Makeins: Putins valda ar korupciju un represijām • IR.lv

Makeins: Putins valda ar korupciju un represijām

17
ASV senators Džons Makeins. Foto: AFP/LETA

Putins nesākšot polemiku ar cilvēku, “kurš dzīvo okeāna otrā pusē”

Prezidents Vladimirs Putins Krievijā valda, izmantojot korupciju, represijas un vardarbību, turklāt savas valsts iedzīvotājiem netic. Tā ceturtdien publikācijā prokremliskajā Krievijas tīmekļa medijā “pravda.ru” raksta ASV senators Džons Makeins.

Putins un viņa sabiedrotie vilto vēlēšanas, arestē un nogalina oponentus, sekmē korupciju un “iznīcina” Krievijas reputāciju pasaules arēnā, norāda senators. “Es neesmu antikrievisks,” Krievijas lasītājiem skaidro Makeins. “Es esmu prokrievisks. Prokrievisks pat lielākā mērā nekā režīms, kas jūs šodien slikti pārvalda.”

Makeins jau pagājušajā nedēļā atklāja, ka gatavo publikāciju Krievijas presē, lai atbildētu uz Putina rakstu, kas tika publicēts ASV laikrakstā “The New York Times”, vēsta LETA.

Publikācijā “pravda.ru” Makeins skaidro, ka viņam nav negatīvas nostājas pret Krievijas tautu, bet tikai pret šīs valsts valdību, kas ignorē cilvēces “nenoliedzamās tiesības” uz “dzīvību, brīvību un tiekšanos pēc laimes”. “Prezidents Putins un viņa tuvākais loks šīm vērtībām netic. Viņi nerespektē jūsu cieņu un jūsu varu pār tiem.” “Viņi soda par nepiekrišanu un arestē oponentus. Viņi manipulē ar jūsu vēlēšanām. Viņi kontrolē jūsu masu informācijas līdzekļus. Viņi vajā, draud un aizliedz organizācijas, kas aizstāv jūsu tiesības uz pašpārvaldi.”

Makeins atgādina arī par Sergeju Magņitski, kura nāve cietumā pirms trim gadiem ir viena no tumšākajām Krievijas cilvēktiesību pārkāpumu lappusēm. Magņitskis “atmaskojis vienu no lielākajām valsts veiktajām privāto aktīvu zādzībām”. “Viņš ticēja likuma varai un par saviem uzskatiem un vīrišķību nonāca Butirku cietumā, kur viņš tika piekauts, saslima un nomira.”

“Pēc nāves viņam tika sarīkota paraugprāva, kas atgādina Staļina laika paraugprāvas, un, protams, tika atzīts par vainīgu. Tas bija noziegums ne tikai pret Sergeju Magņitski. Tas bija noziegums pret Krievijas cilvēkiem un jūsu tiesībām uz godīgu valdību – valdību, kas būtu Sergeja Magņitska un jūsu cienīga,” skaidro senators.

Makeins arī kritizē soļus, kurus Putins ir spēris, lai “atjaunotu Krievijas diženumu savu līdzpilsoņu acīs un pasaules arēnā”. “Ar kādiem līdzekļiem gan viņš šo diženumu ir atjaunojis? Viņš ir devis jums ekonomiku, kas teju pilnībā balstās dažos dabas resursos, un kopā ar tiem celsies un kritīs. Tās uzplaukums nebūs ilgstošs. Un, kamēr tas turpināsies, šīs bagātības nonāks pie korumpētu varas turētāju saujiņas.”

“Viņš jums ir devis politisku sistēmu, kas tiek atbalstīta ar korupciju un represijām un nav pietiekami stipra, lai pieļautu nepiekrišanu.”

Izsakoties par sniegumu globālajā arēnā, Makeins norāda, ka Putins “nav pasaulē uzlabojis Krievijas reputāciju, viņš to ir iznīcinājis”. “Viņš Krieviju ir padarījis par tirānu draugu un apspiesto ienaidnieku, tai netic tautas, kas cenšas mūsu planētu padarīt drošāku, mierīgāku un plaukstošāku.”

“Prezidents Putins netic šīm vērtībām, jo viņš netic jums,” rezumē Makeins. “Viņš netic, ka brīvībā cilvēka daba var pacelties virs savām vājībām un izveidot taisnīgu, mierīgu un plaukstošu sabiedrību. Vai arī, kā minimums, viņš netic, ka to var izdarīt Krievijas pilsoņi. Tāpēc viņš valda, izmantojot šīs vājības, ar korupcijas palīdzību, represijām un vardarbību. Viņš valda savā, nevis jūsu labā.”

Savukārt Putina preses sekretārs Dmitrijs Peskovs medijiem pavēstījis, ka Putins vēl neesot izlasījis Makeina rakstu, bet noteikti to izdarīs. Putins par spīti rakstā ietvertajai kritikai nesākšot polemiku, jo šis esot “cilvēka, kurš dzīvo okeāna otrā pusē”, viedoklis.

Bez tam Makeins esot labi zināms kā Putina pretinieks. Savukārt par Makeina izteikumiem, kādu prezidentu būtu pelnījuši Krievijas iedzīvotāji, Peskovs norāda, ka viņi “paši ir spējīgi atbildēt uz šo jautājumu un paši uz to arī atbild, kad notiek vēlēšanas”. “Nedomāju, ka viedoklim, kuru izteicis kāds, kas atrodas aiz okeāna, ir kāds iespaids uz Krievijas iedzīvotāju izvēli,” teica Peskovs.

 

Komentāri (17)

Eleonora Maisaka 19.09.2013. 17.36

В письме опубликованном на сайте Pravda.ru, сенатор Маккейн жестко критикует лично Путина, делая реверансы в адрес «великого российского народа». По его мнению граждане России заслуживают лучшего правительства, чем, которое он назвал «коррумпированной кучкой власть имущих». Он надеется увидеть день, когда Путин будет смещен.
http://www.kavkazcenter.com/russ/content/2013/09/19/100658.shtml
Laikam jau vecs paliek cienījamais Makkeina kungs, vai izliekas nesaprotam, ka bez zvēriskās un tumsonīgās bidlu masas tāc Puķins nebūtu iespējams, viņi paši ir kolektīvais puķins.

+11
-2
Atbildēt

1

    dace_roze_lmt_lv > Eleonora Maisaka 19.09.2013. 21.39

    Latvietis ne ar ko nav labāks par krievu, vēlos to jums, kā nacistei, lieku reizi atgādināt.

    0
    -5
    Atbildēt

    0

dace_ampermane 19.09.2013. 17.58

Labi pateikts, Makkeins zin ko viņš runā, viņš pazīst drēbi :) Kolovarotiem un Ušakoviem tas nepatīk.

+9
-1
Atbildēt

0

Nika 19.09.2013. 23.06

Makkeins visu loti pareizi pateica. Tikai nedomaju, ka krieviem lampina iedegsies. Tur nav kam iedegties.

+3
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu