LNB vadītājs: Atslēgas uz Gaismas pili jāiedod decembrī • IR.lv

LNB vadītājs: Atslēgas uz Gaismas pili jāiedod decembrī

31
Latvijas Nacionālā bibliotēka. Foto: Edijs Pālens, LETA

LNB jaunās ēkas būvdarbi kopumā būs jāpabeidz līdz 2014.gada beigām

Plānots, ka Kultūras mininistrija Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) jaunās ēkas jeb Gaismas pils atslēgas LNB nodos decembra beigās, piektdien LNT raidījumā “900 sekundes” teica LNB directors Andris Vilks.

Viņš pastāstīja, ka pirmā uz Gaismas pili pārcelsies “Letonikas” un periodikas nodaļa, kas atrodas Jēkaba ielā. Kopumā uz jauno bibliotēkas ēku jāpārved četri miljoni vienību.

Savukārt Saeimas deputāti šomēnes galīgajā lasījumā jau pieņēma likuma grozījumus, kas nosaka – LNB jaunās ēkas būvdarbi būs jāpabeidz līdz 2014.gada 31.decembrim, ziņo LETA.

Likuma izmaiņas nosaka, ka LNB projekts īstenojams saskaņā ar LNB projekta īstenošanas Uzraudzības padomes apstiprinātu projekta īstenošanas darbu un to finansējuma plānu un grafiku. LNB ēkas būvdarbi pabeidzami līdz 2014.gada beigām, garantijas saistības un norēķini LNB projekta īstenošanai veicami ne vēlāk kā līdz 2016.gada beigām.

LNB projekta īstenošanas likuma līdzšinējā redakcijā bija noteikts, ka LNB projekts īstenojams līdz 2013.gada 31.decembrim.

LNB projekts būs pabeigts un tā mērķis sasniegts, kad LNB būs sākusi pilnvērtīgu darbību jaunajā ēkā un tiks izpildītas projekta īstenošanai uzņemtās saistības.

Lai “Gaismas pils” projekts būtu pabeigts, nepieciešama LNB ēkas būvdarbu pabeigšana un nodošana ekspluatācijā, LNB infrastruktūras pirmās kārtas objektu būvdarbu pabeigšana un nodošana ekspluatācijā, LNB aprīkošana ar mēbelēm un iekārtām, kā arī LNB pārcelšanās uz jauno LNB ēku un grāmatu krājuma pārvietošana.

Kā norāda pilnsabiedrība “Nacionālā būvkompāniju apvienība”, kas ir jaunās LNB ēkas būvdarbu ģenerāluzņēmējs, patlaban notiek infrastruktūras objektu izbūve un būvdarbi “Gaismas pilī” ir jau noslēguma posmā. Daudzfunkcionālās tehniskās ēkas būvniecība rit straujāk, nekā iepriekš paredzēts, tādējādi apsteidzot plānoto būvdarbu grafiku, kas ir īpaši svarīgi ēkas būvniecības nobeiguma stadijā. Patlaban turpinās arī citu infrastruktūras objektu, ārējo inženiertehnisko tīklu, arī pilsētas kanalizācijas tīklu, izbūve un citi būvdarbi.

 

Komentāri (31)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu