Īpašais Kasparovs • IR.lv

Īpašais Kasparovs

6
Aivars Ozoliņš

Īpaši nopelni valsts labā nav obligāts priekšnoteikums uzņemšanai pilsonībā

Ģeniālajam šahistam un vienam no Krievijas demokrātiskās opozīcijas līderiem Garijam Kasparovam varētu piešķirt Latvijas pilsonību. Tikai tas būtu jādara, pieņemot īpašu likumu, nevis staipot esošo, kas paredz iespēju uzņemt pilsonībā par īpašiem nopelniem Latvijas labā.

Kasparovs 5.novembrī nosūtīja visām Saeimas frakcijām, atskaitot Saskaņas centru, lūgumu piešķirt viņam Latvijas pilsonību. Viņam ar Latviju esot «īpašas attiecības», viņš skaidro, taču lūgumam ir arī pragmatiskāks iemesls – vēlme kandidēt uz starptautiskās šaha organizācijas FIDE prezidenta amatu. Krievija, kas atbalsta pašreizējo FIDE vadītāju Kalmikijas prezidentu Kirsanu Iļumžinovu, Putina režīma pretinieku Kasparovu šim amatam, protams, neizvirzīs. 

Kasparovs vēlas arī saglabāt Krievijas pilsonību. Arī tas ir visnotaļ saprotami. 2007.gadā viņš bija paziņojis par kandidēšanu uz Krievijas prezidenta amatu. Nebūdams Krievijas pilsonis, viņš nevarētu būt Krievijas politiķis.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu