VIDEO: Divu ārzemnieku atvadu dziesma latam • IR.lv

VIDEO: Divu ārzemnieku atvadu dziesma latam

8
NULL

Tā kļūst par Latvijas interneta sensāciju

Divu ārzemju puišu latviski iedziedātā atvadu dziesmiņa latam kļuvusi par Latvijas interneta sensāciju, ziņo LETA.

Latviju iemīļojušo vācieša Jērana un brita Nika dziesmas “Paldies Latiņam” skatījumu skaits vietnē “YouTube” pēdējās dienās strauji pieaug, daudziem Latvijas iedzīvotājiem un arī ārzemniekiem paužot sajūsmu par jauko veltījumu Latvijas nacionālajai valūtai.

Duets “Aarzemnieki” savā dziesmā atvadās no “laša kabatā”, apdzied dažādās dzīvās radības, kas savulaik bijušas redzamas uz lata monētām, un jautā, vai jaunais, svešais eiro būs “kārtīgs un uzticams draugs”.

Grupas kanālā “YouTube” un vietnē “Facebook” pieejami vēl vairāki videoklipi, kuros abi ārzemnieki dzied pašsacerētas un citu mūziķu dziesmas latviešu valodā.

Kā liecina “Aarzemnieki” vietnē “Facebook” pieejamā informācija, abi puiši latviešu valodu iemācījušies gada laikā.

Jērans raksta, ka par Latviju ieinteresējies jau kopš 2000.gada, kad televīzijā redzējis “Prāta Vētras” uzstāšanos Eirovīzijas dziesmu konkursā.

Pats Jērans 2007.gadā cīnījies par tiesībām pārstāvēt Latviju Eirovīzijas dziesmu konkursā ar dziesmu “More Than 27”, tiekot līdz pusfinālam.

 

Komentāri (8)

peerku 01.10.2013. 18.25

Jauki :) Sevišķi prieks par to, ka ārzemnieki iemācījušies latviešu valodu, kas mūsu mazskaitlības dēļ vispār nekotējas pasaulē.

Ar baudu klausos akcentu un nesaprotu daudzu latviešu neiecietību. Angļi un amerikāņi bez jebkādiem iebildumiem ļauj mums kropļot angļu valodu, arī krievi neiebilst, Maskavā dzirdēts: “etot prijatnij Baltijskij akcent” :)

+2
0
Atbildēt

0

dzintarz 25.09.2013. 10.59

Pastulbais brigādists nulle palaida viņaprāt labu virtuālo purkšķi.
Lai jau tiek muļķim. Turklāt IR tādas lietas ļoti patīk.

+2
0
Atbildēt

0

dzintarz 24.09.2013. 15.23

Labi lipīgs gabaliņš.
Modernie Pieči.

+2
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu