Bijušais LNO vadītājs Žagars iesaistīsies Repšes partijā • IR.lv

Bijušais LNO vadītājs Žagars iesaistīsies Repšes partijā

34
Andrejs Žagars. Foto: Edijs Pālens, LETA

LTV: Žagars varētu būt viens no topošās partijas līderiem Eiropas Parlamenta vēlēšanās

Latvijas Nacionālās operas bijušais vadītājs Andrejs Žagars iesaistīsies politikā un iekļausies jaunveidojamajā Einara Repšes politiskajā partijā.

“Mani uzrunāja biedrības “Latvijas attīstībai” veidotāji, kuri drīzumā izveidos politisko partiju. Es pievienošos šim politiskajam spēkam. Ja man ir 17 gadu pieredze valsts kultūras iestādes vadībā, tad varbūt piedalīšanās politikā pat ir mans pienākums. Es nezinu, kā to kāds novērtēs, bet man nav ambīciju iegūt kādus amatus, un es noteikti nevēlos kļūt par kādu lielu reformatoru vai vadoni, bet es arī negribu vairs būt tāds vērotājs no malas. Es domāju, ir pienācis laiks dot kādu savu pienesumu,” laikrakstam “Diena” teicis Žagars.

Žagars atzīmējis, ka seko līdzi svarīgākajiem politiskajiem procesiem Latvijā, taču “nekad nemēģinu iedziļināties zemūdens politiskajos viļņojumos, tas prasa ļoti nopietnu analīzi”. “17 gadu laikā, kopš es vadīju operu, kultūras ministri bijuši no ļoti dažādiem politiskajiem spēkiem, bet ir vienmēr izdevies atrast dialogu, jo kultūra partijām pārsvarā ir bijusi viena no prioritātēm, tāpēc arī operu izdevies izcelt no visām krīzēm. Esot valsts kultūras iestādes vadītājs, es vienmēr esmu izvairījies no politiskajiem procesiem un piesaistīšanās konkrētiem politiskajiem spēkiem,” LETA citē bijušo operas vadītāju.

“Es gribētu turpināt to pieredzi, ko esmu guvis, pārstāvot Latvijas Nacionālo operu starptautiskās organizācijās. Tas, kas mani vienmēr ir vilinājis, ir, komunicējot ar cilvēkiem, kuriem ir kaut kāda interese par Latviju, saprast, cik ļoti tas cilvēkus interesē. Ja cilvēkam ir zināšanas par Latviju, viņš to atpazīst kā kultūras lielvalsti ar mūziķiem un citiem izpildītājmāksliniekiem. Tas mani vienmēr ir motivējis. Tāpat es arī domāju, ka politikā ir vajadzīga lielāka radošās inteliģences pārstāvniecība,” sava lēmuma motivāciju izklāstījis Žagars.

“Kādas man ir tālākās iespējas kā savas nozares profesionālim? Es varu būt “freelance” režisors vai es varu pretendēt uz kāda ārvalstu operteātra direktora amatu. Taču man kā režisoram ir bijušas iespējas strādāt ar iestudējumiem Vācijā, Austrijā, Itālijā, Japānā. Es saku godīgi, ka es vairs negribu kalpot svešai kultūrai un valstij, lai arī tas man nodrošina labus dzīves apstākļus. Es saredzu iespēju piedāvāt savas zināšanas un varēšanu ārpus sava radošā darba. Ja mans redzējums izrādīsies nepiemērots vai naivs, vai par mani būs vilšanās, tad atzīšu savas kļūdas un pārtraukšu politisko darbu. Es uz to nelieku lielo kārti, bet es gribu kaut ko darīt saistībā ar Latviju,” saka Žagars.

Vaicāts, vai viņš piedalīsies Saeimas vai Eiropas Parlamenta vēlēšanās, Žagars izteicies, ka šādi scenāriji nav izslēgti. Latvijas Televīzija vēstīja, ka Žagars varētu būt viens no topošās partijas līderiem Eiropas Parlamenta vēlēšanās.

 

Komentāri (34)

lebronj2356 09.12.2013. 10.29

Kad naudas krāns aizgriests, jāsāk rīkoties – līst politikā, vispirms Šlesers, tagad arī Žagars….

+16
-3
Atbildēt

0

elinaliepina 09.12.2013. 09.42

Nabaga Repše! Tā jau visa kampaņa galīgā pakaļā, tagad arī Žagars klāt…

+10
-3
Atbildēt

1

    austrisv > elinaliepina 09.12.2013. 10.01

    Jā, labs secinājums.
    tagad visi caurkritušie pie dažādām partijām, jo izvēle traki liela un šiem tādi kadri vajadzīgi kā ēst.
    tautai būs izvēle labu labā!
    Vai Maskats arī pievienosies pie sava drauga?

    +7
    -3
    Atbildēt

    0

Sanšains 09.12.2013. 09.36

Hm, kur NA apkarotāju/Žagara aizstāvju kvēlie, dedzīgie komentāri?

Tieši tagad, kad Žagara kungs izgāžas skaļi un pats, jūsu morālais atbalsts ir vajadzīgs visvairāk!:)

P.S. Ja nu kas, es biju Grendes [tizluma] apkarotājs, nevis Žagara aizstāvis.:)

+8
-2
Atbildēt

2

    Vineta > Sanšains 09.12.2013. 12.19

    Haris
    P.S. Ja nu kas, es biju Grendes [tizluma] apkarotājs, nevis Žagara aizstāvis.:)

    Lai izēstu NA un atbrīvotos vieta čekistiem, fekāliju stundītājiem, noder viss. Varēsi pieprasīt arī savu gabaliņu svētku tortes, ja vien tiem izdosies pie tās tikt.

    +4
    -3
    Atbildēt

    0

    Kaspars Špūle > Sanšains 09.12.2013. 10.25

    Ja curiki savas kļūdas neatzīst, tad katru curiku kļūdu droši varam uzskatīt par nelietību :)

    +7
    -3
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu