Kā advokāts RPIVA konsultē bijušais izglītības ministrs Broks • IR.lv

Kā advokāts RPIVA konsultē bijušais izglītības ministrs Broks

37
Bijušais ministrs Rolands Broks. Foto: Lita Krone, LETA

Eksministrs nesaskata interešu konfliktu šajā darbībā, bet KNAB gan

Bijušais izglītības ministrs, zvērināts advokāts Rolands Broks sarunās ar Izglītības un zinātnes ministrijas Izglītības kvalitātes dienestu par doktora grādu piešķiršanu konsultē Rīgas Pedagoģijas un izglītības vadības akadēmiju (RPIVA), šovakar ziņo raidījums “Nekā personīga”.

To raidījumam apstiprina gan RPIVA rektore Dace Markus, gan pats Broks, kurš savā darbībā nesaskata likuma “Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā” pārkāpšanu.

Taču tā nešķiet Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojam (KNAB). KNAB priekšnieka vietniece Ilze Jurča uzskata, ka šī lieta ir jāizmeklē, vēsta LETA.

“Mūsu praksē jau ir viens spēkā stājies tiesas spriedums, kur tiesa ir izvērtējusi šādu situāciju, kad valsts amatpersona, atstājot amata pienākumu pildīšanu, ir slēgusi pakalpojuma līgumu ar konkrētu komersantu, saņemot par šo pakalpojuma līgumu atlīdzību. Un tiesa ir secinājusi, ka, ņemot vērā to, ka, pildot amata pienākumus, šis cilvēks, šī persona bija kontrolējusi šo komersantu. Tiesa secināja, ka tādā veidā šī persona ir ieguvusi šī komersanta mantu, jo finanšu līdzekļi tiesas ieskatā arī ir komersanta manta. Tiesa atstāja spēkā KNAB lēmumu,” skaidro Jurča.

Jau vēstīts, ka RPIVA, izveidojot Pedagoģijas promocijas padomi, piešķīrusi doktora zinātniskos grādus, kaut arī akadēmijai šādas tiesības nav deleģētas. Patlaban Latvijā tādas tiesības ir piešķirtas 13 augstākās izglītības iestādēm, bet RPIVA šajā sarakstā nav iekļauta. Ministrija ir konstatējusi vismaz astoņus gadījumus, kad RPIVA ir piešķīrusi doktora zinātnisko grādu.

Broks kandidēja 10.Saeimas vēlēšanās no ZZS saraksta, taču netika ievēlēts. 2010.gadā 3.novembrī jaunā Saeima apstiprināja Valda Dombrovska (Vienotība) otro valdību, kurā Broks kļuva par izglītības un zinātnes ministru.

 

Komentāri (37)

lailabidzane 22.09.2013. 20.39

.
Nebija tā iespēja skatīties pārraidi. Bet, ja uzrakstītais atbilst Jurčas sacītajam, tad to augsto amatpersonu steidzami jāsūta uz skolu. Apgūt latviešu valodu.
“Nasing spešal” latviešu versija!

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu