VID brīdina par datorvīrusu un krāpniekiem • IR.lv

VID brīdina par datorvīrusu un krāpniekiem

28
Foto: Ķestutis Izakas, F64/BFL

Vīruss veic tiešsaistes banku maksājumu datu modificēšanu, lai izkrāptu naudu

Valsts ieņēmumu dienests (VID) brīdina, ka dienesta vārdā elektroniskā pasta vēstulēs tiek izplatīts datirvīruss, lai izkrāptu naudu.

VID aicina uzmanīties iedzīvotājus, saņemot it kā no VID sūtītus e-pastus par tādiem tematiem kā “sudziba nodoklu dienestam”, “Informacija par sudzibu” u.tml. it kā no VID darbiniekiem (no @vid.gov.lv) un ar pievienotu failu, kam izmantots dubultais paplašinājums „.DOC.zip”. Tās ir viltotas vēstules, kas satur datorvīrusu, un ar VID tām nav nekāda sakara, norāda VID Sabiedrisko attiecību daļas galvenā speciāliste Evita Teice-Mamaja.

VID aicina iedzīvotājus būt piesardzīgiem un, saņemot šādu e-pastu, nevērt vaļā tā pielikumu, bet neatgriezeniski izdzēst.

Ja šis e-pasta pielikums tiek atvērts, iegūstams izpildāmais fails ar paplašinājumu „.SCR”, kurš satur datorvīrusu. To patlaban neatpazīst vairākums antivīrusu programmu. Šis vīruss veic tiešsaistes banku maksājumu datu modificēšanu, lai izkrāptu naudu.

 

Komentāri (28)

Ligiña Doniña 09.12.2013. 21.29

Paldies VID. Turpmāk VID vēstules vispār nevērt vaļā! Kas kopumā ir atbalstāms.

0
0
Atbildēt

0

Rasma 09.12.2013. 14.30

Tad man rodas jautājums, kā šie cilvēki ir dabūjuši pieeju @vid.gov.lv e-pastam. Protams, ka cilvēki uzķersies šādam e-pastam, ja nespējat kontrolēt, kam šādus e-pastus izsniedzat.

0
0
Atbildēt

1

    Inese > Rasma 09.12.2013. 14.35

    Tas ir vienkārši izdarāms. Iesitiet Gūglē: Email spoofing

    0
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu