"Limbažu piens" atjauno darbību • IR.lv

“Limbažu piens” atjauno darbību

9
A/s "Limbažu piens" ražotais "Monterigo" siers. Foto: Evija Trifanova, LETA

Jaunie investori pievērsīsies eksportam

Piena pārstrādes uzņēmumu a/s “Limbažu piens” pēc tā desmit mēnešu dīkstāves iegādājušies ārvalstu investori, atjaunojot uzņēmuma darbību, kas turpmāk tiks orientēta tikai uz eksportu, biznesa portālam “Nozare.lv” apliecināja uzņēmuma direktors Ēvalds Putniņš.

Darījuma summu viņš neatklāja. “Limbažu piens” darbu pārtrauca šā gada 1.februārī, jo noliktavās bija izveidojusies siera pārprodukcija. Līdz šim kompānija bija a/s “Rīgas piena kombināts” apakšuzņēmums.

“Uzņēmums atsācis darbību, tajā strādā pārdesmit cilvēku, un ražosim “Mozarella” tipa sieru, kas tiks pārdots ārzemju tirgos, jo uzņēmuma jauno investoru interese ir tikai un vienīgi eksports. Plānots, ka nākamgad pievērsīsimies arī citu šķirņu ražošanai, bet arī tās 100% tiks virzītas eksportam. “Monterigo” sieru, kas iepriekš bija viens no uzņēmuma zīmoliem, vairs neražosim,” sacīja Putniņš. Vienlaikus viņš ne apstiprināja, ne arī noliedza “Nozare.lv” rīcībā esošo neoficiālo informāciju, ka “Limbažu piena” jaunie investori ir Nīderlandē dzīvojoši Krievijas pilsoņi.

“Sadarbības partneri ir krievu tautības uzņēmēji, tomēr būtībā nav svarīgi, kurā valstī viņi bāzējas. “Limbažu piena” 99,98% akciju pieder manā īpašumā esošajai SIA “Kaas”, tuvākajā laikā gatavojos izpirkt arī pārējās daļas,” atzina Putniņš.

Saskaņā ar “Firmas.lv” informāciju SIA “Kaas” reģistrēta Ādažos šogad 10.septembrī ar viena lata pamatkapitālu.

Kā liecina ziņu aģentūras LETA arhīvs, Putniņš iepriekš vadījis patlaban maksātnespējīgo nekustamā īpašuma kompāniju SIA “Forburga”. No 2004.gada viņš strādājis a/s “Rīgas piensaimnieks”, kur piedalījies uzņēmuma ražošanas, mārketinga un attīstības projektu vadīšanā. No 2003. līdz 2004.gadam viņš bijis AS “Rīgas piena kombināts” ražošanas direktors, bet no 2000. līdz 2003.gadam – a/s “Limbažu piens” direktors.

“Limbažu piens” specializējas siera ražošanā. Viens no pazīstamākajiem sieriem ir “Monterigo”. Pagājušajā gadā uzņēmums saražoja 1012 tonnas “Monterigo” siera, lielākoties to realizējot Krievijas un Eiropas Savienības tirgos.

Tāpat ar zīmolu “Limbažu piens” tiek ražots arī piens, kefīrs un biezpiens. Kā “Nozare.lv” norādīja “Rīgas piena kombināts” pārstāve Linda Ļisicina, šīs produkcijas zīmoli pieder “Rīgas piena kombinātam” un patlaban tiek ražoti Rīgā. Pagājušajā gadā pārstrādei “Limbažu piens” iepircis 22 430 tonnas piena.

“Limbažu piena” apgrozījums 2012.gadā bijis 4,81 miljons latu, kas ir par 28% vairāk nekā 2010.gadā, kad uzņēmums apgrozīja 3,76 miljonus latu, liecina “Firmas.lv” informācija.

“Limbažu piena” peļņa pērn bija 87 485 lati, kas ir 28% samazinājums salīdzinājumā ar 122 829 latu peļņu 2010.gadā.

Savukārt “Rīgas piena kombināta” lielākais akcionārs kopš 2011.gada marta ir Krievijas pilsonis Andrejs Beshmeļņickis, kurš darbojies piena nozares biznesā Krievijā, NVS valstīs un starptautiskajos tirgos.

Konkurences padome 9.maijā atļāvusi a/s “Rīgas piena kombināts” un a/s “Valmieras piens” apvienošanos vienotā koncernā “Food Union”, piemērojot vairākus nosacījumus, kas ļaus aizsargāt zemnieku, kā arī mazāko tirgotāju intereses.

Apvienotajā “Food Union” uzņēmumā patlaban ir aptuveni 700 darbinieki. “Food Union” ražotnes iepērk pienu no vairāk nekā 400 Latvijas zemnieku saimniecībām un piena ražotājiem. Aizvadītajā finanšu gadā iepirktas 132 957 tonnas svaigpiena.

 

Komentāri (9)

aigarsaboltins 10.12.2013. 12.14

Viss, kas tieši vai pastarpināti pabijis šķēles netīrajos nagos, nonāk pie krieviem. Kā to nolādēto saraino mūdzi un viņa dzimtu zeme nes.

+14
-1
Atbildēt

1

ievuliitis 10.12.2013. 14.44

Žēl, ka “Monterigo” vairs neražos. Labs siers bija un tikai dēļ neadekvāti augstas cenas to izkonkurēja leišu “Džugas”, kas pie nosacīti tās pašas kvalitātes ir par četriem latiem kilogramā lētāks. To pat ar patriotismu neviens nespēj kompensēt.

+3
0
Atbildēt

0

lebronj2356 10.12.2013. 13.14

Kārtējais uzņēmums, kas nonāk Austrumu “investoru” rokās…:( Bet ar eksportu nevajag pārsteigties – ārzemēs par tādu naudu, kā pie mums piedāvā Krievijas sieru u.c. mīkstos sierus(bez akcijām protams) nereti var iegādāties noturētus cietos sierus, pie tam ļoti labas kvalitātes, ko nevar teikt par vietējiem izstrādājumiem…, Nu ko jāgaida atkal leišu piena produktu birums Latvijas tirgū !

+2
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu