Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

3

Nedēļas notikumi Latvijā

Premjers Valdis Dombrovskis (Vienotība) pagaidām neprasīs tieslietu ministra Jāņa Bordāna demisiju, jo uzskata, ka ir svarīgi turpināt virzīt ministra pieteiktās tieslietu reformas. Ar to nav apmierināta Nacionālā apvienība, kas paziņoja, ka koalīcijas līgums vairs nav spēkā – tā nevarot uzņemties atbildību par tieslietu ministru, bet tikai par kultūras ministri.

Latvijas valsts šonedēļ svinēja 95.gadadienu. Prezidents Andris Bērziņš svētku uzrunā pie Brīvības pieminekļa aicināja nenorobežoties no pasaules, «necelt sētu ap Latviju ne darbos, ne domās, jo tā būs tikai šķietama aizsardzība». Pirmoreiz valsts svētkos bija tik kupls Nacionālās apvienības rīkotais lāpu gājiens – vairāk nekā 12 tūkstoši devās Rīgas ielās.

Rīgas dome nolēmusi turpināt dzīvi uz parāda – tā trešo reizi veikusi grozījumus pašvaldības 2013.gada budžetā, palielinot tēriņus par 21 miljonu latu. Līdz ar to Rīgas budžeta deficīts plānots 10,3% apmērā. Lai apietu juridiskus šķēršļus iecerētajām atlaidēm sabiedriskajā transportā, dome apstiprinājusi jaunus atlaižu noteikumus.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu