Vilks pārliecinās “Vienotību” par Pētersoni kā labāko VID vadītāju • IR.lv

Vilks pārliecinās “Vienotību” par Pētersoni kā labāko VID vadītāju

14
Finanšu ministrs Andris Vilks. Foto: Evija Trifanova, LETA

Ministrs: Atklāts konkurss uz šo amatu nav jārīko

Finanšu ministrs Andris Vilks (Vienotība) uzskata, ka ir vajadzīgs laiks, lai varētu pārliecināt savas partijas biedrus, ka pašreizējā Valsts ieņēmumu dienesta (VID) vadītāja amata pienākumu pildītāja Ināra Pētersone būtu efektīvākā VID vadītāja.

“Domāju, ka Saeimas deputātiem vasara ir ieilgusi un šajā jautājumā nav bijis vēl laika iedziļināties. Bet domāju, ka spēšu partijas biedrus pārliecināt,” trešdienas rīta raidījumā “900 sekundes” skaidroja Vilks.

Finanšu ministrs uzskata, ka atklāts konkurss uz šo amatu nav jārīko, un ka citas alternatīvas, izņemot Pētersoni, uz VID ģenerāldirektora amatu nav, vēsta LETA.

Uz jautājumu, ka daļa viņa partijas biedru VID ģenerāldirektora amatā gribētu redzēt VID ģenerāldirektora vietnieku noziedzības apkarošanas jomā, Finanšu policijas pārvaldes direktoru Kasparu Čerņecki, Vilks atbildēja, ka ir ticies ar Čerņecki un viņš vadītāja amatā strādāt nevēlas, taču ir gatavs to darīt tandēmā ar Pētersoni.

Vilks raidījumā slavēja gan VID, gan Pētersoni, akcentējot, ka dienests ir kļuvis dinamiskāks, atvērtāks, daudz labāka nekā iepriekš ir komunikācija ar sabiedrību.

Kā iespējamo iemeslu, kāpēc “Vienotības” iekšienē ir pretestība Vilka iecerei, ministrs minēja dažu deputātu viedokli, ka VID varētu kļūt pārāk represīvs. Viņš uzskata, ka šīm bažām nav pamata.

VID ģenerāldirektora vietniece nodokļu jomā, Nodokļu kontroles pārvaldes direktore Pētersone par VID ģenerāldirektora pienākumu izpildītāju tika iecelta jūlijā. Iepriekšējā VID ģenerāldirektore Nelija Jezdakova atstāja amatu pēc pašas vēlēšanās.

 

Komentāri (14)

garausiitis 18.09.2013. 12.19

Taisnības labad pieminot Jezdakovas lietu VID iekšienes ļaudis runā, ka Jezdakova pati nevarēja tieši ietekmēt notikumu gaitu – tas tik un tā gāja caur Pētersones pārvaldāmajām struktūrām. Pētersonei noteikti bija jābūt lietas kursā ….

+4
-1
Atbildēt

3

    ievuliitis > garausiitis 18.09.2013. 14.37

    Ja jau pat tu to tik labi zini, kāpēc to nezina Vilks? Varbūt, tu gribēji dot mājienu, ka zina gan, bet…?

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    ievuliitis > garausiitis 18.09.2013. 15.06

    Dzīvosim – redzēsim.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    garausiitis > garausiitis 18.09.2013. 14.50

    betij – cik dzirdēts , tad ideoloģiski ideju par Pētersoni VID galvgalī Vilkam pameta Bajāre. Savukārt aiz Bajāres seko tādi epopeiski tēli kā Bičevskis un tur jau arī Jakāns un citi no vecās brālības. Kas interesanti , tad Jakāns jau pāris nedēļas pirms vienpersoniskās Vilka uzstāsanās par Pētersoni zināja stāstīt , ka tieši Pētersone tiks nosaukta … pieņemsim , ka tā ir nejaušība…
    Vispār Vilka gājiens bija neizprotams , bet to ka viņam vajadzētu zināt vai vismaz nojaust – esmu pārliecināts. Kapēc nereaģē – tas ir jautājums …

    +2
    0
    Atbildēt

    0

Gaisma; Enģelis 18.09.2013. 11.34

komunikācija ar sabiedrību
—————-
Tas laikam izpaužas konsultantu patriekšanā no nodaļām;)

+1
0
Atbildēt

2

    Andris > Gaisma; Enģelis 18.09.2013. 14.11

    Es gāju vienu reizi pie šādas konsultantes, lai viņa izskaidrotu man dažas niances likumā par 20% ienākuma nodokļa atlaidi mazajiem uzņēmumiem. Vispirms ir atklājies, ka viņa neko nav dzirdējusi par šādu atlaidi. Parādīju viņai līdzi paņemtu likumu. Un tad viņa sniedza man šādu konsultāciju: “Nu tad iznāk tā… Parasta ienākuma nodokļa likme ir 25%, bet jums ir 20% atlaide. Tātad, Jums jāmaksā tikai 5%”.
    Man palika iespaids, ka par konsultantiem tur sūta strādāt pašus stulbākos VID darbiniekus, no kuriem citās nodaļās nav ne mazākā labuma.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Gaisma; Enģelis > Gaisma; Enģelis 18.09.2013. 14.15

    :agrunte
    No vienas reizes par likumsakarību nevar spriest. Man bija pretēja pieredze, no otras puses skaidrs, ka korifejus šādā darbā neliks.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

ligakalnina 18.09.2013. 11.11

Tikpat laba kā Jezdaskova, vai vēl labāka?

+1
0
Atbildēt

1

    piziks > ligakalnina 18.09.2013. 13.34

    Jezdakova bija Repšes paaugstinātā persona, ko Vilks neaiztika, — pat atvainojās Jezdakovas vietā. Pēyersone mūrē savu karjeru, iedvešot Vilkam patīkamo/slaistam izdevīgo domu, ka konusltanti nav vajadzīgi, jo VID darbiniekiem jābūt vienādi zinošiem, bet realitātē tā ne tuvu nav, — tikmēr Vilks un Pētersone turpina tēlot kosmonautus un izliekas, ka Zemes procesi tiem tāli. Jau pietiekami daudz pazīmju, lai Pētersones progresīvismam nenoticētu. “Pi-i-i-lsētā viss mier-r-r-r-rīgi!…” Ne vella.

    0
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu