Loginova prēmiju vairs neparedzēs līgumā - lems brīvostas valde • IR.lv

Loginova prēmiju vairs neparedzēs līgumā – lems brīvostas valde

24
Rīgas brīvostas pārvaldnieks Leonīds Loginovs. Foto: Evija Trifanova, LETA

Rīgas brīvostā prēmijas turpmāk nepārsniegs četras darbinieka mēnešalgas

Par Rīgas brīvostas pārvaldnieka prēmiju turpmāk lems brīvostas valde un tā nebūs līgumā paredzēta summa. Savukārt darbinieks gada laikā varēs saņemt ne vairāk kā trīs prēmijas darba algas apjomā, bet brīvostas valde ar atsevišķu lēmumu par īpašiem sasniegumiem varēs piešķirt arī ceturto prēmiju. Tas izlemts Rīgas brīvostas valdē ceturtdien, aģentūrai LETA pastāstīja Rīgas brīvostas valdes priekšsēdētājs Andris Ameriks (GKR).

Pateicoties valsts pārstāvju uzstājībai, ir izdevies sakārtot un padarīt pārskatāmu darbinieku prēmēšanas sistēmu Rīgas ostas pārvaldē, nosakot gan prēmiju maksimālo apjomu, gan arī prēmiju piešķiršanas kārtību un principus un novēršot līdzšinējo absurdo un izšķērdīgo prēmiju piešķiršanas sistēmu, norāda Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) pārstāve Rīgas Brīvostas valdē Inga Antāne (RP).

Brīvostas pārvaldnieka Leonīda Loginova ienākumi šo izmaiņu rezultātā varētu krietni samazināties, jo līdz šim prēmijās viņš saņēmis vairāk nekā pamatalgā. Kā liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija, Loginova pamatalga pirms nodokļu nomaksas ir 3500 latu, taču viņa iesniegtā amatpersonas deklarācija par 2012.gadu liecina, ka, ieskaitot prēmijas, pērn viņš saņēmis kopumā 124 646 latus. Kā SIA “Rīgas brīvostas flote” valdes loceklis Loginovs pērn saņēmis 40 348 latu atalgojumu.

Līdz šim darbinieku prēmijas tika aprēķinātas procentos no ostas apgrozījuma. Mēneša laikā tiks veiktas atbilstošas izmaiņas brīvostas darbinieku līgumos. Šīs izmaiņas tiks ieviestas, balstoties Valsts kontroles ieteikumiem.

Jau ziņots, ka Rīgas brīvostas valde apstiprināja ostas gada pārskatu, tādējādi ostas pārvaldniekam Leonīdam Loginovam automātiski piešķirot vairāk nekā 48 000 latu prēmiju. Prēmija izraisījusi pretrunīgu reakciju, jo Valsts kontrole šogad revīzijā konstatējusi, ka no 2009. līdz 2011.gadam Rīgas brīvostā ir bijuši nelietderīgi un nelikumīgi tēriņi vairāk nekā 41 miljona latu apmērā.

Ameriks pēc tam skaidroja, ka brīvostas valde nelemj par prēmijas piešķiršanu – brīvostas pārvaldnieka darba līgumā tāda paredzēta automātiski, ja osta noslēgusi gadu ar kravu apgrozījuma pieaugumu. “Darba likumdošana noteic, kā iespējams grozīt darba līgumu, un atbilstoši šai procedūrai valde arī rīkosies,” norādīja Ameriks.

Pašreizējā brīvostas darbinieku prēmēšanas un finansiālās stimulēšanas sistēma paredz, ka prēmijas, kas piesaistītas apgrozījuma pieaugumam, un piemaksas par labu darbu saņem ne tikai brīvostas pārvaldnieks Loginovs, bet arī vairāki citi vadošie darbinieki, brīvostas departamentu direktori.

Kā ziņots, VK revīzijā tika secināts, ka Rīgas brīvostas pārvaldes finanšu līdzekļi 595 000 latu apmērā nelikumīgi tērēti gan darba samaksas noteikumiem neatbilstošām prēmijām, dāvanām un veselības apdrošināšanai valdes locekļiem, gan kļūdaini aprēķinātiem pabalstiem, atvaļinājuma naudai un darba nespējas lapas naudai.

 

Komentāri (24)

dro 20.09.2013. 08.33

Publika var būt gandarīta – ostā sākušies revolūcionāri pārkārtojumi:)

+1
0
Atbildēt

0

alexander 20.09.2013. 09.58

Vismaz viena no barotavām, prēmēšanas sistēma, kļūs pārskatāma, un tas priecē.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu