Koalīcija vienojas budžeta priekšlikumiem atvēlēt vairāk nekā 10 miljonus eiro • IR.lv

Koalīcija vienojas budžeta priekšlikumiem atvēlēt vairāk nekā 10 miljonus eiro

42
Foto: Baiba Buceniece, F64

Atbalstīti arī daži opozīcijas priekšlikumi

Valdošā koalīcija vienojusies par priekšlikumiem nākamā gada budžetam un saistītajiem likumprojektiem pirms otrā lasījuma. Koalīcija ir vienojusies, ka papildu priekšlikumu atbalstīšanai varētu atvēlēt vairāk nekā 10 miljonus eiro (7,02 miljonus latu).

Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (Vienotība) pēc koalīcijas padomes sēdes teica, ka otrdien visiem jautājumiem, kas saistīti ar budžeta projektu un saistītajiem likumprojektiem, “izgājuši cauri” un gandrīz par visiem jautājumiem panākuši vienošanos, ziņo LETA.

Vienīgais jautājums, kas palika izskatīšanai uz nākamo nedēļu, ir Nacionālās apvienības pieprasījumu pēc papildu piecām štata vietām Kultūras ministrijā masu mediju uzraudzībai.

Premjers nenosauca precīzu summu, kādu plānots paredzēt priekšlikumu atbalstīšanai, tomēr norādīja, ka papildus atvēlamo līdzekļu lielums pārsniegšot 10 miljonus eiro (7,02 miljonus latu). Summa gan varētu būt vēl lielāka, bet precīzi to varēs nosaukt pēc valdības sēdes, skaidroja valdības vadītājs. Dombrovskis atzīmēja, ka daļa no priekšlikumiem ietekmē arī budžeta ieņēmumus, bet daļa ierosinājumu nav atbalstīta sākotnējā redakcijā.

Dombrovskis pastāstīja, ka tiks atbalstīti arī atsevišķi opozīcijas priekšlikumi.

Valdība otrdien spriež par priekšlikumiem nākamā gada valsts budžeta likumprojektam pirms tā izskatīšanas Saeimā otrajā lasījumā. Nākamā gada budžeta projektam un ar to saistītajiem likumprojektiem uz otro lasījumu ir iesniegti vairāk nekā 800 priekšlikumi.

Nākamā gada valsts budžeta likumprojektam un vidēja termiņa budžeta ietvara 2014.-2016.gadam likumprojektam kopumā iesniegti vairāk nekā 400 priekšlikumi. Vairāk nekā 420 priekšlikumi saņemti arī 38 likumprojektiem, kas saistīti ar nākamā gada valsts budžetu. Saeimas Kārtības rullī paredzētās tiesības iesniegt priekšlikumus izmantojušas visas Saeimas frakcijas, kā arī komisijas, deputāti individuāli un arī nozaru ministrijas.

Saskaņā ar Saeimas Kārtības rulli 2014.gada valsts budžeta projektam iesniegtos priekšlikumus Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija nosūtīja atzinuma sniegšanai Ministru kabinetam. Pēc valdības atzinuma saņemšanas Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija vērtēs iesniegtos priekšlikumus.

Plānots, ka galīgajā lasījumā par 2014.gada valsts budžeta likumprojektu un vidēja termiņa budžeta ietvaru 2014.-2016.gadam un grozījumiem 38 saistītajos likumos Saeima lems 6.novembrī.

 

Komentāri (42)

kkristaps 29.10.2013. 16.30

Nacionālās apvienības pieprasījumu pēc papildu piecām štata vietām Kultūras ministrijā masu mediju uzraudzībai???
Vai tas ir 1. aprīļa joks? Kas, ellē, tā būs par “uzraudzību”, un ko šie pirmsalu laikmeta radījumi ir noposušies “uzraudzīt”?
Un kas būs tie “uzraudzītāji”? Iesalnieka brālēni un māsīcas vai parādnieka piegulētājas???

+7
-4
Atbildēt

0

silvija_vitina 29.10.2013. 16.36

Tā kā svaigākie raksti ir pabīdījuši malā “gāzi grīdā” ziņu, atļaušos šeit iekopēt @fretkas ziņu :

Vāc ziedojumus «Gāzi grīdā reklāmas» rādīšanai televīzijā
http://www.apollo.lv/zinas/v...
«Pēc darba ļaužu lūguma uzsākta ziedojumu vākšana reklāmas rādīšanai TV. Konts: LV68HABA0551004532379 Mērķis: Ziedojums Gāzi grīdā reklāmai,» raksta Šņore.

Lai Šņorem veicas! varbūt sanāks vēl kādai akcijai!

+7
-5
Atbildēt

6

    lauris > silvija_vitina 29.10.2013. 18.59

    Slavens režisors, bet neko nav dzirdējis par autortiesībām.

    +2
    -5
    Atbildēt

    0

    dro > silvija_vitina 29.10.2013. 21.10

    zanE. Bezgalīgas šausmas – nacionālā cenzūra un Šnores godīgu uzņēmēju apmelojošā paskvila! Nav jau runa par drukāto MM satura, bet pēc žurnālistu ierosinājuma viņu tiesību un darba apstākļu nodrošināšanu. Vajadzēja paklausīties vakardienas krustpunktu:)

    +3
    -4
    Atbildēt

    0

    ligakalnina > silvija_vitina 30.10.2013. 06.35

    Nu nesmīdini, nacionāļi, sava vispārējā stulbuma dēļ, vienkārši nespēj sev atrast nevienu citu darbu, kā radīt absolūti bezjēdzīgas darbavietas un jaunu birokrātisku struktūru tās savas ministrijas paspārnē uz nodokļu maksātāju rēķina.
    Ja cilvēki ir ar īpašām vajadzībām, lai iet uz DEAKu un prasa pensiju.

    +2
    -3
    Atbildēt

    0

    andris902 > silvija_vitina 29.10.2013. 16.58

    ….gluži kā padomju laikos – “pēc darba ļaužu lūguma”… :)

    +6
    -6
    Atbildēt

    0

    janis17 > silvija_vitina 29.10.2013. 19.38

    NYT tu nu gan esi nekompetents :)
    Autortiesību likums
    10.pants. Salikta darba sastādītājs
    (1) Sastādītājam, kura jaunrades rezultāts ir materiālu atlase vai izkārtojums, ir autortiesības uz attiecīgā saliktā darba sastādījumu.

    +5
    -4
    Atbildēt

    0

    andris902 > silvija_vitina 29.10.2013. 22.01

    – “Būtu labi, ja atsevišķas Eiropas valstis pārstātu piekopt dubultstandartus un vērtu savas durvis baltkrieviem tāpat, kā viņi ver citiem. Kāpēc Šengenas vīza baltkrieviem maksā veselus 60 eiro? Turklāt to saņemt ir visai sarežģīti. Mēs varētu vīzas cenu samazināt uz desmit eiro, aicināt baltkrievus pie sevis, rādīt savu demokrātiju un ļaut viņiem pašiem izlemt, kādā valstī viņiem patīk dzīvot labāk.” /Romāns Naudiņš, NA/

    http://www.romansnaudins.lv/viedoklis/par-hokeju-baltkrieviju-un-iespeju-izmantosanu

    +3
    -2
    Atbildēt

    0

ligakalnina 29.10.2013. 16.11

“Vienīgais jautājums, kas palika izskatīšanai uz nākamo nedēļu, ir Nacionālās apvienības pieprasījumu pēc papildu piecām štata vietām Kultūras ministrijā masu mediju uzraudzībai”.
—————————————–
Vēl kādiem Iesalnieka radiem vajadzīgs darbs?
Mums Latvijā to “uzraudzītāju”, kontrolētāju, un instrukciju rakstītāju jau tāpat nav pārāk daudz?
Un kāpēc tikai “uzraudzībai”, nevis Patiesības ministrijas veidošanai?
Drīz dzīvosim pēc Orvela?

+6
-6
Atbildēt

2

    andris902 > ligakalnina 29.10.2013. 16.28

    …nacionālā cenzūra… :)

    +4
    -6
    Atbildēt

    0

    Ieva Priedenfelde > ligakalnina 30.10.2013. 04.54

    Vajag gan uzraudzīt , paši jau galā netiek. Kā rāda pēdējo laiku notikumi, žurnālists Latvijā ir tāds pats beztiesīgs nauris kā sētnieks.

    +1
    -2
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu