Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

6

Nedēļas notikumi Latvijā

Iekšzemes kopprodukta (IKP) apjoms pēc sezonāli neizlīdzinātajiem datiem, salīdzinot ar 2012.gada 3.ceturksni, šogad līdzīgā laikposmā ir palielinājies par 4,2%, liecina Centrālās statistikas pārvaldes ātrā novērtējuma dati. IKP pieaugumu ietekmējis apjomu kāpums apstrādes rūpniecībā par 2,5%, mazumtirdzniecībā – par 3% un būvniecībā – par 10%.

Valsts prezidents Andris Bērziņš Saeimai otrreizējai caurlūkošanai nosūtījis Imigrācijas likuma grozījumus. Bērziņam ir iebildumi pret kvotu sistēmu, kas nesasniedz izvirzīto mērķi un nav uzskatāma par atbilstošu tiesisko mehānismu nekustamo īpašumu tirgus cenu regulēšanā. Tas arī apdraud ārvalstu investoru uzticību stabilai un drošai uzņēmējdarbības videi Latvijā.

Pēc dienu ilgušām debatēm Saeima galu galā pieņēma 2014.gada valsts budžetu. Par budžeta pieņemšanu nobalsoja 55 deputāti, savukārt pret bija 38 deputāti. Budžeta pieņemšana notika bez lieliem pārsteigumiem, atbalstu gūstot vien dažiem valdošajā koalīcijā nesaskaņotiem priekšlikumiem. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu