Latvijas basketbola izlase kvalificējas EČ otrajam posmam • IR.lv

Latvijas basketbola izlase kvalificējas EČ otrajam posmam

28
Latvijas izlases basketbolists Armands Šķēle (centrā) dodas uz grozu Slovēnijā notiekošā Eiropas čempionāta apakšgrupu turnīra noslēdzošajā mačā ar Maķedoniju. Foto: AFP/LETA

Latvijas basketbolisti pieveica Maķedonijas izlasi

Latvijas vīriešu basketbola izlase pirmdien iekļuva Slovēnijā notiekošā Eiropas čempionāta otrajā posmā, šādu panākumu sasniedzot pirmoreiz kopš 2001.gada, ziņo LETA.

Noslēdzošajā apakšgrupas mačā Latvijas izlase, pateicoties ļoti pārliecinošam cīņas sākumam, ar rezultātu 76:66 (27:16, 22:20, 13:16, 14:14) pieveica Maķedoniju.

Izcīnītā uzvara Latvijai ar trim panākumiem piecos mačos automātiski dod vismaz trešo vietu B apakšgrupā un vietu nākamajā posmā. Ja Latvijas basketbolisti būtu cietuši neveiksmi, viņiem izredzes uz otro posmu tāpat saglabātos, bet būtu jācer uz labvēlīgiem iznākumiem citās grupas spēlēs.

Aizvadītajā mačā Latvijas izlasē pa 15 punktiem guva Kristaps Janičenoks un Kaspars Bērziņš, bet pa 12 punktiem sameta Dairis Bertāns un Mārtiņš Meiers, kura kontā bija arī deviņas bumbas zem groziem. Maķedonijai pie 16 punktiem tika Pero Antičs.

Līdz ar to B apakšgrupā tagad Lietuvai un Serbijai ir pa trim uzvarām četros mačos, bet Latvijas izlasei ir trīs panākumi piecās cīņās. Latvijas basketbolistiem vēl ir ļoti minimālas izredzes pakāpties uz otro vietu. Tas notiks, ja Bosnija un Hercegovina vēlāk pirmdien pieveiks Lietuvu ar 10-14 punktu pārsvaru. Tādā gadījumā otrā apakšgrupā būs Latvija, trešā paliks Bosnija un Hercegovina, bet lietuvieši izkritīs no otrā posma dalībkomandu vidus.

Otrajam turnīra posmam kvalificēsies četru apakšgrupu trīs labākās komandas, bet pārējām izlasēm čempionāts būs noslēdzies. Latvijas basketbolistiem otrajā posmā E apakšgrupā pretiniekos būs trīs labākās komandas no A grupas. Komandas uz otro posmu ņems līdzi pirmā posma savstarpējās spēlēs izcīnītos panākumus.

Ja nenotiks pārsteigumi un Lietuva nepiedzīvos neveiksmi ar vairāk nekā desmit punktiem, Latvijas izlase paliks trešā grupā, otro posmu sāks bez panākumiem un otrā posma pirmajā mačā trešdien plkst.15.30 sacentīsies ar A grupas uzvarētāju, kas būs Francija vai Ukraina.

Latvijas izlase Eiropas čempionātā piedalās jau devīto reizi pēc neatkarības atgūšanas. Līdz šim labākais sasniegums bijis 2001.gada turnīrā, kad tika izcīnīta augstā astotā vieta. Tomēr iepriekšējos piecos Eiropas čempionātos valstsvienība nebija spējusi izkļūt no apakšgrupas.

Eiropas čempionāts Slovēnijā ilgs līdz 22.septembrim.

 

Komentāri (28)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu