Dažās dienās traģēdijā cietušajiem saziedots vairāk nekā 300 000 latu (papild.) • IR.lv

Dažās dienās traģēdijā cietušajiem saziedots vairāk nekā 300 000 latu (papild.)

10
Sieviete ar bērnu noliek ziedus lielveikala jumta sabrukšanas upuriem. Foto: Evija Trifanova, LETA

“Maxima Latvija” visiem cietušo bērniem ik mēnesi maksās pabalstu vidējās mēnešalgas apmērā

Dažās dienās traģēdijā lielveikalā “Maxima” cietušo un viņu tuvinieku atbalstam “Ziedot.lv” ir saziedoti vairāk nekā 300 000 latu, aģentūra LETA uzzināja “Ziedot.lv”.

Organizācija uzsver, ka tik liela ziedotāju aktivitāte līdz šim nav bijusi un tas apliecina, ka Latvijā ir ļoti līdzcietīga sabiedrība un neviens nav palicis vienaldzīgs šajā nelaimē. Par iespēju palīdzēt interesējas ne tikai cilvēki Latvijā, bet arī tautieši ārzemēs.

Visiem bērniem, kuru vecāki gājuši bojā Priedaines ielā notikušajā traģēdijā, līdz 18 gadu vecuma sasniegšanai katru mēnesi „Maxima Latvija” sniegs atbalstu vidējās mēnešalgas apmērā, informē „Maxima Latvija” komunikācijas vadītājs Jānis Beseris. Patlaban Latvijā tie ir 500 lati.

Šāda summa ik mēnesi tiks pārskaitīta katram bērnam. Nodokļus par šo pabalstu nomaksās „Maxima Latvija”.

„Mēs nevaram aizvietot vecāku rūpes un mīlestību. Mēs to gribētu, taču patlaban tas, ko varam sniegt, ir palīdzība, lai bērni neizjustu finansiālas grūtības,” saka Gintars Jasinsks, „Maxima Latvija” valdes loceklis.

“Ziedot.lv” ir atvēris labdarības tālruni 90006385 ziedojumiem, lai palīdzētu traģēdijā lielveikalā “Maxima” cietušajiem un viņu tuviniekiem. Viens zvans uz labdarības tālruni maksā vienu latu, tāpat ir iespējams ziedot tīmekļa vietnē “www.ziedot.lv”.

Tikmēr “Ziedot.lv” kontā sociālajā tīklā “twitter.com” norādīts, ka saņemta informācija “par dīvainām īsziņām, kurās aicina atbalstīt traģēdijā cietušos”. “Esiet uzmanīgi un pārliecinieties, kas ir sūtītājs,” uzsver “Ziedot.lv”.

“Visa Latvija ir kopā ar 21.novembra traģēdijā cietušajiem un viņu ģimenēm. Viņi nav vieni un nebūs vieni, jo visa Latvija ir kopā ar viņiem un gatava palīdzēt. 21.novembra vakars bija liktenīgs vairākiem desmitiem Latvijas ģimeņu, kad lielveikalā Zolitūdē iebruka jumts. Prātam neaptveramā traģēdija izdzēsusi daudzas dzīvības, un nelaimē cietuši līdzcilvēki,” sacīts organizācijas mājas lapā aicinājumā atbalstīt traģēdijā cietušos.

“Cietušie patlaban saņem neatliekamo palīdzību, taču nelaime sāp vēl ilgi un atbalsts būs nepieciešams arī tad, kad palīdzības dienestu sirēnas apklusīs un iestāsies ierastā dzīve. Mums ierastā, bet ne viņiem, kuri piedzīvoja savu tuvinieku nāvi vai izdzīvoja, bet vēl ilgi jutīs gan fiziskās, gan dvēseles sāpes,” teikts mājaslapā.

Par ziedojumiem plānots sniegt sociālo un medicīnisko palīdzību, kad tāda būs nepieciešama. Tādējādi organizācija būs gatava palīdzēt, kad cietušajiem tas būs nepieciešams. Ošāne iepriekš minēja, ka varētu tikt palīdzēts, piemēram, sedzot bēru izdevumus, sniedzot psiholoģisko palīdzību, sedzot slimnīcas un ārstēšanās izdevumus.

Cietušie un viņu tuvinieki, ja ir nepieciešama palīdzība, ir aicināti zvanīt uz tālruni 28808551, rakstīt uz e-pastu “[email protected]” vai arī doties uz organizācijas biroju.

Zolitūdē ceturtdienas vakarā sabrukušā lielveikala “Maxima” drupās atrasti jau 53 bojāgājušie, vēl 13 cilvēki ir pieteikti kā pazuduši.

Zolitūdes traģēdija ir lielākā Latvijā kopš neatkarības atjaunošanas. 2007.gada 23.februārī pansionātā “Reģi” notika plašs ugunsgrēks, ko izraisīja īssavienojums elektroinstalācijā. Ugunsgrēkā gāja bojā 26 pansionāta klienti.

(papildināta ar jaunāko savākto ziedojumu summu)

Komentāri (10)

aigarsaboltins 24.11.2013. 09.50

Godīgi sakot, es arī atbalstu konkrētus cilvēkus, manā gadījumā divus vecus un vientuļus kaimiņus, jo šādi skaidri zinu, ka mana palīdzība tiek tieši tiem, kam domāta.

+5
0
Atbildēt

0

Bruno Javoišs 24.11.2013. 09.27

Protams,tauta jau saziedos un valdība laipni sadalīs un vēl sev iekasēs,piekrītu LOčmelim,tā ziedojumu sistēma arī man nav skaidra un tāpēc pēdējā laikā vairs neatsaucos aicinājumiem ziedot,tad jau labāk atbalstīt konkrētus cilvēkus,ja iespējams.

+3
-2
Atbildēt

1

    silvija_vitina > Bruno Javoišs 24.11.2013. 09.43

    “tad jau labāk atbalstīt konkrētus cilvēkus,ja iespējams”…

    Konkrēti Jūs,Sarmīte, atbalstāt konkrētus cilvēkus? Vai Jūs tikai runājat abstrakti IESPĒJAMĪBAS izteiksmē, novēlot to darīt citiem?

    +5
    -1
    Atbildēt

    0

Inese 23.11.2013. 17.59

“Ziedot.lv” ir atvēris labdarības tālruni 90006385 ziedojumiem
=================

Un cik procentu tagad no ziedojumiem pelnīs operators? Kādi ir Ziedot.lv administratīvie izdevumi? Tādos kantoros parasti līdz 30% (vismaz Ražuka sievas Ēbeles kantorī “Glābiet bērnus” tā bija).

+3
-3
Atbildēt

4

    kristrun > Inese 23.11.2013. 19.02

    Ne jau katrs Latvijā var ielekt bembī un aizvest 300 km personīgi to latiņu. Ja ziedojumu vācēji tik tiešām tā dara, kā Jūs rakstāt, ko tad – savu algu viņi jau ir nopelnījuši un saviem bērniem ceturtajā augumā arī.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    agnesedzirne > Inese 24.11.2013. 17.51

    Manuprāt, Rūta Dimante ir viens no iemesliem, kas garantē, ka ziedot.lv strādā tik sekmīgi – godīgs cilvēks, kas spēj profesionāli un ātri reaģēt uz visdažādākajiem bēdu stāstiem. Nedomāju, ka viņa skaita stundas vai patērētās nervu šūnas savā ” algotajā darbā”.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    Inese > Inese 23.11.2013. 19.11

    Telefonziedošana visnepareizākā, operatori ņem pārāk lielus procentus.

    +4
    -2
    Atbildēt

    0

    andris902 > Inese 24.11.2013. 08.43

    .
    Lattelecom ‏@Lattelecom 11h

    ziedojumu tālruņa saziedotā summa nonāks pie cietušajiem pilnā apmerā, nebūs nekādu komisiju.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu