Par jumtu • IR.lv

Par jumtu

3
Nellija Ločmele

 

Pirms Latvijas dibināšanas svinībām savā slejā salīdzināju valsti ar kopīgi būvētu ēku, kas dod patvērumu un pašapziņu. Diemžēl trīs dienas pēc svētkiem ēkai iebruka jumts. Sarkanbaltsarkanie karogi, kas nedēļas sākumā plīvoja par godu tautas spēkam, nedēļas nogales sērās bija asaru miglas pievilguši.

Sabrūkot Zolitūdes lielveikalam, zem drupām apraktas gan 54 mirušo dzīves, atstājot bērnus bez vecākiem un vecākus bez bērniem, gan arī smagi cietusi uzticēšanās valstij. Ja iepirkšanās var beigties ar nāvi zem iebrukuša veikala jumta, cik drošs ir mūsu valsts ēkas jumts? Kurā brīdī un kurā vietā – jaunbūvētā kultūras templī, uz dārga tilta vai lētā daudzstāvu autostāvvietā – nākamreiz «jumts» pārvērtīsies par zārka vāku?

Kāpēc sabruka Maxima, noskaidros ekspertīze. Tā pateiks par skrūvēm, sijām un slodzēm – taču patiesība, kas nav mērāma kilogramos vai centimetros, ir skaidra bez ekspertīzes.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu