Pašu rokās • IR.lv

Pašu rokās

3
Nellija Ločmele

 

Omulīgs, ar sevi apmierināts un gatavs pamācīt citus, kā dzīvot. Šāds īpašību savienojums var būt ārkārtīgi kaitinošs, taču ne dalailamā. Ļaudis daudzās valstīs gatavi klausīties viņa padomus, kaut arī viņš nepasaka neko tādu, ko bērnībā katram nebūtu mācījusi gādīga mamma. Ka ir jāmīl cilvēki un jāpiedod viņiem. Kaut gan es pārspīlēju – nav visas mammas to teikušas, un nav visi bērni sadzirdējuši. Piemēram, mana mamma nekad nav teikusi, ka dusmas kaitē prātam. Tāpēc labi, ka dalailama klusi nesēž Daramsalā, bet apbraukā pasauli, aizpildot mammu atstātos audzināšanas robus.

Skanēs dīvaini, bet, rediģējot šā numura tekstus, pēkšņi saskatīju līdzību starp mūsu prezidentu un dalailamu. Arī prezidents ir visai omulīgs, apmierināts un gatavs mācīt. Tiesa, viņš retāk smejas un bieži tiek pārprasts. Taču svarīgā vēsts, ko šonedēļ Arēnā Rīga atstāja dalailama – nākotne ir pašu rokās, jo to veido šodienas darbi -, ir tā pati, ko intervijā mums saka Andris Bērziņš. Turklāt viņš ir gatavs uzņemties vainu par to, ka ne vienmēr spēj šo vēsti pateikt vienkārši un skaidri. Tad nu baudiet vēsturisko dalailamas un Valsts prezidenta tikšanos, kas šonedēļ notiek nevis dzīvē, bet Ir lappusēs.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu