"Liepājas metalurgs", visticamāk, netiks pārdots izsolē • IR.lv

“Liepājas metalurgs”, visticamāk, netiks pārdots izsolē

43
"Liepājas metalurga" administrators Haralds Velmers. Foto: Gatis Gierts, F64

“Liepājas metalurga” pārdošana varētu notikt nākamā gada pavasarī

A/s “Liepājas metalurgs”, visticamāk, netiks pārdots izsolē, bet gan tiks rīkots starptautisks tenderis, intervijā “Rietumu Radio” sacīja uzņēmuma maksātnespējas administrators Haralds Velmers.

Viņaprāt, šāda izmēra specifiskas nozares uzņēmuma pārdošana nebūtu veicama parastā izsolē, taču likums paredz arī pārdošanu bez izsoles, saskaņojot ar kreditoriem. Tas būtu starptautisks tenderis, kurā tiktu izvērtēta piedāvājuma augstākā cena un piedāvājuma saturs, vēsta LETA.

Līdz janvāra vidum tiks sagatavots pārdošanas plāns, kurā būs zināms arī mantas novērtējums, taču Velmers atzina, ka uzņēmumu, visticamāk, neizdosies pārdot par summu, kas pilnībā nosegtu kreditoru prasījumus aptuveni 130 miljonu latu apjomā, jo jaunajam īpašniekam nāksies arī ieguldīt līdzekļus darbības atjaunošanā, un “tie nebūs mazi”. Iepriekš izskanējusī informācija liecina, ka apgrozāmajos līdzekļos uzņēmuma darbības atjaunošanai būtu jāiegulda aptuveni 30 miljoni latu.

Uzņēmuma administrators norādīja, ka valsts kā lielākā kreditora interesēs ir ne tikai augstākā pārdošanas cena, bet arī uzņēmuma darbības atjaunošana un ieguldīto līdzekļu atgūšana caur nodokļiem.

“Liepājas metalurga” pārdošana varētu notikt nākamā gada pavasarī, un pircēja interesēs būs iespējami ātrāk atsākt ražošanu, jo katra dīkstāves diena nozīmē zaudējumus, sacīja Velmers, uzsverot, ka viņa darbības mērķis ir atjaunot rūpnīcas darbību.

Liepājas tiesa 12.novembrī izbeidza “Liepājas metalurga” tiesiskās aizsardzības procesu un sāka maksātnespējas procesu, par tā administratoru ieceļot Velmeru.

 

Komentāri (43)

Lauris 05.12.2013. 19.46

Varbūt kādas valsts interesēs arī ir kārtējais krievu naudas uzņēmums Latvijā, bet normālam uazņēmumam, kam te nav ne tirgus, ne izejmateriālu, tikai rebes ap elektrību un valsts garantijas desmitiem miljonu lielumā, būtu pēc iespējas ātrāk pārtraukt savu darbību.
Tas taču ir šausmas cik daudz posta un korupcijas ne tikai Liepājai bet visai Latvijai ir uz šī pulka, kas ap to ķēķi tos kopus miljonus pārliek individuālās kabatās.
Piem. vai Repše vispār plāno atmaksāt tos 40 miljonus savas valdības garantētos LM miljonus. Varbūt uzņemsies politisko atbildību? Kaut kāds bezpriģels ar visiem šitiem lielajiem piesūcekņiem.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu