Vilki Tallinā! • IR.lv

Vilki Tallinā!

2
Tallinas kinofestivāla talismans — vilks, kura skulptūras pasākuma laikā izvietotas vairākās pilsētas vietās
Kristīne Simsone

Igauņi nekļūdīgi tur roku uz kino aktualitāšu pulsa un skatītājus lutina ar labām filmām

Novembra beigās Tallina sāk atgādināt «lielo» kinofestivālu norises vietas, piemēram, Berlīni vai Kannas – ir grūti atrast vietu, kurā ļaudis nerunātu par kino.

Vairāk nekā divas nedēļas ilgais kinofestivāls Melnās naktis Tallinā noslēdzās pagājušajā svētdienā un šogad bija īpaši populārs – tiek lēsts, ka uz filmu svētkiem ir pārdots vairāk nekā 75 000 kinobiļešu. Tallinas kinofestivāls kopš tā pirmsākumiem 1997.gadā ir būtiski izaudzis – apmeklētāju skaits ir piecpadsmitkāršojies, bet izrādīto filmu skaits pieaudzis teju 20 reižu. Lai gan jaunas publikas piesaistīšana un vēriena paplašināšana ir likumsakarīgi soļi, festivāla direktore Tīna Loka uzskata, ka ir būtiski neuzgriezt muguru lojālajiem skatītājiem.

Tieši šīs apsveicamās attieksmes dēļ Melno nakšu kinofestivāls ir skatītājiem draudzīgs. Tajā ikvienam ir iespēja ne tikai noskatīties spilgtākās un prestižajos kinofestivālos izrādītās filmas, bet to izdarīt pieņemamā laikā – vairākums seansu notiek vakarā. Festivālam arī izdodas piesaistīt arvien vairāk apmeklētāju no ārvalstīm, piemēram, uz Tallinu skatīties kino dodas aizvien vairāk kinoentuziastu no kaimiņvalstīm. Festivāla direktore Tīna Loka cer, ka nākotnē Melnās naktis kļūs par «tūristu magnētu».

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu