Jaunākās filmas • IR.lv

Jaunākās filmas

5
Advokāts
Kristīne Simsone

 

ooo Advokāts / The Counselor. Holivudas klasiķis Ridlijs Skots ar Pulicera balvas laureātu, rakstnieku Kormaku Makārtiju uz ekrāna ir radījuši greznu, taču tirpinoši saltu pasauli, kurā cilvēka dzīvība nespēj konkurēt ar mantiskajām pārmērībām. Komplicētajā narkotirgoņu spēlītē «kurš čakarē kuru» necilvēcīga brutalitāte mijas ar smalku glanci – tajā lomas spēlē vesela plejāde zvaigžņu: Breds Pits, Penelope Krusa, Havjers Bardems, Maikls Fasbenders un Kamerona Diaza pilnīgi ķertas vellatas veidolā. Tā visa rezultāts – ārkārtīgi pesimistisks pārspriedums par cilvēcisko ļaunumu un alkatību, ko nevajadzētu uztvert kā trilleri, jo pretējā gadījumā gaida vilšanās – spriedzes vietā šeit ir apātisks dramatisms. No 15.novembra.

oo Kerija / Carrie. Režisores Kimberlijas Pīrsas (Puiši neraud) filma ir mistrojums starp tāda paša nosaukuma Stīvena Kinga romānu un 1976.gadā uzņemtās Braiena de Palmas Kerijas pārfilmējumu. Stāstā par telekinēzes spējām apveltīto autsaideri Keriju tirpas uzdzen psihopātiski reliģiozās mātes tēls. Taču gan viņu spēlējošā Džuliana Mūra un, jo sevišķi, titulvaroni atveidojošā Hloja Greisa Moreca ar savām lomām nesader – holivudiska dekoratīvisma un teatrālisma sajūta neatstājas. No 15.novembra.

oo Viņš ir daudz populārāks par tevi / He’s Way More Famous Than You. Pašironiska, no bezgaršīga humora plīstoša parodija par kādas aktrises histēriskajiem centieniem saglābt izčibējušo karjeru. Retos brīžos filma ir komisks ieskats filmu industrijas neveiksmēs, taču pārsvarā šis gabals ir grūti panesams Helijas Feiferes varones infantilā tēla nebeidzamās mērkaķošanās dēļ. No 15.novembra.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu