Atradis ļoti svarīgo • IR.lv

Atradis ļoti svarīgo

1
Foto — Nora Krevneva, F64
Anda Burve-Rozīte

Režisoram Dmitrijam Petrenko bija 28 gadi, kad viņš nolēma pilnībā mainīt dzīvi un no žurnālista kļūt par režisoru. Pirms nedēļas Dailes teātrī pirmizrādi piedzīvoja viņa debijas iestudējums Biedre Zariņa ar Olgu Dreģi galvenajā lomā

Zināja, ka būs traki, bet tik…! Dažas dienas pirms pirmizrādes pamodies no telefona zvana, ka aizkavējušos pasniedzēju Latvijas Universitātē gaida vairāk nekā 25 studentu – jābūt viņa lekcijai. Dmitrijs Petrenko šausmās sastinga. Iestudēšanā ieracies, cik dziļi vien iespējams, viņš mācību gada sākumā bija piemirsis par vienu citu savu darbu – pasniedzējs jaunajiem žurnālistiem. «Es atvainojos un visu dienu staigāju šokā,» melnu, izteiksmīgu briļļu rāmjos ietvertajā sejā vēl tagad, vairākas dienas pēc notikušā, atspoguļojas spēcīgas emocijas. 

Dmitrijam ir stilīgs matu sakārtojums un pievilcīgs smaids. Runājot viņš daudz smaida, un uz šo smaidu gribas skatīties. Intervija notiek 18.septembrī, dienu pirms pirmizrādes. Viņš mani aicinājis noskatīties mēģinājumu – grib zināt viedokli. Vēl iepriekšējā vakarā telefona sarunā «draudējis»: «Ja neatcelsim mēģinājumu!» Kāpēc tā, Dima? «Neiet viegli,» viņš ir atklāts.

Dmitrijs, draugu un paziņu lokā saukts par Dimu, nāk no žurnālistikas. Pirms sāka studēt teātra režiju, desmit gadus pavadīja darbā medijos. Bija portāla Politika.lv redaktors. Pirms tam lasīja ziņas krievvalodīgajai auditorijai Latvijas televīzijā. Aizvien «ar vienu kāju» ir tur – kopā ar Kristīni Želvi vada raidījumu 100 g kultūras. Oktobrī Dmitrijs šo darbu pametīs, jo neiespējami savienot ar izrāžu iestudēšanu.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu