VIDEO: "Staro Rīga" apmeklējuši vairāk nekā 100 000 cilvēku • IR.lv

VIDEO: “Staro Rīga” apmeklējuši vairāk nekā 100 000 cilvēku

27
Gaismas festivālā "Staro Rīga" pie valdības nama. Foto: Evija Trifanova, LETA

Apmeklētākā festivāla norises vieta bija Strēlnieku laukums, kur varēja vērot “Aerodium” šovu

Gaismas festivālu “Staro Rīga” četru dienu laikā apmeklējuši vairāk nekā 100 000 cilvēku, aģentūru LETA informēja nodibinājuma “Rīga 2014” sabiedrisko attiecību speciāliste Linda Pastare.

Šogad festivāla “Staro Rīga” programmu veidoja 30 objekti, kas katrs savā veidā pieteica Eiropas kultūras galvaspilsētas gada tuvošanos un uzrunāja apmeklētājus ar devīzi “Ieslēdz prieku!”.

Par apmeklētāko festivāla norises vietu kļuva Strēlnieku laukums, kur varēja vērot “Aerodium” šovu. Tas ir daudzkārt prezentēts ārzemēs un “Staro Rīga” laikā pirmo reizi bija skatāms Rīgā. Daudziem festivāla apmeklētājiem spilgtus iespaidus dāvāja objekts “Lepni zem Latvijas karoga” Mežaparkā. Pasaulē lielākā Latvijas karoga pakājē cilvēki no svecēm izveidoja valsts siluetu un vēroja iespaidīgu uguns rituālu.

“Uzziņu dienesta 1188” balsojumā augstāko apmeklētāju novērtējumu saņēma objekts “Pētera sapnis”, kas citā gaismā parādīja Sv.Pētera baznīcu, objekts “Gaišais prāts”, kas bija videostāsts uz Latvijas Universitātes galvenās ēkas fasādes par zinātnieku atklājumiem no senās vēstures līdz mūsdienām, fabrikas “Laima” fasādes objekts “IzStaro mīlestību!”, kā arī objekts “Elizabete gatavojas dzemdēt” uz “Elizabete Design Hotel” ēkas.

Gaismas objektu pamatmaršruts šogad bija centrālā pilsētas ass – Brīvības iela no Daugavmalas līdz Juglai, metot lokus Vecrīgā, Esplanādē un Miera ielā, ar objektiem arī apkaimēs. Viens no attālākajiem un vienlaikus iecienītākajiem festivāla objektiem bija “Blāzmojošie ziemeļi” – kultūras pils “Ziemeļblāzma” skatu tornis, rīdziniekiem un pilsētas viesiem parādot atjaunoto kultūras pili un skaisto parku. Savukārt Miera ielā daudzi uzkavējās iepretim fabrikai “Laima”, vērojot krāšņas videoprojekcijas par šokolādes tapšanas procesu.

Gaismas festivālā tika realizēta tikai daļa no šā gada konkursā pieteiktajiem objektiem, jo citas radošās idejas būs skatāmas Eiropas kultūras galvaspilsētas atklāšanas nedēļas nogalē 2014.gada 17.-19.janvārī, kad līdztekus citiem atklāšanas notikumiem rīdziniekus un pilsētas viesus priecēs festivāla “Staro Rīga” speciālizlaidums.

Šis bija jau sestais festivāls “Staro Rīga”. Tas gadu gaitā kļuvis par vienu no apmeklētākajiem pasākumiem Rīgas kultūras dzīvē. Festivāla norisē iesaistījās vairāk nekā 70 brīvprātīgo, aktīvi darbojoties festivāla informācijas centrā un palīdzot apmeklētājiem objektu maršrutos.

 

Komentāri (27)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu