Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

3

Nedēļas notikumi Latvijā


Traģēdija Rīgā, Zolitūdē, izdzēsa 54 cilvēku dzīvības,
21.novembra vakarā sabrūkot lielveikala Maxima jumtam. Trīs no bojāgājušajiem ir glābēji, ievainoti vēl 39 cilvēki. Tā ir lielākā civilā traģēdija Latvijā kopš 2007.gada, kad pansionātā Reģi ugunsgrēkā aizgāja bojā 26 cilvēki. Valsts prezidents Andris Bērziņš notikušo nosauca par «milzīga skaita neaizsargātu cilvēku slepkavību». Trīs dienas Latvija sēroja, glābēji četras dienas strādāja sabrukušās ēkas drupās. Pirmdien no amata atstādināti seši Rīgas būvvaldes darbinieki, policija sākusi kriminālprocesu par būvniecības noteikumu pārkāpšanu. Celtniecības darbus veicis uzņēmums RE&RE.

Tikai pēc gada oficiāli apstiprināta informācija, ka pērn oktobrī tirdzniecības centrā Alfa arī iebrucis jumts 90 kvadrātmetru platībā, ko cēlis uzņēmums RE&RE. Jumta sabrukšanu apstiprinājis Galactico tirdzniecības centru attīstītājs SIA Linstow Center Management, pēc tam kad šo negadījumu cilvēki sāka anonīmi apspriest internetā pēc traģēdijas Zolitūdē. Pērn 5.oktobra rītā vētrā tika norauta tirdzniecības parka fasāde, bet naktī uz 6.oktobri iebruka jumts. Notikumu noslēpa Alfas vadība, kas uzskatīja – tā kā negadījumi notika pēc darba laika, veikalā strādājošo un klientu informēšana nebija nepieciešama.

Nacionālās apvienības VL-TB/LNNK (NA) Saeimas deputāti, kas paši vēloties valdības «restartu», pagājušajā nedēļā parlamenta balsojumos uzvedās nevis kā valdības koalīcijas partija, bet opozīcija. NA balsoja kopā ar Saskaņas centru un ZZS. Apvienība uzskata, ka koalīcijas līgums faktiski nestrādā, jo premjerministrs nepiekāpās NA prasībai atlaist tieslietu ministru Jāni Bordānu.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu