"Vienotības" vienīgais kandidāts premjerministra amatam - Pabriks • IR.lv

“Vienotības” vienīgais kandidāts premjerministra amatam – Pabriks

91
Artis Pabriks (no labās) un Raimonds Graube cep piparkūkas karavīriem. Foto: Gints Ivuškāns, F64

ZZS līderis Brigmanis par piemērotu pretendentu uzskata Reiru

Šodien partijas “Vienotība” frakcija un valde kopīgā sēdē vienojušās atkārtoti par premjerministra amata kandidātu izvirzīt pašreizējo aizsardzības ministru Arti Pabriku, aģentūrai LETA sacījusi Saeimas priekšsēdētāja un partijas līdere Solvita Āboltiņa.

Valsts prezidents Andris Bērziņš, kura kompetencē ir nosaukt nākamās valdības veidotāju, Pabriku līdz ar citiem ”Vienotības” nosauktajiem pretendentiem jau vienreiz noraidījis. Politologi šodien Latvijas Radio 1 pauda, ka neargumentēta kandidātu noraidīšana, kā to darījis Valsts prezidents, nav īsti korekta, bet liecina par Bērziņa iespējamu situācijas izmantošanu, kad viņš patlaban uz politiskās skatuves nonācis tādā kā galvenajā lomā.

Visticamāk, oficiālās sarunas starp jaunās valdības koalīcijas potenciālajiem partneriem par valdības vadītāja kandidatūru varētu norisināties pirmdien, 9.decembrī, vēsta LETA. Pagaidām atbalsta Pabrika kandidatūrai nav ne no Zaļo un zemnieku savienības (ZZS), ne Nacionālās apvienības “Visu Latvijai!”-“Tēvzemei un brīvībai”/LNNK (NA). Jau ziņots, ka “Vienotība” turpinās mēģināt vienoties ar topošās koalīcijas partneriem par atbalstu Pabrikam, tomēr netiek izslēgta iespēja atrast arī kādu citu kandidatūru.

ZZS frakcijas priekšsēdētājs Augusts Brigmanis aģentūrai LETA norādīja, ka “Vienotībai” cienījams premjera amata kandidāts būtu tagadējais Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšsēdētājs Jānis Reirs, ko atbalstītu arī ”olšteinieši”, lai gan arī tie atbalsta Pabriku.

Brigmanis iepriekš norādīja, ka politiskā spēka pārstāvji nepaudīs atbalstu Pabrika kandidatūrai, lai nekonfliktētu ar Valsts prezidentu Andri Bērziņu. ZZS neiesaistīsies neviena “Vienotības” kandidāta atbalstīšanā līdz brīdim, kad to būs nominējis Valsts prezidents. Ja atbalsts tiek izteikts pirms tam un Bērziņš šo kandidātu nenosauc, tā atbalstītāji nonāk muļķa lomā, uzskata Brigmanis. Savukārt NA vēlētos uzzināt prezidenta argumentus, kāpēc viņš Pabriku nenominēja šim amatam. Svarīga būtu arī saruna ar pašu premjerministra amata kandidātu.

Saeimas neatkarīgo deputātu līderis Klāvs Olšteins pozitīvi vērtē iespēju, ka par Ministru prezidentu varētu kļūtu gan aizsardzības ministrs Artis Pabriks, gan Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšsēdētājs Jānis Reirs. Viņš gan aģentūrai LETA nevēlējās komentēt, kurš no abiem politiķiem būtu labākais kandidāts, ņemot vērā to, ka Reiru “Vienotība” nav oficiāli izvirzījusi un pašlaik viņš ir izskanējis kā ZZS Saeimas frakcijas priekšsēdētāja Augusta Brigmaņa priekšlikums.

No “Vienotības” trīs oficiāli izvirzītajiem kandidātiem – Pabrika, premjerministra tagadējā padomnieka Inta Dāldera un Eiropas Parlamenta deputāta Krišjāņa Kariņa – netkarīgie deputāti visvairāk atbalsta Pabriku, kuru “Vienotība” nosaukusi kā galveno kandidātu, norādīja Olšteins. Pabrika stiprās puses esot augstais sabiedrības vērtējums, ilglaicīgā darbība un pieredze politikā šajā valstij grūtajā situācijā, uzskata neatkarīgie deputāti.

Arī par Reiru, kurš bijis Olšteina “pirmais politiskais darba devējs”, politiķis var teikt “tos labākos vārdus”. Reiram ir liela pieredze politikā, īpaši valsts budžeta veidošanā, un viņš ar saviem darbiem ir apliecinājis, ka ir augstākā līmeņa politiķis, norādīja pie frakcijām nepiederošo deputātu līderis.

Olšteins prognozē, ka balsojums par jauno premjerministru notiks nākamā gada sākumā. Tas arī būtu pareizi – jauno gadu sākt ar jaunām vēsmām, idejām un darbiem, nekā kaut ko sasteigt situācijā, kad valdības veidošana nevirzās strauji uz priekšu.

Komentāri (91)

peerku 06.12.2013. 16.23

> Edgars Avotiņš

Piekrītu, ka, kā Jūs teicāt,- “Prezidentam jābeidz pa kaktiem” – un piebildīšu paslepšus kombinēt, meklējot prejerministru tā valdības vadītāja vietā, kurš mums bija gana labs, pareizāk izcils un kura demisijai viņš pats visdrīzāk pielicis pirkstu.

“… skaidri jāpasaka sabiedrībai savs redzējums”,- kā Jūs to iedomājaties, ka viņš varētu kaut ko pateikt skaidri no sākuma līdz beigām, nenolasot no papīra?

+25
-4
Atbildēt

30

    Ieva Aile > peerku 06.12.2013. 20.35

    Njā,neviena paskaidrojuma,tikai mīnusi…kādos nolūkos Lembergs izmanto savu ietekmi?Varbūt viņam ietekme vajadzīga,lai iepirktu vislabākos melnos ikrus?Tad ko viņš galu galā ir iecerējis izdarīt ar savu ietekmi?Nopostīt Latviju?

    0
    -13
    Atbildēt

    0

    Ieva Aile > peerku 06.12.2013. 20.17

    Un vēl es nesaprotu,kāpēc tur pēc tādas drausmīgas izlaupīšanas viss vēl darbojas.Lūk,kad tādi īsti vīri kā Kargins ar Krasovicki vai Zaharjins ar Segalu padarbojas,tur pat zāle vairs neaug,bet Ventspilī…

    +1
    -13
    Atbildēt

    0

    Ieva Aile > peerku 06.12.2013. 20.11

    Un es nekādi nesaprotu,ko tas Lembergs tur pa to Ventspili ņemās.Kārtīgs zaglis tak būtu savācis piķi un aizlaidies uz kādu vietu,kur viņa miljoniem netiek klāt,un okeāna krastā no kokosa ar salmiņu sūktu gārdo šķidrumu,sauļotos un skatītos kādu hulahula smuku meiteņu izpildījumā.

    0
    -12
    Atbildēt

    0

    Ieva Aile > peerku 06.12.2013. 20.04

    Nu kāpēc gan mīnuss,ko.Es goglē zem vārda Ventspils to visu nupat atradu.Vai tur ir kas nepatiess?

    0
    -11
    Atbildēt

    0

    Ieva Aile > peerku 06.12.2013. 19.54

    Ventspils slimnīca saņem vides pieejamības balvu „Zelta kruķis”
    VENTSPILS PAŠVALDĪBA IEGŪST 3.VIETU EIROPAS KOMISIJAS KONKURSĀ „EIROPAS GADS 2012 AKTĪVAI NOVECOŠANAI UN PAAUDŽU SOLIDARITĀTEI”
    VENTSPILS PILSĒTAS DOME PIEŠĶIR LĪDZFINANSĒJUMU ENERGOEFEKTIVITĀTES PASĀKUMU VEIKŠANAI DAUDZDZĪVOKĻU DZĪVOJAMĀS MĀJĀS
    VENTSPILS VENTU KAMPAŅA IEGŪST ZELTA GODALGU STARPTAUTISKĀ KONKURSĀ „GOLD SABRE AWARDS 2013”
    Ventspils pilsētas dome atbalstījusi finansējuma piešķiršanu vingrošanas sporta inventāra iegādei.
    Ventspils pašvaldība ir saņēmusi Eiropas Savienības finansējumu pilsētas sabiedriskā centra infrastruktūras rekonstrukcijai, informē Valsts reģionālās attīstības aģentūra (VRAA). Projekta kopējās izmaksas ir gandrīz 2,5 miljoni latu, un lielākā daļa no tām – 85% – ir Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) līdzekļi.
    Piektdien, 6.decembrī, skaistu darba jubileju svin ilggadējais Ventspils pilsētas domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs – tieši 6.decembrī pirms 25 gadiem Aivars Lembergs stājās pie pilsētas vadības stūres.

    25 gadi pašvaldības vadītāja amatā ir ievērojams laiks, tāpēc nav iespējams pat īsumā aprakstīt visu, kas šajos darba gados, vadot pašvaldības komandu, ir paveikts. Var vien piekrist bijušajai Valsts prezidentei Vairai Vīķei–Freibergai, kura savā pirmajā vizītē Ventspilī pēc iepazīšanās ar pilsētu atzina, ka Ventspils kā mītiskais putns Fēnikss ir atdzimusi no pelniem.

    +2
    -12
    Atbildēt

    0

    Ieva Aile > peerku 06.12.2013. 19.04

    Par ZZS balsoja un joprojām balsotu zināms procents Latvijas pilsoņu,tu gribi viņus ignorēt tāpat kā valdošā kliķe tautas viedokli euro ieviešanas sakarā?

    +1
    -11
    Atbildēt

    0

    Vineta > peerku 06.12.2013. 21.33

    dzeris49
    Lembergam ir brigāde, kas vāc “kompromatu” uz deputātiem, amatpersonām,

    Tātad nevis Dombrovska šķībais purns vainīgs, bet spogulis?
    Kur kompromatu kalni par NA, ko diendienā vāc Vienotība, ZRP, SC, puse Antonijas ielas nama fesbešņiku un vēl simtiem čekas savervēto mauku un pederastu? Straume, Požarnovs un viss? Par citiem nākas piepūlēt smadzenes un izdomāt?

    +2
    -11
    Atbildēt

    0

    Ansis > peerku 06.12.2013. 17.06

    Es gan nedomāju, ka Bērziņš kautko ļaunu grib – drīzāk jau grib pamēģināt praksē savus Satversmes izmaiņu priekšlikumus, bet kamēr Satversme nav mainīta, tikmer tas vienkārši neiet krastā.
    Nu un komunikācijas spejas viņam nav tas labakās.

    Par to redzējumu … lai lasa kaut vai no lapas – tā jau nav problēma. Bet pašreizējais variants, ka Vienotībai skaidri un gaiši nepasaka, kas viņiem darāms… kā redzat, tad Vienotībai veselu nedēļu nedalec, kas viņiem būtu jadara.

    +1
    -9
    Atbildēt

    0

    Vineta > peerku 06.12.2013. 19.22

    Edgars Avotiņš
    Otrkārt – NA jau ik pa brīdim izdomā kādu ultimātu.

    Tas, ka šobrīd Dombrovskis neguļ ceļmalas grāvī sniegputenī ar pārlauztām kājām liecina par NA kā absolūtiem vegāniem.

    +2
    -10
    Atbildēt

    0

    Ansis > peerku 06.12.2013. 20.03

    Andrej – ” jo ZZSa vēlētājus IRsī kaut kā nemana.”
    Es balsoju par ZZS Saeimas vēlēšanās
    To neslēpju un nenožēloju

    Bet mīnusus es SB šeit neliku.
    Domāju, ka neskatoties uz to, ka SB pats uzskata, ka cīnās par NA, tad “īstenie” NA fani izdzirdot kautko par RP, automātiski liek mīnusus.
    Nu un Vienotības fani jau nu arī par šādu buntošanos mīnusus saliks.

    SB – no puzes apcirkņiem neesmu.
    Domāju, ka Lemberga ietekme senāk bija liela. Nenoliedzami.
    Tagad? Domaju, ka ne visai liela. Ja jau būtu, tad būtu izdomajis, kā KNABu nomierināt. Acīmredzot ietekme ir gana maza, lai to nespētu.

    0
    -8
    Atbildēt

    0

    Ieva Aile > peerku 06.12.2013. 21.35

    Tas ir labi,sliktie pamazām izgaismojas.

    +1
    -8
    Atbildēt

    0

    Vineta > peerku 06.12.2013. 21.41

    Haris
    “Jauns līgums, kur viss atrunāts (“оговорено”)”.

    По понятиям

    +2
    -6
    Atbildēt

    0

    raimondsb_mail_lv > peerku 06.12.2013. 18.31

    to Edgars Avotiņš
    “kā redzat, tad Vienotībai veselu nedēļu nedalec, kas viņiem būtu jadara.”

    Es varu pateikt, kas Vienotībai būtu jādara…
    Vienotībai jāsasauc steidzami partijas ārkārtas kongress un jālemj par Āboltiņas, Kampara un visas valdes atstādināšanu no amatiem!
    Vienotībai jāpaziņo, ka Dombrovska “demisija”(valdības gāšana) bija kļūda.
    Vienotībai ir jānolemj, ka tā grib saglabāt pašreizējo koalīciju.
    Vienotībai ir jāpaziņo, ka tā kopā ar savu koalīcijas partneri RP(lai saglabātu šo valdību un tā varētu sekmīgi nostrādāt līdz vēlēšanām) ir gatavi izskatīt NA priekšlikumus UA izsniegšanā un Bordāna atsaukšanā.

    Mums ir jāizšķirās – vai nu atļaut NA deleģēt savu tieslietu ministru un rast pieņemamu risinājumu UA iztirgošanā, vai inteliģenti klusēt un atļaut pašreizējai Vienotības vadībai vilkt valdībā smagos noziegumos apsūdzēto .

    Mums ir skaidri un skaļi jāpasaka – Vienotība, gāžot bezoligarhu valdību un aicinot tajā Lembergu, ir nostājusies pret tautas nospiedoša vairākuma izteikto gribu, kad tā nobalsoja par Saeimas atlaišanu.
    Atgādināšu – tauta nobalsoja par Saeimas atlaišanu, jo nebija pieņemai Lemberga “tiesiskie balsojumi”.
    Tagad Vienotība patiesībā uzpļauj tautas gribai un sauc atkal valdībā to partiju un to cilvēku, pret kuriem mēs balsojām.

    +10
    -12
    Atbildēt

    0

    Ojārs > peerku 06.12.2013. 18.56

    Bruņiniek – kā Tu domā, kas Tev liek “mīnusus”? Un kāpēc? :)))

    +3
    -5
    Atbildēt

    0

    Ieva Aile > peerku 07.12.2013. 14.30

    Bet,PSRS laikos Ventspils ar visu savu ostu bija noplukusi pilsētele,to taču tu nevarēsi noliegt?Otrkārt,no tā izriet nākamais jautājums;vai Ventspilij izsistais Eiropas finansējums ir noplakarēts kā daudzviet citur vai notērēts ne tiem mērķiem,kam bija paredzēts,jeb izmantots efektīvi?Vai Lembergu saukā par misteru divdesmit vai trīsdesmit?Vai viņam nepietiek ar miljoniem,ko viņš nozaga prihvatizācijas ēras sākumā?Ko viņš zog tagad,pašreiz?Treškārt,Lembergu Latvijā tomēr vajā tiesvedība,tev nešķiet,ka tas tomēr rada zināmas neērtības?Turklāt Lembergs joprojām nodarbojas ar Ventspils saimniecisko jautājumu risināšanu,kas Ventspilī rada taustāmu rezultātu,nevis tikai svētlaimīgi rosās pa savu Puzes muižu,vai ne?

    +1
    -3
    Atbildēt

    0

    Ieva Aile > peerku 07.12.2013. 22.28

    Bet,es neuztraucos un Lembergu neaizstāvu.Man viņš nav nekāds radagabals un neko nav iedevis.Jautājums ir cits.Ja man jāizvēlas starp zagļiem,tad es izvēlos zagli,kurš ar savu sazagto dara kaut ko labu arī citiem,radot jaunas vērtības,nevis visu sazagto izmanto savai personīgai labsajūtai.Tikko radīsies izdevība izvēlēties starp gudru zagli un gudru vadītāju,kas domā par visas tautas labklājību,izvēle būs cita.

    0
    -1
    Atbildēt

    0

    peerku > peerku 07.12.2013. 22.00

    > aivarsk

    Arī nihilismam vajadzētu būt robežām. Vai varbūt, apzinoties savas kļūdas, paliek vieglāk dzīvot, uzskatot, ka arī citi ir netīri?

    +1
    -2
    Atbildēt

    0

    raimondsb_mail_lv > peerku 06.12.2013. 19.17

    to andrejs
    Man nav ideju..nu nacionāļi noteikti tie nav, jo es jau tagad cīnos arī par NA lietām.

    +6
    -7
    Atbildēt

    0

    Ojārs > peerku 06.12.2013. 19.38

    Skumjais Bruņinieks to andrejs
    Man nav ideju..nu nacionāļi noteikti tie nav, jo es jau tagad cīnos arī par NA lietām.
    ———–
    Atliek Vienotības atbalstītāji, jo ZZSa vēlētājus IRsī kaut kā nemana. Jautājums, kas vienotības faniem nepatīk Tavā tekstā? …. Ja tā padomā – tas ir pilnīgs vāks!
    Starp citu – iekļaujot ZZS valdībā, neapšaubāmi tiks vairota šīs partijas popularitāte.

    +3
    -4
    Atbildēt

    0

    janis17 > peerku 07.12.2013. 20.03

    Bruņiniek, es tev piekrītu, bet tu esi vienotības karsējmeiteņu un karsējpuikiņu vidū kļuvis ļoti nepopulārs, es pat teiktu – bīstams, jo parādi loģisko, nevis “vajadzīgo” scenāriju.
    Es domāju, ka neviens te nav tik naivs, lai domātu, ka valdiņš atkāpās “politiskās atbildības” un Zolitūdes dēļ. Tomēr šo bojāto preci visiem mēģina pārdot, kā tādu sniegbaltītes ābolu…

    +3
    -3
    Atbildēt

    0

    austrisv > peerku 08.12.2013. 18.01

    Jā, Ērik, palasi vien tās drupačas no lembja galda, ja protams, esi ventspilnieks. Ja neesi, tad drupačas tev nu nekādi netiks.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Ieva Aile > peerku 08.12.2013. 23.45

    Bet,es atšķirībā no tevis neslavēju nevienu no pašreizējiem politmafijas grupējumiem,tāpēc paskaties labāk savā šķīvī.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    austrisv > peerku 07.12.2013. 15.01

    Ērik, neuztraucies tik ļoti, jo ja jau lembergu nabadziņu tā vajā par neparko, tad taču viņš ir nevainīgs kā bērna asara.
    par vecajiem PSRS laikiem pat nav vērts runāt, jo pats zini, kur visa nauda aizgāja ne jau tikai no Ventspils. Aizgāja ne tikai labumi no ostām, bet arī no fermām, rūpnīcām utt!
    Bet tas, ka Lembim pietiek, gan neticu, jo tiem kam ir tie miljoni- nekad nepietiek, jo miljoni jātērē pa smalkajiem Francijas veikaliem un arī K K, jo tā jau arī par velti gan jau savus sānus nedeldēs, un kur nu advokāti! izdevumi milzīgi. Savulaik pat palasīju lapsas izdoto grāmatu, kurā bija tieši lemberga kontu izraksti par dārgajām mašinām, lupatām un citām izpriecām. Tur naudu nevajag?

    +4
    -1
    Atbildēt

    0

    Ansis > peerku 06.12.2013. 19.13

    Bruņiniek, Bruņiniek …
    Tavai RP atbalsts patreiz ir 0.8% …
    Tā ka par to Tautas gribu var pastrīdēties.
    Galu galā – tauta jaunajā Saeimā iebalsoja arī ZZS.

    Piedevām – Vienotība neviena brīdī nav slēpusi, ka ar ZZS sadarbojas – tai skaita šajā Saeimā. Kad iepriekšējā Dombrovska valdība beidza darbu, tad tieši Dombrovskis izteica ļoti lielu paldies ZZS par konstruktīvo darbu viņa valdībā. Un Tu ļoti pārspīlē Lemberga ietekmi un ļaunumu.

    Otrkārt – NA jau ik pa brīdim izdomā kādu ultimātu. To jau arī Dombrovskis intervijā min, kā galveno iemeslu – ar tādu valdību priekšvēlēšanu gadā nav iespejams strādāt.

    +7
    -4
    Atbildēt

    0

    raimondsb_mail_lv > peerku 06.12.2013. 19.33

    to Edgars Avotiņš
    1.Mana partija nav RP(es balsoju par Vienotību)
    2.Aizstāvēju RP, jo uzskatu, ka Vienotībai vajaga sabiedroto.
    3.Tauta referendumā nobalsoja pret oligarhiem(Lembergu) un arī Saeimā vairākums 56 vietas .
    4. Lemberga nozīme un svars mūsu valstī ir milzīga, ja Jūs to noliedzat, tad esiet vai nu no citas planētas, vai nu no “Puzes apcirkņiem”.
    5.Vienotība sen jau ir zem Lemberga, tas tiesa, un tai Rīkojums N2 nebija tīkams.
    6. Ultimātus NA izmanto, tur arī jāpiekrīt, bet tagad tieši varētu noslēgt jaunu līgumu, kur viss būtu apspriests un norunāts.
    PS
    Būtu interesanti, ja NA nāktu ar priekšlikumiem par jaunu koalīcijas līgumu starp Vienotību, RP un NA. Jaunais koalīcijas līgums nodrošina vairākumu un valsts ir izglābta no zagļa Lemberga(vismaz līdz nākamajām vēlēšanām)

    +8
    -4
    Atbildēt

    0

    austrisv > peerku 07.12.2013. 12.56

    Ērik, kur gan vēl lembergam var būt labāk nekā Latvijā? kam viņam jālaižas, ja var at
    lauties turēt vismaz 1 vai 2 partijas, kuras rūpējas, lai Ventspils saņemtu pietiekamu valsts atbalstu(sporta halle, šoseja Rīga Ventspils uutt utt. Visur valsts budžeta līdzekļu piesaiste pie Es līdzekļiem. vai palasīji neseno rakstu Ir žurnālā, kā iepriekšējā saeimā, kad tik daudz valstij svarīgu lēmumu bija jāpieņem, lai dabūtu SVF un ES līdzekļus, kā ZZS Kristīnes Krasovskas personā nekaunīgi koalīcija spadomes sēdēs ZZS vietā izsita naudu priekš Ventspils, kad pat Augustiņam palika kauns to klausīties, jo līdzekļi bija noņemti , neatceros, kurai profesionāli tehniskajai skolai, kurai to vajadzēja daudz vairāk. It kā tagad tā K. Krasovska esot vēl vairāk pietuvināta “lemberga sāniem”, jo vecis škiīries no sievas, kā tas jau biezajiem Latvijā pierasts.
    Kur te Lemberga nopelns, ja Ventspils pat PSRS laikos bija otra lielākā PSRS osta, ar visiem no tā izrietošajiem labumiem, kurus vienkārši prasti šis Puzes ķeizars izzaga( LK) utt. Ka sPuzes ķeizaram- naudas sazagts pāru pāriem – var turēt veselu advokātu biroju un maksāt un maksāt no sazagtā, un attaisnoties un attaisnoties pat ar tādu nieku, ka nav uzrādīts persona skods.
    Kam gan tu iestāstīsi, ka Puzes ķeizaram nav labi Latvijā. Kur nu vēl labāk ar veselu pērkamu advokātu baru, ka svisu to piesedz. Kurā citā valstī vēl var dabūt tik viegli naudu sev un savai labajai ģimenei.

    +5
    -1
    Atbildēt

    0

    Sanšains > peerku 06.12.2013. 20.38

    Skumjais Bruņinieks:
    […] varētu noslēgt jaunu līgumu, kur viss būtu apspriests un norunāts
    =====================================
    Cik veldzējoši kādreiz palasīt pareizā latviešu valodā rakstītu tekstu!
    Šķiet, vairākums latviešu mūsdienās teiktu: “Jauns līgums, kur viss atrunāts (“оговорено”)”.

    +9
    -4
    Atbildēt

    0

    raimondsb_mail_lv > peerku 06.12.2013. 19.51

    to General Patton Fan Club
    Mon General, kur bijāt pazudis?.. vai tikko no frontes ierakumiem ieradāties?
    Ceru, man mīnusus neliekat?
    Vai tā tiesa, ko te portālā Ducks teica – Jūs visu to, ko mums te rakstiet IRā, pie sava datora mājās arī spļaudīdamies, skaļi balsī deklamējiet?
    Tam noteikti jābūt varenam skatam… Es vēl varu iedot tādu ideju – Jums savu lamāšanos ir jāpilnveido un jāsāk repot, es piemeklētu labu mūziku fonā. Mēs Hārlemā varētu pogas izgriezt “nigeriem”. Jāpierunā tik ABC ar Pikaso un banda gatava…

    +7
    -1
    Atbildēt

    0

    peerku > peerku 06.12.2013. 17.24

    Ar labiem nodomiem ceļš bruģēts uz… (ej nu zini kur). Atradies te “monarhs”, cara tētiņš, kas mums izkārtos laimīgo nākotni pat pret pašu gribu…

    +11
    -5
    Atbildēt

    0

    ligakalnina > peerku 06.12.2013. 21.23

    Lemberga ietekme bija un paliek milzīga.
    To apstiprina arī Dombrovska atkāpšanās.
    Lembergam ir brigāde, kas vāc “kompromatu” uz deputātiem, amatpersonām, tiesībsarg. iestāžu darbiniekiem, kombinācijā ar to, ka depurātus u.c. viņš, tādā vai citādā veidā, uzpērk, pie kam paturēdams uzpirkšanas pierādījumus vēlākai šantāžai.
    Lembergs pilnībā degradējis Latvijas tiesisko un biznesa vidi, cilvēkus, un visu, ar ko saskaras, viņš ir kā pūšanas baktērija, kas samirdina visu, kam pieskaras.
    Lembergs neko nedara bez personiskas ieintersētības.
    Par Lemberga izpratni par demokrātiju un par to, ko viņš dara ar cilvēkiem, var spriest pēc publikācijām Ventas balsī, te krievu laika Pravda nobāl.
    Lemberga lietā pēkšņi miruši vai pazuduši 7 liecinieki vai cilvēki, kas daudz ko par viņu zināja.
    Lembergs nav tāds smieklīgas onkulis ar hūti, viņš ir vistīrākais ļaunums.
    Protams, tas ir tikai mans viedoklis, Lemberga karsējmeitiņas var uzskatīt savādāk.

    +10
    -2
    Atbildēt

    0

Janka, Janic 06.12.2013. 16.18

peecc satversmes prezidents nemeklee premjeru, partijas vienojas par kandidaatu un tad prezidents to nominee saeimai balsošanai , tagad skaidri redzams, lembe meklee premjeru , vai tad nepietika , ka agraak pa kaktiem mafija vienojaas kurš ieņems augstos amatus valstii , izskataas nekas nav beidzies

+25
-4
Atbildēt

7

    janis17 > Janka, Janic 06.12.2013. 17.57

    Ebenemezers peecc satversmes prezidents nemeklee premjeru
    _____________________________________________________
    Principā es piekristu, tikai pēc kura Satversmes panta tā ir?

    +2
    -8
    Atbildēt

    0

    janis17 > Janka, Janic 07.12.2013. 19.56

    Gribēju ebenemezeram pajautāt:
    1.No kuras partijas pirmajā reize tika deleģēts šķēle?
    2. Ar ko riskē prezidents trešo reizi izvirzot tādu MP kandidātu, ko Saeima neapstiprinās?

    r–r, nevajag domāt, ka es ko jautāju neko nezinot :)))))

    +3
    -1
    Atbildēt

    0

    Ansis > Janka, Janic 06.12.2013. 19.53

    “prezidents kandidaatu nevar izveeleeties , prezidents nominee partijas piedaavaato kandidaatu”
    ———————————————
    Protams, ka Satversmē tā un tik detalizēti nav rakstīts – bet no konteksta šāds variants ir loģisks.
    Protams, ka Satversme un likumi neaizliedz Prezidentam nodarboties ar pašdarbību un meklēt Premjeru kandidātus, bet zinot, ka gala vards pieder Saeimai – tad tāda Prezidenta pašdarbība ir pilnīgi lieka.

    +6
    -2
    Atbildēt

    0

    Janka, Janic > Janka, Janic 06.12.2013. 19.28

    prezidents kandidaatu nevar izveeleeties , prezidents nominee partijas piedaavaato kandidaatu , no taas kurai paarsvars, ieveeleeti 51 deputaats, ja vairaakumu sastaada partiju koaliicija , tad viens tiek izveeleets koaliicijas partijaam vienojoties , jo ,ja prezidenta nomineetais kandidaats netiek saeimaa iveeleets ar 51 vai vairaak balsiim ,tad partijas vienojas par citu , peec trešaas izgaašanaas jaatkaarto saeimas veeleešanas , peec otraa piegaajena var staadiit arii mazaakima valdiibu , tad peec cik piegaajieniem prezidenta izveeleeto kandidaatu juusupraat vareetu dabuut cauri saeimas balsojumam , ja nevienai partijai nav 51 balss?… kameer SC taas veel nav , viņiem arii nespiid premjera postenis , taadeeļ viņiem arii kandidaata nav , to pat Antonijas ielaa saprot.

    +8
    -2
    Atbildēt

    0

    elinaliepina > Janka, Janic 06.12.2013. 17.29

    Pilnīgi piekrītu! Un no Brigmaņa puses Reira kā iespējama Vienotības kandidāta pieminēšana izskatās kā tāda smalka paņirgāšanās – jums jau nekā labāka nav…

    +9
    -3
    Atbildēt

    0

    Alise > Janka, Janic 06.12.2013. 18.58

    aivarsk, savstarpējā saistībā un pēc jēgas tulkojot trīs Satversmes pantus:

    “55. Ministru kabinets sastāv no ministru prezidenta un viņa aicinātiem ministriem.”;

    “56. Ministru kabinetu sastāda persona, kuru uz to aicina Valsts Prezidents.”;

    “59. Ministru prezidentam un ministriem viņu amata izpildīšanai ir nepieciešama Saeimas uzticība un viņi par savu darbību ir atbildīgi Saeimas priekšā. Ja Saeima izteic neuzticību ministru prezidentam, tad jāatkāpjas visam kabinetam. Ja neuzticība izteikta atsevišķam ministram, tad tam jāatkāpjas un viņa vietā ministru prezidentam jāaicina cita persona.”,

    kā arī normatīvus, kas regulē Saeimas lēmumu pieņemšanas kārtību (Saeimas kvorumu prasības), izriet attiecīgā kārtība.

    Kā redzams no 59. panta, noteicošais vārds ir Saeimai, jo tā izsaka uzticību un neuzticību MK un ministriem. Tātad prezidents var aicināt par MP ko grib, MP var aicināt par ministriem ko grib, bet bez Saeimas piekrišanas nekas nenotiek.

    Tādējādi gan prezidentam aicinot MP, gan MP aicinot ministrus ir jāņem vērā Saeimas vairākuma nostāja. Savukārt Saeimas vairākums faktiski praksē ir koalīcija. Tātad, kamēr partijas nevienojas par koalīciju un tās sadarbības noteikumiem, prezidents “var iet pastaigāties”.

    Un tas ir loģiski, jo Saeima ir pilsoņu izvēle, un partijas, kas kopā pārstāv pilsoņu vairākumu, nosaka kas un kā notiks. Prezidents ir tikai tāda amatpersona līdzsvaram, lai apskatītos no malas un varētu nepieciešamības gadījumā ar ieteikumiem pakoriģēt koalīcijas izvēli un mazliet netiešā veidā pakontrolēt to, lai tā rīkojas saprātīgi.

    +12
    -2
    Atbildēt

    0

    Janka, Janic > Janka, Janic 06.12.2013. 18.17

    56. miiliit

    +13
    -2
    Atbildēt

    0

Ansis 06.12.2013. 15.40

Es parasti aizstāvu prezidentu Bērzinu, bet patreiz …

Pašreiz viņš:
1) neinformē sabiedrību par prasībam nakamajam premjeram un valdībai;
2) neinformē sabiedrību kāda īsti ir attieksme pret Vienotības trijnieku;
3) mēģina pats pa kaktiem uzrunāt Piebalgu, Āboltiņu
4) nak klaja ar divdomīgiem teicieniem, ka viņš var atsaukt kandidatu, ja nepareizus ministrus sapulcinās

Pirmkārt, jau skaidrs, ka Prezidentam nemaz šādu funkciju parlamentāra valstī nav – reāli tā Premjera nominēšana ir tīri reprezentatīva, jo reāli visa teikšana ir Saeimā sakomplektētai koalīcijai. (nevajag lasīt atsevišķus Satversmes pantus – ir jaskatās Satversme kopumā)
Otrkārt – tā miglainā komunikācija bremzē procesu, dara neskaidrību un ļauj noniecināt pašu Prezidenta institūciju.

Par to Vienotības trijnieku … Varbūt, ka tas bija taktisks gājiens. Bet no valstiskā viedokļa – protams ka tā ir vistīrāka muļķība. Nu kautvai tā paša augstāk minētā principa, ka reāli jau Premjeru izvēlas koalīcija. Tā ka Vienotībai nav javed savi cilvēki pie Prezidenta uz skaistumkonkursu, bet gan reāli jārunā ar iespejamās koalīcijas partneriem, javienojas par koalīcijai pieņemamāko Premjera kandidātu un tad tas arī ir japrezentē Prezidentam.

Respektīvi – mani rīkojumi ir sekojoši:
;P

1) Prezidentam jaizbeidz pa kaktiem meklēt un skaidri jāpasaka sabiedrībai savs redzējums;
2) Vienotībai jābeidz tēlot jēlie nesaprašas – Ja jau Jums parējas partijas principā uztic veidot valdību, tad dariet to – vienojieties par premjeru un saciet runāt par uzdevumiem (valdības deklarāciju)
(Vienīgā problēma varetu rasties, ja pašai Vienotībai nav reāla premjera kandidāta – tāds kurš grib un kuru pārējie kolēģi uzskata par spējigu un pieņemamu. Nu bet tad tas ta arī ir jasaka – nu tad gan … Vienotības vārdiem runajot – jānomet vara pie kājam kādam citam, kam ir)

+18
-3
Atbildēt

2

    kruskops > Ansis 06.12.2013. 20.42

    Edgars Avotiņš Es parasti aizstāvu prezidentu Bērzinu, bet patreiz …
    Kā tad, kā tad! Augsti intelektuālas personas nevar vienmēr pieņemt, lai arī izsvērtus un stratēģiski pareizus lēmumus, tādus, kas apmierina visus.

    +1
    -2
    Atbildēt

    0

    Ansis > Ansis 06.12.2013. 15.43

    p.s. Tekstu uzrakstīju pirms šitas raxts bija nopublicēts.
    Skatos, ka Vienotība manu rīkojumu ņēmusi verā – tas labi, ņemšu vērā!
    ;P

    +5
    -2
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu