Rīgā un Valmierā uzstāsies Briseles džeza orķestris Rīga • IR.lv

Rīgā un Valmierā uzstāsies Briseles džeza orķestris Rīga

22
: Briseles džeza orķestris un solists Berts Joriss. Publicitātes foto

Briseles džeza orķestra mūziķi dod priekšroku visaugstākās kvalitātes oriģinālmūzikai, unikāliem aranžējumiem un izdomas pilnam, kaislīgam atskaņojumam

Trešdien, 9.oktobrī Rīgā, Lielajā ģildē, un 10.oktobrī Valmieras Kultūras centrā būs iespēja dzirdēt visaugstākās kvalitātes džeza mūziku Briseles džeza orķestra izpildījumā, raksta aģentūra LETA. 

Kopā ar Briseles džeza orķestri Rīgā ieradīsies trompetists Berts Joriss, kurš iezīmējis pasaules kartē flāmu-beļģu džezu. Viņam ir lieliska reputācija gan kā improvizētājam, gan arī kā komponistam, aranžētājam un pedagogam. Briseles džeza orķestris ir visaugstākās kvalitātes džeza ansamblis, mākslinieciski viengabalains, radoši daudzveidīgs un domāts visplašākajam klausītāju lokam pašu. Briseles džeza orķestra mūziķi dod priekšroku visaugstākās kvalitātes oriģinālmūzikai, unikāliem aranžējumiem un izdomas pilnam, kaislīgam atskaņojumam. Tas patiešām ir īsts džezs ar dinamisku orķestra skanējumu, klasisku jaudu, kur katrs mūziķis var būt spožs solists. Līdztekus savām programmām Briseles džeza orķestris sadarbojas ar virkni izcilu viesmākslinieku, kuru vidū ir Filips Ketrins, Berts Joriss, Tutu Puoane, “Briseles filharmoniķi” un daudzi citi. 

Orķestris koncertē Beļģijas un arī visas Eiropas ievērojamākajos džeza festivālos. Briseles džeza orķestri 1993.gadā nodibināja Franks Vaganē, Seržs Plims un Marks Godfroids. Kopš 1999.gada orķestra darbību finansē Flandrijas valdība, bet orķestra mājvieta ir Briseles slavenais jūgendstila mākslu centrs “Flagey”. 2012.gada februārī orķestris netieši tika pie “Oskara” balvas par skaņu celiņu mēmajai filmai “The Artist”.

Vairāk informācijas “Latvijas koncerti” mājas lapā

Biļetes cena Ls 15- 30. Biļetes var nopirkt www.bilesuparadize.lv

Komentāri (22)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu