Partiju "Latvijas attīstībai" dibinās 15.decembrī • IR.lv

Partiju “Latvijas attīstībai” dibinās 15.decembrī

47
Einārs Repše. Foto: Mārtiņš Zilgalvis, F64

Repše: partijas rindās, visticamāk, nekandidēs uzņēmēji, kas pašlaik darbojas biedrībā

Partijas “Latvijas attīstībai” dibināšanas sapulce tiks rīkota šā gada 15.decembrī, sapulcē tiks apstiprināta partijas programma, statūti, kā arī ievēlēta partijas vadība, informēja biedrības “Latvijas attīstībai” komunikācijas konsultante Dagnija Lejiņa.

LTV raidījumā “Rīta Panorāma” biedrības “Latvijas attīstībai” līderis un dibinātājs Einars Repše sacīja, ka partijas rindās, visticamāk, nekandidēs uzņēmēji, kas pašlaik darbojas biedrībā. Partijas rindās ir piesaistīti gan jauni cilvēki ar labām idejām, gan tādi, kas jau ir darbojušies politikā. Konkrētus uzvārdus Repše nevēloties saukt, vēsta LETA.

Biedrība turpinās darboties kā līdz šim un tajā arī turpmāk pulcēsies uzņēmēji, nozaru eksperti, politikas veidotāji un citi interesenti, lai diskutētu un meklētu kopīgus risinājumus valsts attīstībai svarīgos jautājumos. Ideoloģiski radniecīgas partijas dibināšana papildinās un atvieglos attīstības mērķu sasniegšanu, bet tieši biedrības darbu neietekmēs, skaidro Lejiņa.

Repše partijas dibināšanas nepieciešamību skaidro ar likuma prasībām. “Saskaņā ar likumu vienīgās organizācijas, kas drīkst pieteikt savu programmu un sarakstu vēlēšanās, ir politiskās partijas, tad mums ir nepieciešams dibināt partiju,” norāda Repše, piebilstot, ka topošās partijas mērķis ir “stabila un ilgstoša izaugsme visā Latvijā, veicinot nācijas radošā potenciāla atraisīšanos, tajā skaitā noņemot jebkurus šķēršļus un traucēkļus indivīda uzņēmīguma veicināšanā. Mēs esam par uzņēmīgiem cilvēkiem un konkurētspējīgiem Latvijas uzņēmumiem, par konstruktīvu un racionālu politiku, kas vērsta uz sadarbību. Latvijas politikā ir un būs vajadzīga attīstības domāšana.”

Uz jautājumu par sabiedrībā zināmu personu iesaistīšanos biedrības un, iespējams, arī partijas darbībā, piemēram, bijušā Nacionālās apvienības “Visu Latvijai”-“Tēvzemei un brīvībai”/LNNK (VL-TB/LNNK) biedra Emīla Jakrina, kura darbības izsaukušas negatīvu sabiedrības reakciju, Repše sacīja: “Esam maza nācija, nevaram izmest visus, kam kādreiz nav izturējuši nervi.”

Par Saeimas deputātu Vladimiru Reskāju, kurš ir pieņēmis lēmumu izstāties no apvienības Saskaņas centrs Saeimas frakcijas un sociāldemokrātiskās partijas “Saskaņa” un aktīvi darbojas biedrības “Latvijas attīstībai” rindās Repše varot teikt tikai pašu labāko, “jauns un gaišs cilvēks ar labām idejām”.

Uz vaicājumu, vai topošajā partijā tiks aicināti arī neatkarīgie Saeimas deputāti, Repše sacīja, ka viņi pašlaik par to neesot izrādījuši interesi.

Repše sacīja, ka viņu nebaidot iespējamā biedrības un arī topošās partijas reputācijas samazināšanās, jo viņu darbību regulējot ētikas kodekss. “Tie, kas nesaprot, kas ir elementāra džentlmeniska un ētiska uzvedība, mūsu rindās netiek uzņemti.,” piebilda biedrības līderis.

Biedrību un topošo partiju “Latvijas attīstībai” nevarot salīdzināt Reformu partiju, kas lielā steigā iesaistīja savās rindās dažādus cilvēkus, nepārliecinoties par viņu reālajām spējām aktīvi darboties, – “mēs darbojamies jau aptuveni gadu, mums nepieciešams kvalitatīva darba rezultāts”.

Repše sacīja, ka topošā partija nepievēršot uzmanību arī kādas partijas pasūtītiem reitingiem, jo to rezultāti neatbilstot patiesībai. “Vēlēšanās būtiskas būs balsis par cilvēkiem ar konkrētiem priekšlikumiem Latvijas attīstībai,” sacīja biedrības līderis.

 

Komentāri (47)

ligakalnina 03.10.2013. 08.28

Patreiz Latvijai vajadzētu kādu kreiso Rietumu sociāldemokrātu vai, drīzāk liberāļu tipa partiju, lai būtu kāds līdzsvars starp labējo un kreiso politiku, bet top kārtējā konservatīvi – labējā partija, ja uz Latvijas t.s. partijām vispār var attiecināt kādus jēdzienus, kas apzīmē ideoloģiju.
Par nožēlu, pēc okupācijas un sek. Bojāru aktivitātēm kreisuma un socialdemokrātijas jēdziens tikai diskreditēts, pēc LC un Godmaņa tika diskreditēts liberālisma jēdziens, pēc TP tika diskreditēts konservatisma jēdziens, pēc TBLNNK – nacionalisma jēdziens, patreizējais SC, kas deklarē sevi, kā kreisais, īstenībā, nav nekāds kreisais Rietumu izpratnē, drīzāk, promaskavisks postsovjetisks veidojums.
Krievijā saka – mēs varam taisīt, ko gribam, beigu beigās tāpat sanāk Kalašņikova automāts.
Latvijā, lai kādu partiju neveido, beigu beigās sanāk interešu grupa savējo biedru darbavietu nodrošināšanai speciāli izveidotos amatos, un labvēlīgas biznesvides nodrošināšanai sponsoriem.

+10
-3
Atbildēt

5

    Inese > ligakalnina 03.10.2013. 08.47

    SC sevi nedeklarē kā kreisos, bet gan kā centristus ;)

    +1
    -9
    Atbildēt

    0

    Vineta > ligakalnina 03.10.2013. 15.16

    Linux Mint 15
    Galēji reakcionāra krievu šovinistu(rusistu) – staļinistu banda, “centristi”?

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    piziks > ligakalnina 03.10.2013. 10.52

    Linux, nu gan safleitējies, — pirms pāris nedēļām LTV “pats” Urbanovičs paziņoja, ka SC mēŗķis ir pozicionēt SC kā sociāldemokrātu partiju un apvienoties ar līdziniekiem Eiropas savienībā, protams, savu interešu bīdīšanai.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    ligakalnina > ligakalnina 03.10.2013. 10.10

    Man nav nekādas ilūzijas par Eiropas kreisajiem, bet, līdzsvaram tie vajadzīgi, un taisni tāpēc, ka Latvijā tā ienākumu pārdale notiek tikai “elites” labā, manuprāt, ne visai adekvāti.

    +3
    -1
    Atbildēt

    0

    Aivars Krauklis > ligakalnina 03.10.2013. 09.42

    Linux, tik traki melot nevajag, SC fīreri pēdējā laikā ne reizi vien sevi deklarējuši kā kreisos. Dažreiz pat valsts valodā.
    Dzeri – tā saukto kreiso Rietumu sociāldemokrātiju vislabāk ilustrē Puķina dienestmeitas Šrēdera gaitas. Un mūsu TP bija tik „konservatīva”, kā zināmas krās tomātu konservi, vārds „tautas” parijas nosaukumā tieši tikpat tautisks, cik „Polijas TAUTAS Republikas” nosaukumā. Partiju Latvijā nav un nav bijis, ne centrisku, ne labēju, ir dažādi nosauktas brigādes sabiedriskā labuma pārdalei – tātad visas kreisas.

    +7
    0
    Atbildēt

    0

lebronj2356 03.10.2013. 11.01

Jāa, Latvijas attīstību tiešām nodrošinās paputējuši pisesmenīši, kuru galvenā cerība ir tikt pie valsts siles savu biznesu veidošanai…Protams to sekmes tādi, kas arī savu māti pārdos, ja būs izdevība !

+8
-1
Atbildēt

1

dro 03.10.2013. 09.33

Neviena partija nebūs spējīga radikāli mainīt situāciju valstī, kamēr nebūs lauzta sistēma, kura ir ne tik daudz valsts pārvaldē kā cilvēku galvās.

+7
-2
Atbildēt

12

    piziks > dro 03.10.2013. 10.57

    Klusais, kādēļ lai Parādnieks un Dzintara latvieši negāztu valdību? Uz atvadām ieriebt valdībai, jo ar tādu kā tagad “potenci” NA puišeļu gals Saeimā nākamruden tiks tikai daļēji, bez iztika paliks Parādnieki un Iesalnieki ar mammām un sievām, bet tiesu izpildītāju nacionāļi trūkumu paši necietīs, bet šamos arī nebaros/nesponsorēs un buterbrodus ar čečenu menedžmenta gaļu nepienesīs. Atliek skaļi aizklapēt duris un bļaut, ka bārenīšus neuzklausa, dara pāri.

    +4
    -6
    Atbildēt

    0

    garausiitis > dro 03.10.2013. 10.03

    lno – tikai viena piebilde , kuras sāls ir pedējā teikumā :)

    +4
    -5
    Atbildēt

    0

    garausiitis > dro 03.10.2013. 10.24

    lno – un mainītos budžeta vadlīnijas :) UA noteikti netiktu aiztikts :)

    +5
    -5
    Atbildēt

    0

    ligakalnina > dro 03.10.2013. 10.15

    NA pati iedzinusi sevi strupceļā ar to šantāžu, un, acīmredzot, patreiz demonstrē to, ko viņi uzskata par “mugurkaulu”, lai nezaudētu savu reitingu, iespējams, šis te scenārijs jau bija paredzēts, tipa, vlks paēdis, un kaza dzīva, saimnieks NA un ZZS, principā, viens, vieni nodemonstrē principialitāti, otri “atbildīgumu”, un ieguvēji abi.
    Bet, par budžetu viņi nobalsos jebkurā gadījumā, jo savas iesildītās vietiņas zaudēt negribēs, viss tas parasts NA teātris savam elektorātam.

    +6
    -6
    Atbildēt

    0

    ievuliitis > dro 03.10.2013. 10.05

    Sāls ir tava vai lno pēdējā teikumā?

    +5
    -5
    Atbildēt

    0

    garausiitis > dro 03.10.2013. 10.08

    betij – šinī teikumā – “Ja budžetu nebūtu atbalstījusi opozīcija, valdība būtu kritusi.”

    +5
    -5
    Atbildēt

    0

    garausiitis > dro 03.10.2013. 09.44

    lno – kā šitais patīk ? :) – Nacionālā apvienība «Visu Latvijai!»-«Tēvzemei un brīvībai»/LNNK (NA) šodien nepiedalījās balsojumā par nākamā gada valsts budžetu, un tas tika nodots izskatīšanai komisijām ar opozīcijā esošās Zaļo un zemnieku savienības frakcijas deputātu balsīm.Tas ir pirmais gadījums kopš 2004.gada, kad kāda no koalīcijas partijām neatbalsta budžeta projektu. Ja budžetu nebūtu atbalstījusi opozīcija, valdība būtu kritusi.

    +7
    -6
    Atbildēt

    0

    Vineta > dro 03.10.2013. 15.21

    Optiskais Tēmeklis
    Jau izklāj varavīkšņu krāsu celiņu? Nu netiks Šlesers pie siles, nesapņo.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    dro > dro 03.10.2013. 10.28

    klusais. Droši vien, bet NA būtu pierādījusi, ka draudiem var ticēt. Domstarpības jau nav lielas – 900 un 500, varēja vienoties uz 700:)

    +5
    -3
    Atbildēt

    0

    dro > dro 03.10.2013. 10.01

    klusais. Kas man tur var patikt vai nepatikt…Aug buciņš, aug radziņi. Nevar bezgalīgi ignorēt vienu vai abus koalīcijas partnerus, kad problēmas aug vairs ne mēnešiem, bet dienām.

    +7
    -4
    Atbildēt

    0

    dro > dro 03.10.2013. 12.56

    klusais. Izrādās, ka valdība tomēr nebūtu kritusi, jo tas nebija 1. balsojums par budžetu, bet tā nodošanu komisijām. Piedalies dezinformācijā “augstāka” mērķa iedvesmots?:):):)

    +6
    -1
    Atbildēt

    0

    dro > dro 03.10.2013. 10.21

    klusais. Un kas nelabojams būtu noticis? Uz nedēļu būtu nokrituši reitigi, un būtu jauna valdība ar Dombrovski un ZZS.

    +7
    -2
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu