"Delna” protestē pret citāta izmantošanu uzturēšanās atļauju reklāmās • IR.lv

“Delna” protestē pret citāta izmantošanu uzturēšanās atļauju reklāmās

18
Kadrs ar reklāmā izmantoto Gundara Jankova citātu.

Organizācija aicina nekavējoties citātu izņemt no reklāmām, jo tas ir izrauts no konteksta

Mediju kampaņā, kas saistīta ar termiņuzturēšanās atļaujām, Konkurētspējas attīstības fonds izmantojis Sabiedrības par atklātību „Delna” direktora citātu, kura izmantošanai reklāmā „Delna” nepiekrīt un nav devusi atļauju tā izmantošanai, pavēstījis „Delnas” direktors Gundars Jankovs.

Reklāmā izmantots „Delnas” direktora Gundara Jankova publiski izskanējušais citāts par uzturēšanās atļauju kvotu augsto korupcijas risku.

Iekļaujot „Delnas” vadītāja teikto savā reklāmā, Konkurētspējas attīstības fonds rada maldīgu priekšstatu, ka „Delna” atbalsta šo kampaņu. Sabiedrība par atklātību „Delna” ir par korupcijas mazināšanu Latvijā, un brīdināja valdību veidojošās partijas par korupcijas riskiem, kas varētu notikt tieši kvotu ieviešanas gadījumā.

Kā medijiem piektdien paziņojis Jankovs, „Delna” neieņem pozīciju par vai pret uzturēšanās atļaujām kā ekonomiskās politikas instrumentu.

„Delna” ir vērsusies fondā, aicinot nekavējoties izņemt „Delnas” direktora citātu no visiem kampaņas materiāliem.

Pretkorupcijas organizācija uzskata, ka fonda kampaņa ir klasificējama kā reklāma, līdz ar to uz tās izplatīšanu un saturu ir attiecināmas Reklāmas likuma normas. Tajā teikts, ka reklāmā aizliegts izmantot citas personas vārdu, uzvārdu un firmu bez saskaņošanas ar pašu personu.

Jau ziņots, ka medijos izvērstās uzturēšanās atļauju reklāmas kampaņas izmaksas sniedzas simtos tūkstošos latu, taču precīzas izmaksas pateikt nav iespējams, jo nav zināms, cik ilgi kampaņa būs jāturpina. Šīs kampaņas īstenotājs ir nodibinājums “Latvijas Konkurētspējas attīstības fonds”, kura vadītājs ir nekustamo īpašumu pārdevējs Edgars Šīns. Tāpat šajā fondā galvenokārt apvienojušies uzņēmumi, kas saistīti ar nekustamā īpašuma darījumiem.

 

Komentāri (18)

gliters 25.10.2013. 14.22

Ha ha ha ha ha ha ha!!!!
Delnai jāgriežas akā lakā, lai aizstāv viņu, kā autoru tiesības uz šo frāzi. Bet ja nopietni, “delnai” laikam šķērmi sameties, uzzinot šī UA reklamēšanas projekta kopējo “tāmi” un tāpēc delna sajutusies pa velti izmantota muļķa lomā.

+16
-8
Atbildēt

2

    janazakovica > gliters 25.10.2013. 14.48

    beidzot kads delnai liks atbildeet par bazaru..jau dzili nogurdinajusi ar savu augstpratigo iedomigo viszinoso toni..

    +1
    -2
    Atbildēt

    0

    Inese > gliters 25.10.2013. 14.24

    Autortiesību likums:

    20.pants. Darba izmantošana informatīviem mērķiem

    (1) Obligāti norādot izmantotā darba nosaukumu un autora vārdu, kā arī ievērojot šā likuma 14.panta un 18.panta otrās daļas noteikumus, atļauts:

    1) reproducēt publiskotus un publicētus darbus citātu un fragmentu veidā zinātniskos, pētniecības, polemiskos un kritiskos nolūkos, kā arī ziņu raidījumos un aktuālo notikumu apskatos izmantošanas mērķim atbilstošā apjomā;

    2) publicēt, raidīt vai citādi darīt zināmas publiski teiktas politiskas runas, aicinājumus, ziņojumus un citus analoģiskus darbus informatīvam mērķim atbilstošā apjomā;

    +6
    -4
    Atbildēt

    0

Kristīne 25.10.2013. 14.35

Vai tas Jankovs kādreiz kaut kur ir dzirdējis: “Izsludini melus un pēc tam tos atsauc”, jo daļa sabiedrības tos būs dzirdējus, bet atasukumu nē. (Gebelss)

+9
-3
Atbildēt

0

ilmisimo 25.10.2013. 14.07

Latvijas Klunkurētspējas attīstības fonds?

+11
-5
Atbildēt

1

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu