VID ģenerāldirektores amatā apstiprina Pētersoni • IR.lv

VID ģenerāldirektores amatā apstiprina Pētersoni

22
Ināra Pētersone. Foto: Evija Trifanova, LETA

Pētersone nodokļu jomā strādā kopš 1995.gada

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektores amatā valdība otrdien apstiprināja līdzšinējo šā amata pienākumu izpildītāju Ināru Pētersoni, ziņo LETA. Pētersone šim amatam tika virzīta pēc finanšu ministra Andra Vilka (Vienotība) ieteikuma.

Pēc apstiprināšanas amatā valdības sēdē klātesošie Pētersonei veltīja skaļus aplausus, bet finanšu ministrs paspieda roku jaunajai VID ģenerāldirektorei.

Pētersone nodokļu jomā strādā kopš 1995.gada. Gandrīz 15 gadus viņa vadījusi VID struktūrvienības, kuru darbs saistīts ar audita un nodokļu kontroles organizēšanu, savu profesionālo karjeru veidojot no auditores līdz ģenerāldirektora vietnieces amatam. Pētersone ieguvusi profesionālo maģistra grādu ar lauksaimniecības ekonomista grāmatveža kvalifikāciju, kā arī maģistra grādu un uzņēmumu un iestāžu vadītāja kvalifikāciju.

Pētersone papildinājusi un pilnveidojusi savas zināšanas un prasmes dažādās apmācībās un semināros saistībā ar uzņēmumu vadības un personālvadības jautājumiem, publiskās komunikācijas jautājumiem, informācijas tehnoloģiju drošības noteikumu prasībām, kā arī muitas jomā.

VID ģenerāldirektora vietniece nodokļu jomā, Nodokļu kontroles pārvaldes direktore Pētersone par VID ģenerāldirektora pienākumu izpildītāju tika iecelta jūlijā. Iepriekšējā VID ģenerāldirektore Nelija Jezdakova atstāja amatu pēc pašas vēlēšanās.

 

Komentāri (22)

piziks 22.10.2013. 13.32

Hei, kur Indras Sprances un Andas Burves-Rozītes viedokļi par Ināras Pētersones dress-code?! :) Varbūt šoreiz — nu jau visas IR-komandas konsīlijs gaidāms.

Ilustrācija/bilde gan pasena, — iespējams šārīta TV uznācienā redzētā sarkanā žakete nemaz nebija slikta, vismaz kameras rādītajā Pētersones k-dzes daļā.

Tomēr, noklausoties Ināras Pētersones šārīta TV runu/uzstādījumu sākotnējo, būtu gribējies dzirdēt kādu jaunu un svaigu, VID (un pat visas FM mēogos) cienīgu iniciatīvu. Piem., vismaz vēlmi sakārtot darba tirgu, apkarojot viltoto MU un tikpat falšās pašnodarbinātības izmantošanu LV biznesā. Ja šāds brīnums notiktu, varbūt tiešam rastos cerība, ka kāds valstī nodokļu iekasēšanu un uzņēmības vidi patiesi grib sakārtot.

Kamēr — arī! — Ināra Pētersone izliksies, ka Latvijā tādas problēmas nav, visādi vasjas un Jelgavas autobusu parka Salkazanovi turpinās optimizēt nodokļus faktiski nelikumīgos veidos, toties atlikušā darbaspēka eksports turpināsies un vēlētāju neticība šīs lieliskās zemes bieži nesaprotamajai valdībai nemazināsies.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu