Santa Eisaka, darina zirgu «austiņas» • IR.lv

Santa Eisaka, darina zirgu «austiņas»

6
Kad meita Katrīna sāka nodarboties ar jāšanas sportu, Santa Eisaka notamborēja pirmās austiņas. Tagad zirga Kredo garderobē tādu ir divpadsmit.

 

Kam jums tik maz? – pārdevēja jautāja Santai, kas audumu veikalā pirka krāšņas virvītes – tikai pusmetru. Parasti tādas vajadzīgas aizkaru apdarēm. Santa atbildēja, ka pērk zirgam, un melots nebija. Viņa darina austiņas, ar kādām sacensībās rotā zirgu ausis. Štātes domātas skaistumam, taču jauniem zirgiem tās kalpo arī skaņas izolācijai – klusāk dzird, mazāk uztraucas.

Pirmās austiņas Santa uztamborēja pirms astoņiem gadiem, kad meita Katrīna sāka nodarboties ar jāšanas sportu. Sacensībās tādas bija vairākiem zirgiem un, visticamāk, pirktas. Santa nolēma uzmeistarot pati.

Kopā ar Santu un viņas meitu Katrīnu dodamies pie zirga Kredo uz stalli netālu no Saldus. Zirgi sagaida, spožos kaklus augšup un lejup šūpinādami. Kāro cukurgraudus. Katrīnas bērajam Kredo ir divpadsmit galvas-rotas, uz bildēšanos viņam uzvelk brūno. «Pārsvarā tamborēju melnas, zilas un brūnas. Ponijiem – rozā, sarkanas,» stāsta Santa. Austiņu tamborēšana prasa 2-3 vakarus jeb divas, trīs Panorāmas.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu