Vecajā Svētās Ģertrūdes baznīcā šovakar koncerts "Magnificat" • IR.lv

Vecajā Svētās Ģertrūdes baznīcā šovakar koncerts “Magnificat”

30
Komponists Arvo Perts, kura mūzika skanēs koncertā. Publicitātes foto

Perta un Tuleva skaņdarbus izpildīs Radio koris un Tallinas kamerorķestris

Šovakar, 9.decembrī plkst.19 Rīgas Vecajā Svētās Ģertrūdes baznīcā notiks festivāla “Eiropas Ziemassvētki” koncerts “Magnificat”, kurā tiks izpildītas Arvo Perta un Toivo Tuleva kompozīcijas, raksta aģentūra LETA. Perts ir pasaulslavens igauņu klasiskās mūzikas komponists, kurš pazīstams kā savas skaniskās paradigmas jeb tintinnabuli izveidotājs. Viņa mūzika izskanēs, diriģenta Kaspara Putniņa vadībā sadarbojoties Latvijas Radio korim un Tallinas kamerorķestrim. 

Biļetes cena Ls 7. Biļetes nopērkamas www.bilesuparadize.lv

Festivāls “Eiropas Ziemassvētki” Rīgā norisināsies līdz 28.decembrim. Vairāk informācijas par festivāla “Latvijas koncertu” mājas lapā

13.decembrī uz Lielās ģildes skatuves pianists Vestards Šimkus uzstāsies kopā ar vienu no redzamākajiem lietuviešu kameransambļiem – simbolisma mākslinieka un gleznotāja Konstantīna Čurļoņa vārdā nosaukto stīgu kvartetu. 

 17.decembrī trio Ievas Paršas, Arta Sīmaņa un Kristīnes Adamaites personā pieskandinās Svētā Jāņa baznīcas velves, klausītājiem dāvājot adventes laika noskaņas latviešu skaņražu partitūrās. Koncertā skanēs Raimonda Paula šim sastāvam komponēts jaundarbs, viens no retajiem saksofona koncertiem latviešu mūzikā – Riharda Dubras “Cantus orationis”-, kā arī Jāzepa Vītola un Tālivalža Ķeniņa pastorāles ērģelēm un Andreja Selicka cikls balsij, saksofonam un ērģelēm “Cerības cereņš”.

23.decembrī Mazajā ģildē baroka orķestris “Collegium Musicum Rīga” diriģenta Māra Kupča vadībā atskaņos Hendeļa, Vivaldi un Mocarta kompozīcijas.

25.decembrī Rīgas Domā Jēgers Ziemassvētku noskaņās izdziedās baroka pērles no Džulio Ramolo Kačīni, Baha, Hendeļa un Henrija Pērsela līdz romantiķu Sezāra Franka un Kamila Sensāna “Panis Angelicus” partitūrām. Skanēs arī latviešu komponistu apdares par Ziemassvētku tēmu. 

Festivāls noslēgsies 28.decembrī ar koncertu Rīgas Svētā Jāņa baznīcā, kurā izskanēs Mocarta motete “Regina coeli” korim, orķestrim un solistiem, Hendeļa kronēšanas himna un populārākā daļa no viņa oratorijas ”Solomons” – “The Arrival of The Queen of Sheba”. Jēgers izdziedās Hendeļa “Alčīnas” filigrānos smalkumus, bet Elīna Šimkus – Mocarta ārijas “Exultate, jubilate” un “Laudate dominum”.

Komentāri (30)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu