attīstībai. Uz biedrības pamata dibinot politisko partiju, paredzēts startēt 2014.gadā plānotajās 12.Saeimas vēlēšanās.

Novembrī par Repšes veidoto partiju uz biedrības “Latvijas attīstībai” pamata gatavību balsot izteica 1% pilsoņu, liecina “Latvijas faktu” aptaujas rezultāti.

 

Komentāri (65)

kristaps_otersons 15.12.2013. 13.44

Valdis Dombrovskis nevis ar vārdiem, bet ar darbiem jau parādījis Latvijas ceļu uz ekonomisku izrāvienu. Žēl, ka minētais grupējums nepiebiedrojas kopīgam darbam, bet rada ilūziju par it kā labākām idejām. Konkrēti darbi un kā tos turpināt panākt arī ir uzrādīti “Nacionālā attīstības plānā,” kas balstas gan uz ekspertu, gan ierēdņu, gan politiķu, gan pilsoniskās sabiedrības kopēju analītisku izvērtējumu kā reāli veicināt Latvijas attīstību līdz 2020 gadam. Savu konkrētu redzējumu nupat grāmatā “Latvijas attīstiba” arī publicējis eiroparlamentārietis Krišjānis Kariņš. Mums netrūkst pārliecinošu plānu un vīzījas, turēsimies pie tām!

+29
-6
Atbildēt

11

    Inese > kristaps_otersons 15.12.2013. 13.53

    Taisni tā! Un izrāviens ir pamatīgs! Patlaban Latvija ir vien ceturtā nabadzīgākā valsts Europas Savienībā. Bet gadu iepriekš bija trešā! Paldies mūsu vēl nabadzīgākajiem horvātu draugiem, pēc kuru iestāšanās ES 2013. gadā mūsu republika pacēlās par vienu vietu augstāk labklajības valstu sarakstā!

    +5
    -20
    Atbildēt

    0

    Inese > kristaps_otersons 15.12.2013. 14.44

    ĶenčPāvuļa k-gs, kā var būt trešā bagātākā no bijušajām PSRS brālīgajām republikām, ja Krievijas Federācija arī apsteidz Latviju?

    http://data.worldbank.org/indicator/NY.GDP.PCAP.CD

    http://data.worldbank.org/indicator/NY.GDP.PCAP.PP.CD

    +1
    -13
    Atbildēt

    0

    kristrun > kristaps_otersons 15.12.2013. 15.46

    Lūk, Kārkliņas kundze ir īsta ironijas lielmeistare!

    +4
    -14
    Atbildēt

    0

    Vineta > kristaps_otersons 15.12.2013. 14.42

    rasma_karklina
    “Valdis Dombrovskis nevis ar vārdiem, bet ar darbiem jau parādījis Latvijas ceļu uz ekonomisku izrāvienu. Žēl, ka minētais grupējums nepiebiedrojas kopīgam darbam, bet rada ilūziju par it kā labākām idejām.”

    Šie biedri: Pēteris Šmidre, Juris Pūce, Andrejs Žagars, Ojārs Kehris, Vladimirs Reskājs, kā reiz iederētos čekas piesmietā, kompromatu, parādu un alkatīgo mātīšu atkarīgā premļjaka varzā.

    +4
    -14
    Atbildēt

    0

    Ieva Priedenfelde > kristaps_otersons 15.12.2013. 16.30

    Tāda tipa cilvēkus vajag atstāt Eiropā,
    =====
    amerikā…

    +1
    -8
    Atbildēt

    0

    oktaavs > kristaps_otersons 15.12.2013. 14.01

    Lai arī cik pareizas lietas nesludinātu K.Kariņš, bet viņam nevajedzētu tuvoties Latvijas politikai vismaz lielgabala šāviena attālumā.
    Tas ir no tiem citplanētiešiem ( Ēlerte, Piebalgs), kurus tauta nekad nesapratīs.
    Tāda tipa cilvēkus vajag atstāt Eiropā, vai palūgt mūsu politikā nerādīties vispār, ja viņi negrib nodarīt milzu zaudējumus sevi atbalstošajai partijai.

    +10
    -14
    Atbildēt

    0

    vegan > kristaps_otersons 16.12.2013. 00.27

    Un ko tad tas Tavuprāt pierāda, S&M?

    Tur ir tikai procentuālā izaugsme — nav nekādu izejas datu, kas pierādītu, ka Latvija bija “viena no bagātākajām”. Tas ir, var jau būt, ka bija — neesmu pētījis — bet Tavs links to neparāda.

    Kazahija ar savu naftu nav nekāds piemērs, jo parāda tikai to, ka valsts ir kaut cik prasmīgi apguvusi savu veiksmi jeb dabas resursus. Tik pat labi ir iespējams, ka Padomju laikā šīs valstis bija tik nabadzīgas, ka tagadējais uzrāviens ir tikai likumsakarīgs.

    +5
    0
    Atbildēt

    0

    armn > kristaps_otersons 15.12.2013. 14.59

    Vienīgais ko te vel var piebilst, links uz Pasaules bankas mājas lapu neuzrāda 2013. Gadu, varam vēlreiz teikt paldies Dombrovskim, ka izejot no krīzes atgriežamies līderpozīcijās. Un atliek cerēt, ka pagātnes zombiji, kas atkal raujas politikā, ka šie zombiji kopā ar Nilu, nesačakarēs, šobrīd labi iesākto.

    +17
    -2
    Atbildēt

    0

    austrisv > kristaps_otersons 15.12.2013. 14.22

    Labāk būt bagāto valstu klubiņa beigu sarakstā nekā nabago klubiņa biedru sākuma sarakstā, jo tas sākuma saraksts bija labs varbūt iebraucējiem, bet ne vietējai tautai pie tukšiem veikalu plauktiem jau paēdis nebūsi kaut skaitījies no Baltijas valstīm, kam visa kā gana!

    +19
    -3
    Atbildēt

    0

    austrisv > kristaps_otersons 15.12.2013. 15.36

    S&M, netēlo muļķi un zini, kam par to jāpateicas. vai tik nevecajiem komunistiem vai čekistiem, kuri zaga un grāba sev un tad pārdeva krieviem . piemēram lembergs un Šķēle.
    Lielos uzņēmumus, kuri ražoja brāķi pie tam uz ievestām izejvielām jau pastāvēt nevarēja vai arī to vadītāji- direktori bija krievvalodīgie, kuri nolaida uzņēmumus cerot, ka Latvijas valsts tā bankrotēs..
    Ir lieli uzņēmumi, kurus vadīja latvieši un kuri vēl joprojām pastāv, piemēram Valmieras Stikla šķiedras rūpnīca, valpro utt.
    Protams, ka tāds uzņēmums kā kurpju ražotājs 1. maijs pastāvēt nevarēja, jo nevarēja ar savu brāķa produkciju konkurēt.
    Bet kas ir ar Ogri un trikotāžu un Laumu vao Laimu, bet kam Šķēle pārdeva Latvijas balzāmu un kurš tur sauļo sānus par 7tūkst Ls mēneša “pārdevēja” algu

    +19
    -2
    Atbildēt

    0

    armn > kristaps_otersons 15.12.2013. 14.42

    Tiem, kas kliedz par Latvijas nabadzību, vajadzētu atcerēties izejas punktu PSRS.
    Latvijā, pateicoties līdzdalībai ES 2013,g ir trešā bagātākā valsts no visām “brālīgajām” ar iekšzemes kopproduktu uz vienu iedzīvotāju, kas pārsniedz Krievijas, Baltkrievija un gandrīz 3 reizes Ukrainas.
    http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_future_GDP_(PPP)_per_capita_estimates
    Un interesanti, jo lielāka korupcija, jo zemāks kooprodukts
    http://www.transparency.org/cpi2012/results

    +24
    -5
    Atbildēt

    0

Alise 15.12.2013. 13.34

Vai ku skaista kompānija! :)

Un tiešām viņi cer, ka par viņiem daudzi balsos?

+23
-3
Atbildēt

0

silvija_vitina 15.12.2013. 15.12

Šī partija pēc dibinātāju sastāva ir a la “lielkapitālisti” (vietējā mēroga).

Ja Repšes partija cieši turēsies pie savas politikas, bet SC (kā vietējā proletariāta stutes ar kreiso orientāciju) – pie savas politikas, abi šie veidojumi ir pilnīgie pretstati. Man ir grūti atrast kaut vienu saskares punktu šiem abiem. Kā tur var sanākt satelīts? Lai gan, pie mums politikas teorija nedarbojas…

+14
-1
Atbildēt

2

    Rinalds > silvija_vitina 15.12.2013. 23.17

    Es domāju, ka mums nav ne labējo, ne kreiso, ne latvisko, ne krievisko partiju, pamatā ir divi bloki- uz Austrumiem un uz Rietumiem orientētie. Pārējā retorika, kā biedēšana ar krieviem vai brēkāšana par atdzimstošo fašismu ir dūmu aizsegs ekonomiskām interesēm un veids, kā tracināt lētticīgus ļaudis vēlamajā virzienā. Repšes partija ir acīmredzami ieinteresēta Austrumu virzienā, tādēļ, vai nu to saka skaļi, vai noklusē, bet ar SC viņiem ir pa ceļam, jo kabata to prasa.

    +7
    -2
    Atbildēt

    0

    austrisv > silvija_vitina 15.12.2013. 15.41

    Traducīte. SC jau būs saule, ap kuru rotēs sateliti un viens no tiem būs Repšes satelīts.
    Bet SC saule atkal rotēs galaktikā kuru sauc putiniāna.

    +10
    -2
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu