Gulbis iegūst ceturto ATP titulu karjerā • IR.lv

Gulbis iegūst ceturto ATP titulu karjerā

30
Tenisists Ernests Gulbis ar "ATP World Tour 250" balvu. Foto: EPA/LETA

Paredzams, ka nākamnedēļ viņš rangā pakāpsies no 36.vietas uz 28.pozīciju

Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis svētdien spēja atspēlēties no viena seta deficīta un triumfēja Sanktpēterburgas “ATP World Tour 250” sērijas turnīrā, iegūstot savu ceturto ATP vienspēļu titulu karjerā, ziņo LETA.

Finālmačā sacensību sestā rakete Gulbis ar rezultātu 3-6, 6-4, 6-0 salauza spāņa Giljermo Garsijas-Lopesa pretestību. Līdz ar triumfu Gulbis turnīrā nopelnīja 250 ATP ranga punktus un paredzams, ka nākamnedēļ viņš rangā pakāpsies no 36.vietas uz 28.pozīciju.

Tenisists Gulbis uzskata, ka, veicot atspēlēšanos Sanktpēterburgas “ATP World Tour 250” sērijas turnīra finālmačā ielēcis “pēdējā vagonā”.

Latvijas tenisists triumfēja pēdējos 11 geimos un ieguva ceturto ATP vienspēļu titulu karjerā. Par panākumu latvietis nopelnīja 78 000 dolāru (40 480 latu).

“Esmu ļoti priecīgs. Grūti aprakstīt emocijas, kādas man ir par uzvaru šeit. Tas man ir ļoti nozīmīgi,” pēc triumfa izteicies latvietis.

Otrajā setā Gulbis bija nokļuvis iedzinējos ar rezultātu 1-4, bet pēc tam vairs nezaudēja nevienu geimu. “Sāku spēlēt citādāk. Breiks otrajā setā pie rezultāta 2:4 bija ļoti svarīgs,” stāstīja latvietis. “Pēc tam jau jutos ļoti pārliecināti par sevi.”

Uzreiz pēc triumfa Gulbis apsolīja nākamgad aizstāvēt savu titulu. “Ļoti vēlējos uzvarēt šajā turnīrā un tieši tāpēc cīnījos par katru punktu. Esmu tiešām laimīgs, jo Sanktpēterburga ir viena no manām mīļākajām pilsētām. Tāpēc ar prieku nākamgad ieradīšos aizstāvēt titulu.”

Gulbis savā karjerā joprojām nav zaudējis nevienā finālā – viņš ATP līmenī uzvarējis visos četros vienspēļu un divos dubultspēļu mačos par titulu.

Abi tenisisti iepriekš savā starpā bija tikušies divas reizes, un tajās uzvaras tika dalītas uz pusēm. Viņu ceļi krustojās 2008.gada Sanktpēterburgas turnīra pirmajā kārtā, kad Gulbis uzvarēja ar 6-0, 6-2, bet 2010.gada Bangkokas “ATP World Tour 250” turnīra ceturtdaļfinālā pārāks ar 7-6 (7:4), 4-6, 6-3 bija spānis.

Zīmīgi, ka turnīra gaitā Gulbim tā arī nesanāca tikties ar izliktajiem spēlētājiem. Pirmajā kārtā latvietis trešdien ar 6-0, 6-1 sagrāva krievu Mihailu Jelginu, bet ceturtdien aizvadītajā otrajā kārtā ar 6-3, 1-6, 6-3 pieveica Igaunijas labāko tenisa spēlētāju Jirgenu Zopu. Savukārt piektdienas pēcpusdienā Gulbis bez īpašām grūtībām pieveica Roverto Bautistu no Spānijas ar 6-1, 6-2, bet pusfinālā sestdien ar rezultātu 6-3, 6-3 uzvarēja Mihalu Pšišesniju no Polijas.

Līdz ar to latvietis ceturto reizi karjerā bija sasniedzis ATP raudzes turnīra finālu. Pēdējo reizi Gulbis palika nepārspēts šīgada martā Delribīčas “ATP World Tour 250” sērijas sacensībās, bet arī pirmie divi tituli tika izcīnīti ASV.

Savukārt 30 gadus vecais Garsija-Lopess pasaules ranga labāko simtniekā nemainīgi atrodas kopš 2008.gada vasaras, bet viņa augstākā pozīcija ir 2011.gada sākumā sasniegtā 23.vieta.

Spānis spēlēja savā šīgada otrajā ATP turnīra finālā, nespējot tikt pie trešā titula karjerā. Iepriekš viņš 2009.gadā bija triumfējis Kicbīelē, Vācijā, un 2010.gadā Bangkokā.

Pagājušajā nedēļā Gulbis Latvijas izlases rindās Rīgā sacentās pret Somijas komandu, palīdzot mājiniekiem izcīnīt vietu Deivisa kausa izcīņas Eiropas-Āfrikas zonas pirmajā grupā. Gulbis uzvarēja abās aizvadītajās vienspēlēs, kā arī dubultspēlē, kur viņa pārinieks bija Miķelis Lībietis.

 

Komentāri (30)

alexander 23.09.2013. 09.08

Lieliski, prieks par šo Ernesta panākumu, lai izdodas būt pārliecinātam par savām spējām būt pasaules labāko spēlētāju desmitniekā!

+1
0
Atbildēt

0

janis17 23.09.2013. 09.29

Fuck the kremlin cup – teica Gulbis :))

+2
-2
Atbildēt

5

    Inese > janis17 23.09.2013. 09.42

    Dzīves apdalītie un pastāvīgu bathārtu izjūtošie latviešu naciķi atkal murgo ;) Gulbis runā citādāk: ;)

    «Man būtu svarīgi uzvarēt turnīrā Krievijā. Galu galā, ceturtā daļa no manām asinīm ir krievu izcelsmes, es brīvi runāju un lasu krievu valodā un jūtos šeit gandrīz kā mājās,» izcēla Gulbis.

    “Man ir 160 gigabaiti pilni ar mūziku. Man ir pilnīgi visi ДДТ, Би-2, Мумий Тролль, Аквариум un Nautilus Pompilius albumi – tā ir forša un pareiza mūzika, kas nenotrulina.”

    Savukārt, runājot par literāro gaumi, Gulbis stāsta, ka viņš lasa tikai krievu valodā. “Krievu valoda man liekas daudz bagātāka un skaistāka. (..) Arī lamājos tikai krieviski, jo latviešu valodā nav spēcīgu lamu vārdu. Lamāties krieviski ir jāiemācās!”

    0
    -1
    Atbildēt

    0

    Eleonora Maisaka > janis17 23.09.2013. 11.16

    Linux Mint 15
    “Galu galā, ceturtā daļa no manām asinīm ir krievu izcelsmes..”

    Ko murgojiet, šariki, bidlas? Kādas tad ir krievu asinis, efiopu kā Puškinam, mongoļu kā Kravcovam, tjurku kā Mendelim, somugru kā Puķinam, armēņu kā Kurviņjanam, slāvu kā Ševčenko, vai baltu kā Rubikam?
    Krievs ir dažādu etnosu savākta pravoslavnutizēta vergu varza, kas zaudējusi savas saknes un seju un modificējusies zvērisku slepkavu bandā, ar visām bandas pazīmēm. Barvedis pahans pats zvēriskākais bandas loceklis, kam verdziski pakļaujas pārējie banģjugani, atteikšanās no savas pagātnes un morāles, feņa, kā saziņas līdzeklis, savdabīgs, citiem neraksturīgs kuļtur-muļtur un absolūta cilvēku un Dievu likumu ignorēšana.
    Jūsu bandai knapi 250 gadus bet jau murgojiet par savu ģenētiku.
    Tas, ka čekista atvase, Ernests, varētu pievienoties jūsu varzai, nav izslēgts, iepuvis jau būs diezgan.

    0
    -1
    Atbildēt

    0

    janis17 > janis17 23.09.2013. 10.15

    Jūs, urlas esat tik paredzami :)))
    Cik no tā, ko lieto Gulbis ir saražojuši smirdīgie un pretīgie okupanti un kolonisti?
    Vai varbūt kaut ko no tā visa ir radījis noziedzīgais kremlinu režīms?:))))
    Lamāties tiešām labāk “krieviski” mongoļu vārdiem :)))
    Tas ir tas, ko no citām tautām esat veiksmīgi pārņēmuši, jā un vēl siekalainu dikciju, vidējo augumu 158 cm. mongoliski tatāriskus sejas vaibstus :))))))

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    Inese > janis17 23.09.2013. 10.22

    Latviešu naciķu kultūras līmenis, spriežot pēc šādiem komentiem, “zaškaļivajet” ;)

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    Aivars Krauklis > janis17 23.09.2013. 11.45

    „…Lamāties tiešām labāk “krieviski” mongoļu vārdiem …” Ja domāta skaistākā krievu valodas daļa, tad nekas neiznāks – nav tur mongoļu nopelna. Pazīstamie mīļvārdiņi lietoti jau Novgorodā 10.-11.gadsimta tāšu rakstos, kad no mongoļiem vēl nebija ne miņas. Vēl vairāk – tieši šo vārdu rakstība gadsimtu gaitā esot saglabājusies gandrīz bez izmaiņām.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

Inese 23.09.2013. 09.09

– Трудно описать эмоции, которые сейчас испытываю. Выиграть турнир в России – это особенное событие для меня, – сказал Эрнест Гулбис.

– Церемонию награждения вы снимали на камеру…

– Где же ещё, как не в Санкт-Петербурге, увидеть столько красивых девушек.

– Какие турниры планируете играть до конца сезона?

– Пекин, Шанхай, Стокгольм, Валенсия, Париж.

– Почему всё-таки Стокгольм, а не «Кубок Кремля»?

– Хочу навестить своих подруг. Два года там не был (улыбается).

http://www.spbopen.ru/news/514.html

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu