Jaunākās filmas • IR.lv

Jaunākās filmas

3
Kristīne Simsone

 

oooo Kapteinis Filipss: Somālijas pirātu gūstā / Captain Phillips. Meistarīgs spriedzes kino, kas attēlo 2009.gada Somālijas pirātu incidentu uz ASV kuģa Maersk Alabama. Toms Henkss pragmatiska un, iespējams, idealizēti varonīga kapteiņa titullomā ir labākais, ko aktieris pēdējo gadu laikā ir paveicis. Viens no sakarīgākajiem Holivudas spriedzes gabaliem šogad. Kino no 8.novembra.

ooo Ir laiks / About Time. Britu romantisko komēdiju Četras kāzas un vienas bēres, Tāda ir mīlestība veidotājs Ričards Kērtiss turas pie iemītās taciņas un jaunāko veikumu ir uztapinājis sev tik raksturīgajā vienkāršībā. Fantāzijas vēsmu caurvītā filma ir patīkams pastāsts par mirkļa izbaudīšanu, kurā pilnai laimei varēja būt vairāk humora un mazāk sentimenta. Kino no 8.novembra.

oooo Hanna Ārente / Hannah Arendt. Saistošs stāsts par politikas teorētiķes Hannas Ārentes skandalozo, izdevumā The New Yorker publicēto pārspriedumu, kas veltīts SS pulkvežleitnanta Ādolfa Eihmana 1961.gada tiesas prāvas atspoguļošanai. Filma dažbrīd šķiet grūti uztverama, taču tas netraucē izbaudīt nedz vācu aktrises Barbaras Sukovas lielisko tēlojumu, nedz izprast, cik drosmīga bijusi Ārente. Kinoteātrī Splendid Palace no 8.novembra.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu