Koncertzālē "Palladium" sestdien uztāsies Gorans Bregovičs • IR.lv

Koncertzālē “Palladium” sestdien uztāsies Gorans Bregovičs

26
NULL

Koncertprogrammā “Šampanietis čigāniem” kopā Bregoviču uz skatuves kāps “Kāzu un bēru orķestris” 

Šovakar, 16.novembrī plkst.19 koncertzālē “Palladium” ar savu jaunāko koncertprogrammu “Šampanietis čigāniem” pēc vairāku gadu pārtraukuma Rīgā atkal koncertēs viens no slavenākajiem Balkānu mūziķiem Gorans Bregovičs, raksta aģentūra LETA. 

Karstasinīgais mūziķis jau trīs reizes ir sniedzis neaizmirstamu koncertu Latvijā, un katru reizi tie bijuši izpārdoti. Jaunā albuma koncerttūres programma “Šampanietis čigāniem” tiek raksturota ar vārdiem, ka nav otras tādas ballītes kā Bregoviča ballīte. Kopā ar Bregoviču Rīgā uz skatuves kāps “Kāzu un bēru orķestris” (“Wedding and Funeral Orchestra”). 

Bregovičs ir serbu izcelsmes mūziķis, kuru var dēvēt par Balkānu leģendu. Viņš ir šī pasaules reģiona slavenākais filmu komponists, sarakstot mūziku vairāk nekā 30 filmām. Savu karjeru viņš sāka, spēlējot ģitāru kādā itāļu striptīzklubā, bet 70.gados nodibināja slaveno rokgrupu “Bijelo dugme”, kuras sastāvā pavadīja vairāk nekā desmit gadus, taču patlaban mūziķis karjeru turpina kā solo mākslinieks. 

Albums “Šampanietis čigāniem”, kas tapis kopā ar grupu “The Gypsy Kings”, ir atbildes reakcija uz Eiropā notiekošajiem čigānu nemieriem. Čigāni tikuši padzīti no Francijas, Itālijas, viņu mājas tiek dedzinātas Ungārijā, un pār viņiem līst nežēlīga vardarbība Serbijā, kā arī citās Eiropas valstīs. “Čigāni nav šīs pasaules problēma, tie vienmēr ir bijuši viens no šīs pasaules talantiem. Šis ir mans tosts viņu talantam,” tā par jauno albumu izteicies Bregovičs. 

Biļetes cena Ls 27.9- – 34.90. Biļetes vēl nopērkamas www.bilesuserviss.lv un  www.palladium.lv

Komentāri (26)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu