Atstādināts NMPD direktora vietnieks Šics • IR.lv

Atstādināts NMPD direktora vietnieks Šics

26
Mārtiņš Šics. Foto: Evija Trifanova, LETA

Viņš nežēlastībā kritis par Zolitūdes traģēdijā mirušo datu nodošanu trešajām personām

Par iespējamu Zolitūdes traģēdijā mirušo datu nodošanu trešajām personām uz dienesta izmeklēšanas laiku atstādināts Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests (NMPD) direktora vietnieks Mārtiņš Šics.

Šics aģentūrai LETA gan apstiprināja, ka ir sniedzis NMPD rīcībā esošo informāciju par Zolitūdes traģēdijā bojāgājušajiem tīmekļa vietnes “nekropole.info” vadībai, lai tā varētu salīdzināt savā rīcībā esošos datus, kas iegūti no notikuma vietā esošajiem cilvēkiem, un informēt sabiedrību par bojā gājušajiem. Šics savā rīcībā pārkāpumus nesaskata.

Vaicāts, cik detalizēta informācija tika nodota tīmekļa vietnes veidotājiem, Šics teica, ka nekādu slepenu informāciju neesot nodevis, bet tikai tik daudz, lai cilvēki varētu pārliecināties, vai viņu tuvinieki ir vai nav gājuši bojā traģēdijā. Tāpat viņš uzsvēra, ka informācija nodota profesionāliem juristiem.

NMPD sācis dienesta pārbaudi par iespējamu informācijas noplūdi saistībā ar Zolitūdes traģēdijā bojāgājušajiem. NMPD Komunikācijas nodaļas vadītāja Ilze Bukša teica, ka piektdien, 22.novembrī, no dienesta darbinieka e-pasta, kurš nebija iesaistīts Zolitūdes traģēdijas seku likvidēšanā un palīdzības koordinēšanā, trešajām pusēm ir nosūtītas ziņas par it kā bojāgājušajiem.

22.novembrī nepilnīgs bojāgājušo personu saraksts ar atsauci uz NMPD tika publicēts tīmekļa vietnē “nekropole.info”.

NMPD pārstāvji uzsvēra, ka nav snieguši un nesniegs informāciju masu medijiem par traģēdijā bojāgājušajiem. Tomēr, pārbaudot publicēto informāciju, dienests novērojis sakritību starp publicēto sarakstu un NMPD rīcībā esošo sarakstu, norāda Bukša.

Viņa arī uzsver, ka NMPD sarakstā bija ziņas par traģēdijā cietušajiem, personas dati un sākotnējās diagnozes, kas ir ar likumu aizsargāta informācija un nav nododama trešajām pusēm bez pašu cietušo piekrišanas. Iespējams, šī informācija nodota trešajām pusēm.

“Notikušais ir nepieļaujams pārkāpums. NMPD ir sācis iekšēju izmeklēšanu – ar direktora Armanda Ploriņa rīkojumu ir izveidota izmeklēšanas komisija, kura sākusi darbu un kurai ir jānoskaidro notikušā apstākļi un vainīgās personas. Atkarībā no komisijas atklātā, ja būs nepieciešams, NMPD vērsīsies arī tiesībsargājošās institūcijās,” norādīja NMPD pārstāve.

 

Komentāri (26)

Janis 26.11.2013. 15.34

Te nav runa par loģiku, sabiedrisko labumu vai citām pilnīgi no realitātes attālinātām idejām.
Kādam viņš bija neērts, lūk, uzradās iegansts.

Cirks turpinās.

+15
0
Atbildēt

1

    liepinsoskars > Janis 26.11.2013. 19.09

    Protams :-) Ieganstu meklēja jau kopš Katastrofu medicīnas centra ieinkorporēšanas NMPD. Nu laikam beidzot atrada…

    +4
    0
    Atbildēt

    0

silvija_vitina 26.11.2013. 15.25

Vispirms jau šiem atstādinātājiem ir jāuzdod (sev) jautājums – vai šī darbība ir nesusi labumu, vai ļaunumu? un vai tas netika drīts SABIEDRĪBAS spiediena dēļ.
ABSURDA cirks turpinās.

+14
0
Atbildēt

0

Gaisma; Enģelis 26.11.2013. 16.01

Veldres protežē (Pļoriņš) darbībā;)

Izskatās, ka Maksimas impērija izdara atbildes triecienu par šo:
http://www.tvnet.lv/zinas/latvija/487588-sics_lielveikalam_maxima_jauznemas_atbildiba_par_pretlikumigu_instrukciju_arkartas_situacija

+13
0
Atbildēt

3

    Gaisma; Enģelis > Gaisma; Enģelis 26.11.2013. 16.38

    Interesanti, ka savlaik šis megastrādīgais medicīnas ģenerālis rāvies vienpadsmit darbavietās, kad arī iegrābies 200K kredītā, ko ar pašreizējo algu viņam nu, ēē, varētu būt problemātiski maksāt.

    +3
    0
    Atbildēt

    0

    Ojārs > Gaisma; Enģelis 26.11.2013. 16.08

    tas pats, tas pats…

    +6
    0
    Atbildēt

    0

    ilmisimo > Gaisma; Enģelis 26.11.2013. 16.06

    … (Pļoriņš) darbībā;)
    ___________________ tas pats, atrod noslēpumainus cv uz sava galda?

    +12
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu