Pianists Reinis Zariņš ieskandinās "Ziemeļblāzmas" jauno koncertflīģeli • IR.lv

Pianists Reinis Zariņš ieskandinās “Ziemeļblāzmas” jauno koncertflīģeli

35
Pianists Reinis Zariņš. Foto - Evija Trifanova, LETA

Jaunais koncertflīģelis iegādāts no oriģinālā ražotāja “Steinway&Sons” Vācijā

Pianists Reinis Zariņš šodien plkst.18 ar solokoncertu ieskandinās kultūras pils “Ziemeļblāzma” jauno “Steinway&Sons” koncertflīģeli, raksta aģentūra LETA.

Koncertā kultūras pils “Ziemeļblāzma” Lielajā zālē Zariņš izpildīs Frederika Šopēna, Kloda Debisī, Igora Stravinska, Ādolfa Skultes un Imanta Zemzara skaņdarbus. Zariņš ar izcilību absolvējis Jāzepa Mediņa mūzikas skolu, Emīla Dārziņa mūzikas vidusskolu, Jēlas Universitātes mūzikas skolu (ASV) un Londonas Karalisko mūzikas akadēmiju. Reiņa spēja pārliecinoši interpretēt gan klasiķus, gan mūsu gadsimta darbus sajūsminājusi klausītājus daudzviet, arī pasaules prestižākajās koncertzālēs, piemēram, Ņujorkas Veila zālē, Londonas Vigmora zālē, Sanktpēterburgas Glazunova zālē un citur. 

Rīgas pašvaldības kultūras iestāžu apvienība iegādājusies “Steinway&Sons” koncertflīģeli, kas uzstādīts kultūras pilī “Ziemeļblāzma”. Flīģelis iegādāts no oriģinālā ražotāja “Steinway&Sons”, kas to no Vācijas piegādās par 84 000 latu, neieskaitot pievienotās vērtības nodokli. Rekonstruētajā kultūras pilī izbūvēta lielā zāle ar 700 pārvietojamiem krēsliem – šādā telpā nepieciešams arī attiecīga izmēra un kvalitātes mūzikas instruments, tāpēc “Ziemeļblāzmai” neder ierastie flīģeļi, kādi ir, piemēram, mūzikas skolās, un nolemts iegādāties “Steinway” koncertflīģeli. 

Vairāk informācijas kultūras pils mājas lapā

Komentāri (35)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu