Lielbritānijā no jauna iznāk latviešu avīze "ABN" • IR.lv

Lielbritānijā no jauna iznāk latviešu avīze “ABN”

5
NULL

24 lappuses biezā avīze iznāks reizi divos mēnešos

Interneta portāla “Anglo Baltic News” jaunā redakcija atsāk izdot laikrakstu “Anglo Baltic News”, kas ir viens no apjomīgākajiem periodiskajiem izdevumiem latviešu valodā Apvienotajā Karalistē, informēja laikraksta redaktore Linda Burda.

24 lappuses biezā avīze iznāks reizi divos mēnešos. Ar vairumtirdzniecības uzņēmuma “Monolith UK” starpniecību tā bez maksas būs pieejama vairāk nekā 600 tirdzniecības punktos visā Lielbritānijā.

Plānots, ka no 10 000 eksemplāru lielās avīzes tirāžas aptuveni 1000 “Anglo Baltic News” kopijas tiks nogādātas arī uz Latviju. Savukārt avīzes elektronisko versiju interesenti varēs izlasīt interneta portālā “Anglo Baltic News”.

“Viens no atjaunotā “Anglo Baltic News” vadmotīviem ir virzība uz priekšu un uz augšu. Mēs ceram, ka tautiešiem Latvijā un Lielbritānijā būs saistoši lasīt apjomīgāko latviešu valodā drukāto laikrakstu Lielbritānijā. Mēs vēlamies informēt par nozīmīgākajiem latviešu diasporas notikumiem Apvienotajā Karalistē un veicināt ciešāku sadarbību starp latviešiem abās jūras pusēs,” LETA sacīja interneta portāla un avīzes redaktore Burda.

Atjaunotās avīzes pirmajā numurā sniegts ieskats gan reemigrācijas plāna saturā, gan vēstīts par tiem cilvēkiem, kuri nolēmuši atgriezties dzimtenē. Jaunajā numurā tautiešus uzrunā arī Latvijas vēstnieks Lielbritānijā Andris Teikmanis.

“Nav šaubu, ka kvalitatīva latviska informatīvā telpa ir svarīga vienotai un spēcīgai latviešu kopienai Lielbritānijā, tāpēc ceru, ka “Anglo Baltic News” avīze būs vērtīgs ieguvums mums visiem,” teica Teikmanis.

Atjaunotās avīzes pirmais numurs tirdzniecības punktos Apvienotajā Karalistē pieejams no šodienas.

No 2010.gada līdz 2012. gadam avīzi “Anglo Baltic News” izdeva mediju grupa “Anglo Baltic News ABN Ltd.”, kuras īpašniece un direktore bija Lielbritānijā dzīvojošā latviete Dace Gaile. Viņa mediju grupu atstāja 2013.gada jūnijā.

 

Komentāri (5)

ivetao2007 30.10.2013. 23.07

PC – puķins ir nekaunīgs melis. Forbes tipa Cilvķiem nevar ienākt prātā, ka tāda amata vadītājs var tik bezkaunīgi melot, civilzeto pasuli satriecot ar saviem meliem kādēļ gāja bojā zemūdenes Kursk visa komanda. Puķina valsti nekad nav no A līdz Z uabūvēta neviena lidmašina, neviens automobilis. Zemes dzīļu bagātibu nauda nogulst arzonu banku seifos uz bijušo sovku kontiem. Tikmēt pat tie invalīdi, kuri lēja asinis, lai aizstāvētu savu zemi. saņem nabagu dāvanas. Vinīgo miljardieri, kas gribēja ko dāvināt, Hodorkovski, Puķins ar atpakaļ ejošos datumos nelikumīgi pieņemtajiem likumiem ielika cietumā. Gan jau puķins Forbes reitibgotājiem labi samaksāja.

0
0
Atbildēt

0

Inese 30.10.2013. 15.47

“no jauna” ir kalka no krievu “снова”?

p.s. Un kad IR ieliks šodienas patiesi svarīgāko ziņu? Putin Leads FORBES’ Ranking Of The Most Powerful People http://www.forbes.com/sites/carolinehoward/2013/10/30/the-worlds-most-powerful-people-2013/

0
-3
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu