Ar koncertizrādes "Pus es" pirmizrādi atklās mūzikas namu "Daile" • IR.lv

Ar koncertizrādes “Pus es” pirmizrādi atklās mūzikas namu “Daile”

21
NULL

Koncertizrādes pamatā ir jubilāra Ojāra Vācieša dzeja. Piedalīsies aktieris Ģirts Ķesteris un mūziķu grupa Jāņa Lūsēna vadībā

Šodien, 13.novembrī, Ojāra Vācieša dzimšanas dienā, pirmizrādi piedzīvos komponista Jāņa Lūsēna koncertizrāde “Pus es”, ar ko tiks atklāts mūzikas nams “Daile”, raksta aģentūra LETA. 

Koncertizrāde veidota ar Latvijas izcilā dzejnieka vārdiem. Koncertizrādei izvēlētajā dzejā tika saskatīts radošais, provokatīvais, izaicinošais nervs, kas tik ļoti raksturīgs un asociācijām bagāts ar 70. un 80.gadu norisēm padomju Latvijā, kā arī vienlaikus precīzi atspoguļo tā laika izjūtas un noskaņas. Vācieša dzejas spontānums, fascinējošā spēja radīt dzeju par jebko un jebkurā situācijā, saskatīt neparasto rosinājušas komponistu radīt dziesmas īstenā 70., 80.gadu rokmūzikas stilistikā. 

Īpaši koncertizrādei tika iegādāti atbilstoši “vintage” instrumenti – elektriskās ērģeles “Hammond” un elektriskās klavieres “Rhodes”. Koncertizrādes libretu veidojusi Evita Sniedze, režisors un scenogrāfs ir Reinis Suhanovs, kostīmu māksliniece – Ieva Veita, bet lomas atveidotājs un solists ir Ģirts Ķesteris. Koncertizrādē piedalīsies mūziķu grupa Lūsēna vadībā. 

Koncertizrāde “Pus es” ir nebijis, unikāls projekts Latvijas kultūrvēsturē un īpašs ar to, ka tiek radīts Vācieša jubilejas gadā. Tas ir vērtējams kā iedvesmas projekts tālākiem darbiem mūzikas namā “Daile”, kas sāk savu darbību šodien ar koncertizrādes pirmizrādi, norādot virzienu, ar kādu repertuārpolitiku tas uzrunās skatītājus, piedāvājot tādus muzikālus projektus, kas ikdienā bieži nav klausītājiem pieejami. 

Tā kā mūzikas autoram šis darbs ir bijis īpaši nozīmīgs un tuvs, koncertizrādes producente Anda Zadovska atbalstīja “Pus es” dziesmu mūzikas ieraksta izdošanu, kuru klausītājiem būs iespējams iegādāties gan mūzikas namā ”Daile”, gan Jāņa Rozes tirdzniecības vietās. 

Koncertizrādes “Pus es” mūzikas namā ”Daile” šogad skatāmas un klausāmas vēl 14. un 15.novembrī. Savukārt 23. un 24.novembrī viesizrādes “Pus es” notiks Valmieras Drāmas teātrī. 

Jau ziņots, ka mūzikas nams “Daile” atradīsies bijušā kinoteātra telpās Krišjāņa Barona ielā 31. Mūzikas namā “Daile” plānots nodrošināt vidēji ap 20 kultūras pasākumiem mēnesī, piedāvājot apmeklētājiem dramatiskus un muzikālus iestudējumus, klasiskās, džeza un akustisku koncertu programmas. Turpmāk iecerēts spēlēt izrādes un koncertprogrammas gan mazajiem skatītājiem un ģimenēm, gan dažādu mūzikas žanru cienītājiem visos vecumos. Mūzikas nama “Daile” īpašniece ir “Ars Nova” valdes locekle Anda Zadovska, par repertuāra izveidi gādās producente Zadovska un Jānis Lūsēns kopīgi ar māksliniecisko padomi. Papildus izveidota “Dailes” struktūra, kas nodrošinās mūzikas nama daudzpusīgo darbību. “Dailei” ir savs tehniskais direktors, kura pārziņā būs skatuves tehniskie risinājumi, telpu uzturēšana un citas saimnieciskās darbības, kā arī patstāvīgs skaņas un gaismas režisors. 

Ar mūzikas nama “Daile” aktualitātēm var iepazīties mājaslapā www.dailesnams.lv

Biļetes cena Ls 10 – 15. Biļetes nopērkamas www.bilesuparadize.lv

Komentāri (21)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu