«Kamēr...» atkārtoti triumfē Eiropas «Grand Prix» konkursā • IR.lv

«Kamēr…» atkārtoti triumfē Eiropas «Grand Prix» konkursā

26
Foto: ventspils.lv

Korim diriģenta Liepiņa vadībā atkārtot savulaik ar Sirmo sasniegto panākumu

Trešdien, 28.augusta vakarā Itālijas pilsētā Areco noslēdzās 2013.gada Eiropas “Grand Prix” koru konkurss (European Grand Prix for Choral singing), kurā uzvaras laurus plūca koncertorganizācijas “Ave sol” jauniešu koris “Kamēr…” diriģenta Jāņa Liepiņa vadībā, vēsta sabiedrisko mediju portāls.

“Kamēr…” konkursā izpildīja Arvo Pērta, Vītauta Miškiņa, Roberta Lūkasa Pīrsola, Klaudio Monteverdi, Karīnas Rēnkvistas un Ērika Ešenvalda opusus, informē kora direktore Kristīne Zvirbule.

Koris “Kamēr…” līdz šim ir vienīgais kolektīvs no Latvijas, kas ieguvis šo prestižo balvu, turklāt to sasniegt izdevies atkārtoti – 2004.gadā diriģenta Māra Sirmā, bet šogad – Jāņa Liepiņa vadībā.

Eiropas “Grand Prix” ir viens no visaugstākā līmeņa koru konkursiem pasaulē, kur ik gadus tiekas pieci vai seši spēcīgi kori, kuri jau uzvarējuši vienā no starptautiskajiem koru konkursiem Tolosā Spānijā, Varnā Bulgārijā, Debrecenā Ungārijā, Tūrā Francijā, Mariborā Slovēnijā vai Areco Itālijā. ”Kamēr…” šajā konkursā piedalījās kā Bēlas Bartoka Starptautiskā koru konkursa laureāts Debrecenā, kur uzvarēja pagājušajā gadā. Konkursā piedalījās arī kori no Slovēnijas, Ukrainas, Indonēzijas un Argentīnas.

Ar šo konkursu noslēdzās “Kamēr…” piesātinātā 2012./2013.gada sezona, un jau nākamajā nedēļā visi dziedātgribētāji ir aicināti pievienoties korim. Noklausīšanās notiks Rīgas Valsts 1.ģimnāzijā 4. un 6.septembrī pulksten 18, informē Zvirbule.

Komentāri (26)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu