FOTO: Kā atguvām Latviju - Atmodas hronika žurnālā • IR.lv

FOTO: Kā atguvām Latviju – Atmodas hronika žurnālā

56
Foto: Ilmārs Znotiņš. Publicitātes foto

LTF dibināšanas 25.gadadienā klajā nāk žurnāla speciālizdevums

Kopš rudens, kad dzima tautas fronte un Atmoda no atsevišķu drosminieku sapņa pārauga visplašākajā nacionālajā kustībā, ir pagājuši 25 gadi. Par godu šai jubilejai, žurnāls “Ir” izdod speciālizdevumu “Atmoda: vai atceries, kā mēs atguvām Latviju?”.

Speciālizdevumā ir intervija ar pēdējo LPSR valdības vadītāju Vilni Edvīnu Bresi, kurš stāsta par savu sadarbību ar Tautas fronti, atrastas liecības par to, ka asiņainā slaktiņa scenārijs, kas 1991. gadā īstenojās pie Viļņas televīzijas torņa, patiesībā bija paredzēts Rīgai un aplūkots, kāda nozīme neatkarības atjaunošanā bija trimdas latviešu atbalstam.

„Veidojot “Ir” speciālizdevumu, palūkojāmies pāri ceturtdaļgadsimtu ilgajai pieredzei un atgriezāmies Atmodas laikā, lai atkal izjustu tā spēku. Lai pacenstos saprast, kā darbojās šī „neticams izrādās iespējams” likumība, ar kuru mēs pārrāvām impērijas varas slūžas un uzņēmāmies atbildību par savas brīvvalsts atjaunošanu,” saka “Ir” galvenā redaktore Nellija Ločmele.

Speciālizdevumu no ceturtdienas var nopirkt preses tirdzniecības vietās visā Latvijā, žurnāla “Ir” abonentiem tas pieejams bez maksas elektroniskā versijā.

 

Komentāri (56)

Iluta Jurēviča 09.10.2013. 08.44

http://www.csmonitor.com/1988/1031/ekohl.html
Vispirms pateikties Helmutam, ka mūs izpirka… pārējais ir tikai detaļas

+2
0
Atbildēt

1

    Signija Aizpuriete > Iluta Jurēviča 09.10.2013. 12.55

    ———-edak1974:”(..) … pārējais ir tikai detaļas.” ============================================================================ Vienam otram tās “detaļas” tā kā nagla pēc(.)usē. Kā tikai par sponsora degunu L.Gaidaja kinokomēdijā ieminējās, tā momentā tie sponsorējamie noreaģēja:
    …”тумбочку колоть”. Происходит термин от доисторического анекдота: —

    Гражданин Рабинович, где вы берете столько денег? / — В тумбочке.
    — А кто их туда кладет? / — Жена.
    — А где она берет? / — Я ей даю.
    — А вы где берете? / — Гражданин следователь, я же объяснил: в тумбочке.

    0
    0
    Atbildēt

    0

janazakovica 09.10.2013. 13.54

LTF no pasa pasa sakuma bija cekas kontroleta kustiba..tauta tikai piesegumam kura tika barota ar ivana un citiem lozungiem..kaa pieradijums ir cekista godmana un citu LC darbonu nonaksana pie varas..okupantu kolonistu kgb darbonu legalizacija un visas valsts izzagsana kopaa ar cekistiem..

+1
-1
Atbildēt

0

Iluta Jurēviča 09.10.2013. 11.51

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu